ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ

Print Friendly, PDF & Email
spot_img
Οταν ακόμη και μετά την καταστροφή του 1922 και τα εκατομμύρια προσφύγων που έφτασαν, εξαντλημένα, στην Ελλάδα η χώρα ήταν βαθιά διαιρεμένη, το ίδιο αναμένεται να συμβεί και σήμερα.
Το Έγκλημα των Τεμπών, γιατί περί εγκλήματος πρόκειται, θα διχάσει την ελληνική κοινωνία. Και θα την διχάσει στη βάση του κομματισμού. Όπως πάντοτε.
Ο Έλληνας αισθανόμενος αδύναμος μπροστά στο κομματικά δομημένο σύστημα που δεν έχει καμιά συνείδηση κράτους- έθνους αλλά κόμματος- κράτους, κάπου θέλει να ανήκει για να αισθάνεται σιγουριά. Και ανήκει στο κόμμα του. Αν υπάρχουν και λίγοι που έχουν απεγκλωβιστεί απο τα κομματικά δεσμά, είναι ένα μικρό ποσοστό. Η σχετική πολιτική ανάλυση περικλείεται στην λαϊκή έκφραση: όποιος βγαίνει απο το μαντρί, τον τρώει ο λύκος.
Παρά τις κατηγορίες που άρχισαν να εκστομίζονται εναντίον όσων τολμούν κριτική στην κυβέρνηση-και οι οποίες θα πολλαπλασιασθούν- πρέπει ΟΛΟΙ οι υπεύθυνοι, ΟΛΟΙ, όσοι έχουν άμεση ευθύνη για το τραγικό συμβάν, να τιμωρηθούν. Η Δικαιοσύνη- και όχι η κυβέρνηση- να αναζητήσει τις ποινικές ευθύνες. Και αν υπάρξει κυβερνητική παρέμβαση να καταγγελθεί στα ευρωπαϊκά όργανα.
Έχοντας πείρα απο το πως λειτουργεί το κράτος και η δικαιοσύνη στην Ελλάδα, η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων ζητά η διενέργεια της ανάκρισης για την επίμαχη υπόθεση, λόγω της μείζονος σοβαρότητας, να ανατεθεί σε ειδικό εφέτη ανακριτή. Αλλά δηλώνει και κάτι άλλο.
“Η Ολομέλεια αποφάσισε τη συγκρότηση Επιτροπής από μέλη της, προκειμένου να διερευνήσει από νομική και ουσιαστική σκοπιά την τυχόν παρέμβαση των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, ιδίω ονόματι, λόγω του ειδικού εννόμου συμφέροντος που έχουν, κατ’ άρθρο 90 Κώδικα Δικηγόρων, είτε με την κατάθεση μηνύσεως, είτε με παράσταση προς υπoστήριξη της κατηγορίας στην εκκρεμή ποινική διαδικασία και ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ήθελε βρεθεί”.
Κάτι ανάλογο ως προς την αποκάλυψη της αλήθειας-αν και υπήρξε μια πρώτη σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ- πρέπει να δηλώσουν δημοσίως και όλες οι Ενώσεις Συντακτών.
Αυτά ως προς τις τις ποινικές ευθύνες.
Οι πολιτικές ευθύνες και η ανάληψή τους είναι ένα εφεύρημα των πολιτικών. Κάνουν μια δήλωση ότι αναλαμβάνουν τις πολιτικές ευθύνες και έχουν την εντύπωση ότι καθάρισαν με την υπόθεση.
Αν ο κ. Μητσοτάκης θέλει να αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες να παραιτηθεί. Η ανάληψη πολιτικών ευθυνών σημαίνει ότι κάτι πολύ σημαντικό δεν έκανα καλά, κάτι που με φέρνει σε διάσταση με το εκλογικό σώμα που με εξέλεξε, άρα εν ονόματι αυτής της σοβαρής παράλειψης παραιτούμαι και προσφεύγω στις κάλπες.
Πριν η οργή και ο θυμός κατασιγάσουν, πρέπει να διενεργηθούν εκλογές. Αυτό σημαίνει ανάληψη πολιτικής ευθύνης. Να αναλάβει η κοινωνία τις ευθύνες της.
Δεν υπάρχει τίποτε που να δικαιώσει την απώλεια των ανθρώπων. Ας αφήσουν οι επαγγελματίες ιδεολογικοί αναπαραγωγοί την ύβρη τους κατά μέρος.
Ας φροντίσουμε να περιοριστεί το κακό απο την ανικανότητα των διαχειριστών της εξουσίας.
ΥΓ: Ενώ όλοι, υποτίθεται, ότι αναμένετε απο τους δημοσιογράφους και τα Μέσα Ενημέρωσης να κάνουν κριτική στην εξουσία, ως αποκλειστική στόχευσή τους, μερικοί απο την ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ κονωνία μας άρχισαν να μιλούν περί πάθους εναντίον της ΝΔ όσων τολμούν να λειτουργούν όπως επιβάλλει η αρχή του επαγγέλματός τους. Δεν έχουμε αμφιβολίες για την υποκρισία τους. Το ίδιο έκαναν, χθες, και οι οπαδοί του Συριζα. Είναι όλοι οι κομματάνθρωποι ίδιοι. Απαράλλαχτοι. Άλλωστε ένα σημαντικό ποσοστό των φανατικών, σήμερα, Νεοδημοκρατών έδωσε την νίκη στον Συριζα και λούφαξε κατά την παντοδυναμία του. Το άθροισμα του παραδοσιακού Συριζα και του ΠΑΣΟΚ δεν έφτανε.
Δεν έχω ψευδαισθήσεις ότι θα υπερβούμε την γενετικά εγγεγραμμένη κομματική μας συμπεριφορά. Αλλά, όσοι διαθέτουν, ακόμη, μια παράλληλη με την κομματική, βούληση, ας σκεφθούν μήπως με την πίεση που θα ασκηθεί αλλάξει κάτι σε αυτό το κράτος που δυστυχώς, ειμαστε αναγκασμένοι να ζήσουμε (μιλάω για το κράτος το οποίο μπορεί, αν θελήσουμε να δομηθεί διαφορετικά).
Παντελής Σαββίδης
spot_img

32 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Τώρα πια οι εκλογές πλησιάζουν και ο λαός-που έχει αποδεσμευτεί κυρίως λόγω του πένθους από τα κόμματα-θα εκφραστεί και θα εκφραστεί κυριαρχικά ,έστω και να λαθέψει.
  Όσο όμως τα κόμματα ”επιτίθενται” εναντίον της Κυβερνήσεως και της Δικαιοσύνης -οι Δικηγορικοί Σύλλογοι -,φανερά πια εκμεταλλεύονται το ατυχές και καταστροφικό αυτό γεγονός και δεν θα ικανοποιηθούν ούτε και αν έκαναν ”χαρακίρι” η κυβέρνηση και η Δικαιοσύνη .
  Όλοι όμως οι εχέφρονες και οι ψύχραιμοι Έλληνες -που φαίνονται σε τέτοιες καταστροφές- θα ήθελαν να καταρρεύσει το ελληνικό κράτος , που αντιμετωπίζει καθημερινά σοβαρά εσωτερικά και εξωτερικά προβλήματα και για να εκλεγούν ”πολιτικές γειτονιές” με ανυπόληπτους και ανεπαρκείς αρχηγούς για να ξεκινήσουμε μια αλλαγή που θα μας φέρει γρηγορότερα στην ολική καταστροφή ή, σε νέο εμφύλιο;;; .
  ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΑΥΤΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ;;;.

 2. Εύστοχο, ως συνήθως, και το σημερινό σας άρθρο. Η “ελληναρία”, όπως συνηθίζει να γράφει o Sir BM, είναι ακριβώς αυτή που περιγράφεται: Τα πρόβατα που ακολουθούν τον εκάστοτε τσομπάνη.

  “Και θα την διχάσει στη βάση του κομματισμού. Όπως πάντοτε.
  Ο Έλληνας αισθανόμενος αδύναμος μπροστά στο κομματικά δομημένο σύστημα που δεν έχει καμιά συνείδηση κράτους- έθνους αλλά κόμματος- κράτους, κάπου θέλει να ανήκει για να αισθάνεται σιγουριά. Και ανήκει στο κόμμα του”

    • έτσι λέει το απόσπασμα με το οποίο φαίνεται να συμφωνείς απόλυτα:

     “Ο Έλληνας αισθανόμενος αδύναμος μπροστά στο κομματικά δομημένο σύστημα που δεν έχει καμιά συνείδηση κράτους- έθνους αλλά κόμματος- κράτους, κάπου θέλει να ανήκει για να αισθάνεται σιγουριά. Και ανήκει στο κόμμα του”

     βλέπεις εσύ σε αυτό πουθενά να αναφέρεσαι ονομαστικά ως εξαίρεση;

     • Θέλω να πιστεύω ότι κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις, ή πώς καλαμπουρίζεις. Όμως, αυτή είναι η ημιζωώδης κατάσταση, στην οποίαν ευρίσκονται ακόμη πολλοί, για να μην πω οι περισσότεροι των Ελλήνων. Τα κόμματα κατέστρεψαν την χώρα μας και οι (κ)οπαδοί χειροκροτούν και δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς αυτά.

 3. Για τις νομικές ευθύνες δεν μου πέφτει λόγος, διότι δεν είμαι νομικός.
  Για τις πολιτικές ευθύνες διαφωνώ με τον αρθρογράφο στο σημείο ότι ο πρωθυπουργός οφείλει να παραιτηθεί. Τις πολιτικές ευθύνες τις αποδέχεσαι εκ των προτέρων ή στα πλαίσια ενός δημόσιου διαλόγου ή τέλος στις εκλογές. Εμείς δεν έχουμε περάσει ακόμη στην δεύτερη φάση. Ή μήπως ο αρθρογράφος θεωρεί τον δημόσιο διάλογο και την αποτίμηση πολιτικών ευθυνών ως περιττές;

 4. 200 χρόνια μετά την επανάσταση δεν έχουμε κράτος, αλλά κυβερνήσεις που εκτελούν την εκτελεστική, νομοθετική και δικαστική εξουσία.
  Βγαίνει ο τάδε βουλευτής και νομοθετεί, γίνεται υπουργός και ασκεί εκτελεστική εξουσία και γίνεται μέλος επιτροπής ειδικού δικαστηρίου και ασκεί και δικαστικά καθήκοντα.
  Αυτό το τρία σε ένα δεν συναντάται σε καμμία δημοκρατία του κόσμου. Αποτελεί χάρισμα της Ελλάδας για αυτό δεν υπάρχει κράτος αλλά πρόσωπα που ασκούν την εξουσία.
  Έτσι μετά από κάθε τραγωδία ψάχνουμε τους υπεύθυνους στα πρόσωπα και όχι στο κράτος αφού αυτό δεν υπάρχει, έχει παραδοθεί στους λήσταρχους.
  Πίσω από την τραγωδία των Τεμπών είναι οι κοτζαμπάσηδες που κυβερνούν από την επανάσταση και εντεύθεν.

  • Γεγονός.

   Η διάκριση των εξουσιών κατά Μοντεσκιέ, δεν λειτουργεί στην Ελλάδα.

   Επίσης εντυπωσιακό ότι δεν ακυρώνονται ο εκλογές αν δεν πατήσει π.χ. το 70% στις εκλογές. Αν δηλώσουν δηλ την αποδοκιμασία τους έτσι, πάλι στην απέξω τους αφήνει το σύστημα και θα βγει κυβέρνηση από το υπόλοιπο 30%.

  • Αυτά όμως προβλέπονται στο Σύνταγμά μας και το Σύνταγμά μας κανένας δεν απαιτεί να το αλλάξουμε.
   Μην παρασύρεστε κυρία Αθηνά από πολιτικές φανφάρες με ιδεολογική μισαλλοδοξία.
   Δεν είναι μόνον οι πολιτικοί που παίζουν διαφορετικούς ρόλους στη ζωή και μη θεωρείτε ότι είναι υποταγμένοι οι δικαστικοί που δικάζουν κατά κρίση αγαθή και κατά συνείδηση ,εκτός αν πιστεύετε ότι δεν έχουν συνείδηση.
   Εξαιρέσεις πάντα υπάρχουν ,αλλά οι εξαιρέσεις υπάρχουν παντού και σε όλους μας.

   • Εσύ πώ το ξέρεις ότι “κανένας δεν απαιτεί να το αλλάξουμε”; Συνηθίζεις να μιλάς (και) για λογαριασμό των άλλων, πράγμα που δείχνει την ανοησία που σε δέρνει. Εγώ, π.χ., απαιτώ να το αλλάξομε.

    • Είστε ο πρώτος που το απαιτεί κύριε νοήμονα -που μόνο βρίζετε .
     Άλλοι προς το παρόν δεν παρουσιάστηκαν.
     Εγώ ζητώ να επανέλθει το Σύνταγμα του 1975 ,χωρίς την τροποποίηση του 1986 .
     Αν συμφωνείτε είμαστε δύο.

     • Μόνον ανώριμα σχολιαρόπαιδα συνηθίζουν αυτά τα “όλοι ξέρουμε”, “όλοι κάνουμε”, “κανείς δεν..” κλπ. Στην ηλικία σου θα έπρεπε να έχεις μία κάποια ωριμότητα, αλλά πού; Τα υπόλοιπα είναι άλλη ιστορία. Τα συντάγματα είναι για χώρες που τα σέβονται και τα τηρούν. Το Ελλαδιστάν δεν ανήκει σ’ αυτές.

 5. Ο Σαββίδης συγχέει τον Ελληνικό λαό με τους ΑΡΔ. Εγώ προσωπικά στο περιβάλλον μου δεν άκουσα κανέναν να αντιμετωπίζει το γεγονός με κομματικούς όρους. Όλοι ήταν απελπισμένοι, οργισμένοι και κυρίως παραιτημένοι. Με εξαίρεση τα βυσματωμένα κομματόσκυλα οι υπόλοιποι θα ψηφίσουν ό,τι ψηφίσουν από συνήθεια και φόβο ότι τα πράγματα μπορεί να γίνουν χειρότερα.

  Επί της ουσίας το γεγονός αυτό έδειξε με εμφατικό τρόπο ότι ο βασιλιάς -στην ολότητά του- είναι γυμνός. Θα αρκούσε μία ειλικρινής αποδοχή του γεγονότος μαζί με μια εξήγηση γιατί κατέληξε γυμνός και γιατί τόσο καιρό αδυνατούσε να κατανοήσει τη γύμνια του ή να την παραδεχτεί. Αντ’ αυτού μία ορδή από ΑΡΔ βάλθηκαν να μας πείσουν ότι ο βασιλιάς δεν είναι γυμνός, αλλά σε κάθε περίπτωση αν εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός το ίδιο ίσχυε και για τους προκατόχους του.

  Επίσης το να πιστεύει κανείς ότι ο ΑΡΔ παίζει κάποιο ρόλο στη διασφάλιση της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας είναι το ανάλογο του να πιστεύει ότι ένας διεφθαρμένος αστυνομικός που σπρώχνει ναρκωτικά και πουλάει προστασία διασφαλίζει τη δημόσια τάξη κι ο διεφθαρμένος δικαστικός που στήνει δίκες διασφαλίζει τη λειτουργία της δικαιοσύνης. Μάλλον το αντίθετο ισχύει. Ο ΑΡΔ έχει μετατραπεί στον ακρογωνιαίο λίθος της δυσλειτουργίας της Δημοκρατίας.

  Η δε ”κοινωνία”, δηλαδή οι μεμονωμένες οντότητες που ζουν αποξενωμένες η μία από την άλλη είναι τρομερά αδύναμες μπροστά στο συνονθύλευμα πολιτικών, οικονομικών και μιντιακών συμφερόντων που παριστάνουν τη δημόσια σφαίρα ενώ στην πραγματικότητα είναι απλώς μαφίες με τους ΑΡΔ να είναι οι μπράβοι τους.

  Καλές μελλοντικές τραγωδίες να έχουμε.

  ΥΓ. Σβήστο τώρα εσύ ξέρεις.

  • Πολύ μίσος. Βρες τρόπο να εκτονωθείς. Πήγαινε καμιά βόλτα στην παραλία. Σε κανένα ηλιόλουστο μέρος. Πιες κανά τσίπουρο. Έλα στη Θεσσαλονίκη να σε κεράσω. Δεν βγαίνει με τα κάγκελα. Επι τη ευκαιρία: Το ΑΡΔ τι είναι; Δεν γνωρίζω τόσα πολλά.

 6. ΝΑ ΜΗ ΓΡΑΨΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΟΝ Κ.ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ Ο Κ.ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΣΤΟΝ Κ.ΑΦΑΝΤΟ ,
  ”ΠΟΛΥ ΜΙΣΟΣ ,ΒΡΕΣ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΕΚΤΟΝΩΘΕΙΣ…ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ” ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.
  Υ.Γ Περιμένω και τον κ. Σαββίδη να παρέμβει , γιατί είναι κρίμα για τις ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ του.

 7. Το υπάρχον σύνταγμα που θεμελιώνει μιά προεδρευομένη κοινοβουλευτική ολιγαρχία (κυριολεκτώ)
  έχει τις παρακάτω προβλέψεις για την «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη και τις ποινικές ευθύνες των
  μελών βουλής και κυβέρνησης:
  ===
  Η κυβέρνηση επιλέγει τους προέδρους και αντιπροέδρους του
  Συμβουλίου Επικρατείας, Αρείου Πάγου και Ελεγκτικού Συνεδρίου.
  Άρθρο: 90 Παράγραφος 5.
  http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/article-92/

  Η κυβέρνηση μπορεί να προσβάλλει τις προαγωγές,τοποθετήσεις,
  μεταθέσεις, αποσπάσεις και μετατάξεις των δικαστικών λειτουργών.
  Άρθρο: 90 Παράγραφος 3.
  http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/article-92/

  Μόνο η Βουλή αποφασίζει για τη δίωξη των Βουλευτών.
  Άρθρο 61 Παράγραφος 2.
  http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/article-63/
  Άρθρο 62 Παράγραφος 1.
  http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/article-64/

  Μόνο η Βουλή αποφασίζει για τη δίωξη μελών της κυβέρνησης ή όσων στο
  παρελθόν διετέλεσαν μέλη της κυβέρνησης.
  Άρθρο 86 Παράγραφος 1.
  http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/article-88/

  Μόνο η Βουλή αποφασίζει για το ύψος των αποδοχών των Βουλευτών.
  Άρθρο 63 Παράγραφοι 1,2.
  http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/article-65/

  • Καλή δουλειά, φίλε Φερώνυμε. Ας τα διαβάσουν αυτά μερικοί τεμπέληδες, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι η ανεξαρτησία τής δικαιοσύνης είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη.

   • Δηλαδή πώς θα μπορούσε να αποκατασταθεί η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης κατά την δική σου άποψη;

    • Με ανεξάρτητο και αδιάβλητο τρόπο.
     Καταρχήν, εγώ θα ανέθετα στην Ακαδημία Αθηνών την αξιολόγηση για την τοποθέτηση των δικαστών, με διαφανή και ξεκάθαρη διαδικασία.

     Συνέντευξη με βιογραφικά, κάμερες κλπ και το αποτέλεσμα της αξιολόγησης στην Διαύγεια.

     Διαφωνείς;

     • Για την προαγωγή των δικαστών υπάρχει η επετηρίδα, η οποία πρέπει να τηρείται αυστηρά.

    • Μα,… με την ανεξαρτητοποίησή της! Να μην διορίζονται οι ανώτατοι δικαστές από την κυβέρνηση. Να μην χρειάζεται να εγκρίνει η Βουλή (νομοθετικό) την δίωξη βουλευτών και άλλα, τα οποία με σαφήνεια αναφέρει ο Φερώνυμος παραπάνω. Χρειάζεται αλλαγή Συντάγματος και μαζί κατάργηση τού άρθρου 86, περί ευθύνης υπουργών.

     Στην Γερμανία πώς γίνεται, όπως εδώ;

     • Διαφωνώ και αυτό είναι θέμα ιδεολογίας. Στην επετηρίδα μπορεί να υπάρχουν ανίκανοι-τεμπέληδες. Εγώ θέλω τον αφρό της χώρας να αξιολογήσει τους δικαστές.

      Δεν λέω ότι είναι σωστό. Απλά είναι η γνώμη μου.

     • Αν ως “αφρό της χώρας” θεωρείς την Ακαδημία Αθηνών, ζήτω που καήκαμε. Η επετηρίδα είναι η νόμιμη διαδικασία.

 8. Εγώ νομίζω ότι χρειάζεται μια ανώτατη αρχή που μπορεί να διαλύει τη βουλή, θα ορίζει και θα κατεβάζει δικαστές, θα ασκεί διώξεις υπουργών και όλα τα υπόλοιπα.

  Με καθαρές διαδικασίες όλα τα ανωτέρω, εννοείται.

  Αλλά αυτό σημαίνει αλλαγή πολιτεύματος, ήτοι πραξικόπημα. Δε νομίζω να αλλάζει το πολίτευμα με “βελούδινο” τρόπο.

  Είναι δυνατόν ποτέ να ψηφίσουν οι ίδιοι οικειοθελώς, κάτι πάνω απ’ αυτούς που θα τους ελέγχει;

   • Το νέο Σύνταγμα που θα ορίζει (για παράδειγμα), την Ακαδημία Αθηνών ως “ανώτατη αρχή”.

    Πως αλλάζει, είναι το ερώτημα. Ε, δε νομίζω να αλλάζει ειρηνικά.

    • Η ανώτατη αρχή σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα είναι το σύνολο των πολιτών τους
     (εξ’ ου και η επίκληση της «λαϊκής κυριαρχίας»).
     Για τη δικαιοσύνη υπάρχει η πρόταση της επετηρίδας και η εκ περιτροπής θητεία στα αξιώματά της μέσω κληρώσεως.
     Για την αλλαγή του συντάγματος (το οποίο έχει και άλλες προβλέψεις όπως π.χ.
     ότι πλειοψηφία 151 βουλευτών μπορεί να εκχωρήσει τμήμα της επικράτειας
     Άρθρο 27, πργ. 1
     http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/article-27/)
     υπάρχει η απολύτως συνταγματικά νόμιμη διαδικασία μέσω της αναθεωρήσεως
     του άρθρου 110
     (Μιά σχετική πρόταση:
     https://feronymos.wordpress.com/2013/06/01/78/
     )
     Κλείνοντας, ευχαριστώ τόσο τον κ. Σαββίδη, όσο και όλους που έκαναν τον κόπο να τοποθετηθούν.
     «Καί γνώσεσθε τήν ἀλήθειαν καί ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς» (Ιω. η΄ 32)

 9. Η επετηρίδα μπορεί να έχει άχρηστους μέσα.

  Αυτό είναι το απόλυτο ζήτω που καήκαμε.

  Όπως με τους καθηγητές το ’80.

  • Η δε επετηρίδα ,αγαπητοί μου , δημιουργείται στις παραγωγικές σχολές από τους διδάσκοντες ,που στις βαθμολογίες τους αρκετές φορές είναι και άδικοι για τους γνωστούς λόγους. Δεν έχουμε ”κουλτούρα” αντικειμενικής αξιολόγησης και μετά το 1981 πέραν των τοπικιστικών προτιμήσεων μπήκαν και οι κομματικές εξαρτήσεις .
   Για τις προαγωγές να λαμβάνεται και η επετηρίδα υπόψη ,αλλά όχι αποκλειστικά.
   Ξέρετε πόσοι πτυχιούχοι Διδασκαλείων και Πανεπιστημίων ”αρίστευαν” -με καθηγητική βοήθεια-για να διοριστούν νωρίτερα στα Σχολεία-Γυμνάσια, γιαυτό και γίνονται εξετάσεις ,στις οποίες μάλιστα αρκετοί ”αριστεύσαντες” δεν πετυχαίνουν;;;.
   ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ”ΣΙΝΑΦΙΟΥ” ΓΙΑΤΙ, ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΑΙΡΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΘΑ ΤΙΣ ΚΑΤΕΛΑΜΒΑΝΑΝ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣΧΕΤΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ .
   Η όποια ανεξαρτησία εξαρτάται από την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα των δικαστών ιδίως της ”καθημένης” δικαιοσύνης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,741ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
24,200ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Άρθρα