Πληγές στο σώμα του έθνους ΜΑΣ!

30/9/20 | 7 | 9 | 916 εμφανίσεις

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Από τον Μανώλη Κοττάκη

Η ελληνική εξωτερική πολιτική ευρίσκεται μπροστά σε μεγάλες , ιστορικής σημασίας, αναθεωρήσεις όσον αφορά τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τις συμμαχίες της πατρίδας μας στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, του Καυκάσου, των Βαλκανίων και της Μεσογείου.

Και όσο είναι νωρίς, καλό είναι να το συνειδητοποιούμε γιατί τα σοκ θα είναι αλλεπάλληλα και καλούμαστε να τα αντέξουμε. Η Ελλάς απομακρύνεται από την Κύπρο. Η Ελλάς απομακρύνεται από την Αρμενία. Η Ελλάς, παρά τα Rafale, απομακρύνεται από τη Γαλλία. Η Ελλάς αλλάζει θέση για τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης και κατ’ επέκταση συναινεί στη σιωπηρή αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης. Το μόνο που απομένει να κάνει η Ελλάς είναι να απομακρυνθεί και από τη Σερβία. Η Ελλάς, τέλος, έρχεται πιο κοντά, πολύ κοντά, με την Τουρκία. Παρά τα φαινόμενα. Η αρχή αυτής της ιστορικής μεταβολής στην εξωτερική μας πολιτική εντοπίζεται καταρχάς από τους πρώτους μήνες της αναλήψεως της εξουσίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
.
Όταν η Λευκωσία επιχείρησε να ανακινήσει σύγκληση πενταμερούς διασκέψεως για το Κυπριακό (χωρίς συνεννόηση με την Αθήνα) πριν καν προηγηθεί διμερής δικοινοτικός διάλογος ή τριμερής με τη διαμεσολάβηση του ΟΗΕ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει τότε σε συνομιλητές του -όπως είχα αποκαλύψει- «δεν προτίθεμαι να αναλάβω ευθύνες που δεν μου αναλογούν».
.
Και αντέστρεψε το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης του Κρανς Μοντανά: Πρώτα η συμφωνία για τις εσωτερικές πτυχές του Κυπριακού (εδαφικό – τρόπος διακυβέρνησης) και μετά η συμφωνία για την κατάργηση των εγγυήσεων και την αποχώρηση του «Αττίλα». Ενώ ο Κοτζιάς είχε επιλέξει το αντίθετο. Επειτα, στον δρόμο, ατόνησε το ενιαίο αμυντικό δόγμα ακόμη και στις παρελάσεις. Η Ελλάς δεν έστειλε για πρώτη φορά F-16 στην παρέλαση για την ανεξαρτησία της Κύπρου την 1η Οκτωβρίου. Χρειάστηκε να μπούμε σε κρίση με την Τουρκία για να πετάξουν, κάτω από τη μύτη των τουρκικών ραντάρ, τα αόρατα ελληνικά μαχητικά μέχρι την Πάφο. Μετά το τουρκολιβυκό μνημόνιο και την αναστάτωση που προκλήθηκε στην πρωτεύουσα, η αθηναϊκή διανόηση υιοθέτησε όσα υποστήριζε ο κατά βάση μετριοπαθής (σε σύγκριση με άλλους) Τούρκος πρεσβευτής στην Αθήνα στα μεσημβρινά γεύματα μαζί της: ότι δηλαδή «αιτία των δεινών μας είναι η Κύπρος και τα τριμερή σχήματα για τον EastMed». Για να φθάσουμε αρχές του 2020 στη διακήρυξη του ατλαντιστή συμβούλου Ασφαλείας Αλέξανδρου Διακόπουλου πως «άλλο Ελλάδα και άλλο Κύπρος» και στην πονηρή διατύπωση της Προέδρου της Δημοκρατίας στη Λευκωσία ότι το Κυπριακό είναι «διμερές δικοινοτικό θέμα».
.
Διατύπωση που επανέφερε στις μνήμες μας το Σχέδιο Ανάν και τις ιδέες της συνομοσπονδίας αντί της ομοσπονδίας. Ακόμη και η υιοθέτηση της πρότασης της Αγκυρας για σύγκληση πενταμερούς διάσκεψης με αντικείμενο τον διαμοιρασμό του ενεργειακού πλούτου χωρίς προηγούμενη λύση του Κυπριακού αφίσταται από τις θέσεις της Λευκωσίας. Από μία άποψη σκέφτομαι λοιπόν πως ίσως ήταν καλύτερα που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ανέφερε λέξη για το Κυπριακό στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
.
Όταν αλλάζεις στρατηγική δεκαετιών σε μείζον θέμα που αφορά την ενότητα του Ελληνισμού, μάλλον δεν είναι καλή ιδέα να την αναπτύξεις ενώπιον τρίτων. Αυτές οι συζητήσεις είναι πριν και πάνω από όλα «οικογενειακές». Τίμιο. Θέση άρχισε επίσης να αλλάζει η Αθήνα και για τη Θράκη. Στην πρόσφατη επίσκεψή της στην περιοχή η Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέφυγε να συναντήσει τους νόμιμους μουφτήδες Ξάνθης, Ροδόπης, Διδυμοτείχου. Το αυτό έπραξε κατά την επίσκεψή της το Σαββατοκύριακο στην περιοχή η Ντόρα Μπακογιάννη. Δεν τους είδε. Ενώ είδε τους Μητροπολίτες. Με συνέπεια να αποστέλλεται το μήνυμα σε όλη την περιοχή -προς ενημέρωση της Τουρκίας, βεβαίως- ότι η Αθήνα ετοιμάζεται να προτείνει μεγάλες αλλαγές στον τρόπο ορισμού – εκλογής των μουφτήδων και στο καθεστώς της σαρίας. Δεν πέρασε επίσης απαρατήρητη η συνάντηση της κυρίας Μπακογιάννη με τον Σύλλογο Επιστημόνων Μειονότητας, ο οποίος λέγεται ότι έχει στραφεί κατ’ επανάληψιν εναντίον της Ελλάδος σε διεθνή δικαιοδοτικά όργανα. Τους συνάντησε Ελλην πολιτικός έπειτα από χρόνια, αναλαμβάνοντας πλήρη την ευθύνη. Η Ελλάς αναθεωρεί επίσης την πολιτική της απέναντι στην Αρμενία, μολονότι η χώρα αυτή έχει δώσει μάχη υπέρ της πατρίδας μας, καταδικάζοντας σε όλα τα fora την τουρκική προκλητικότητα.
.
Την ώρα που οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν επιχειρούσαν να εισβάλουν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, το ημέτερο υπουργείο Εξωτερικών εξέδιδε μία ανακοίνωση με την οποία καλούσε σε «αυτοσυγκράτηση τα δύο μέρη», τους εισβολείς και τους αμυνομένους.
.
O δε πρόεδρος της Αρμενίας είχε καταγγείλει εμπιστευτικώς απίστευτα πράγματα σε συνομιλητές του κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα προ διετίας αναφορικά με τη στάση Ελλήνων βουλευτών κατά της Αρμενίας και υπέρ του Αζερμπαϊτζάν στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Είναι προφανές ότι εισερχόμαστε σε μια νέα εποχή. Η αναθεώρηση θα ολοκληρωθεί με την αναγνώριση -αν δεν έχει επισυμβεί με κάποιο κείμενο- ότι όλες οι περιοχές όπου διεκδικούν δικαιώματα Ελλάδα και Τουρκία στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο, οριοθετημένες και μη οριοθετημένες, είναι «αμφισβητούμενες». Τα δε «διαφιλονικούμενα θέματα» δύνανται να αχθούν προς επίλυση στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Η pax mediterranea που ονειρεύτηκε ο Μακρόν πάει περίπατο, γι’ αυτό και μετά την αγορά των Rafale ο Γάλλος Πρόεδρος άνοιξε και πάλι κανάλι επικοινωνίας με τον Ερντογάν.
.
Το πρόβλημα με την αναθεώρηση της εξωτερικής μας πολιτικής είναι ότι ανοίγουν πληγές. Πληγές στο σώμα του έθνους. Πληγές στη στρατηγική μας. Στην Ελλάδα και στον κόσμο ζει ισχυρότατη κυπριακή κοινότητα, αδελφοί μας, που είναι πάντοτε παρούσα για εμάς, ακόμη και αν το εθνικό κέντρο τούς αντιμετωπίζει καμιά φορά σαν αποπαίδι. Αδελφοί μας που καμιά φορά αναλαμβάνουν με γενναιότητα την ευθύνη για ελλαδικά λάθη χάριν της ενότητος. Στην Ελλάδα ζει επίσης ισχυρότατη αρμενική κοινότητα. Ποιο είναι άραγε το επόμενο βήμα μετά την εγκατάλειψη της Αρμενίας απέναντι στους μισθοφόρους του Αλίεφ; Να αποκηρύξουμε και όλες τις γενοκτονίες χάριν του προέδρου Ερντογάν;
.
Στην πατρίδα μας, ιδιαιτέρως στην Αθήνα, δραστηριοποιούνται επίσης ισχυρότατες θρακικές εστίες. Ενώσεις προσφυγικές. Μόλις πρόσφατα η Προεδρική Φρουρά ενεδύθη τη θρακική φορεσιά επισήμως. Τι θα λέμε στο μέλλον σε αυτές τις ενώσεις προσφύγων; Οτι στη Θράκη ζει «τουρκική μειονότης»; Αλλο η αποσυμπίεσις της βαλβίδος -απολύτως αναγκαία- και άλλο η εξαέρωσις. Όσον αφορά τη στρατηγική της εξωτερικής μας πολιτικής, δεν θέλω καν να σκέφτομαι τις επιπτώσεις. Η υπόθεση και μόνον ότι Ελλάς και Κύπρος δεν θα είναι «ένα» στα κοινοτικά όργανα και στις διεθνείς διασκέψεις παρά μόνον περιστασιακώς με συγκλονίζει. Η σκέψη ότι ενταφιάστηκαν ο Χάρτης της Σεβίλης και η κοινή ΑΟΖ με τη Μεγαλόνησο κατ’ απαίτηση της γείτονος χωρίς καμία ελληνική αντίδραση με θλίβει. Εύχομαι να κάνω λάθος και να είμαι άδικος. Από τις λίγες φορές που στη δημοσιογραφική μου ζωή γράφω επιζητώντας τη διάψευση. Μια διάψευση που αφορά την πατρίδα και κακές προβλέψεις είναι για μένα η πιο γλυκιά διάψευση του κόσμου. Ωστόσο πολύ φοβούμαι ότι οδηγούμαστε σε πρόσκαιρη ειρήνη. Δεν θα ησυχάσουν τα πράγματα. Εδώ είστε και εδώ είμαστε.
.
newsbreak

Πληγές στο σώμα του έθνους ΜΑΣ!

Category: Ειδησεις, Κυριο Θεμα, Προτεινόμενα άρθρα

( 7 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Σ.Α.Ν. says:

  Μήπως ο έγκριτος κεντροδεξιός δημοσιογράφος κ. Μανώλης Κοττάκης υπερέβη τον Ρουβίκωνα της κριτικής αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ,επειδή την αντιπολιτεύεται εμφανώς ο ιδιοκτήτης της εφημερίδος ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ,που είναι και ιδιοκτήτης της υπέροχης ΕΣΤΙΑΣ ,στην οποίαν είναι διευθυντής και αρθρογραφεί ο κ.Κοττάκης;;; .
  Οι υπερβολές του είναι εμφανείς- κυρίως για την καθαρή και επώνυμη στήριξη της Αρμενίας, την οποίαν ούτε η Κυπριακή Δημοκρατία στήριξε, μάλλον γιατί αμφότερες -μάνα Ελλάς και αδελφή Κύπρος -”παίρνουν φωτιά και βγαίνουν’ μετά από κάποια συνεννόηση με την Ευρωπαική μας ΕΝΩΣΗ.
  Βλέπετε δεν είμαστε μόνοι στον κόσμο -και ευτυχώς.
  Όσο για τις προφητείες για αλλαγή της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας στα Ελληνοτουρκικά ,ας περιμένουμε το τελευταίον εκβάν ,για να κρίνουμε όλοι οι Έλληνες.
  Πάει πολύ όμως ο κ.Κοττάκης να στηρίζει την ξαφνική παρεμβολή στο Κράνς Μοντανά το 2017 του κ.Κοτζιά ,-που αποτέλειωσε τις συνομιλίες -,οι οποίες από τότε δεν ξανάρχισαν-τον κ.Κοτζιά ,που στη συνέχεια ,ως σκληρός πατριώτης υπέγραψε την χαριστική προς τους Αλβανοσλάβους των Σκοπίων Συμφωνία των Πρεσπών.
  Δεν γίνεται να είσαι πατριώτης ,αλά κάρτ.
  Τέλος, είναι φως φανάρι ότι γίνεται αγώνας να δημιουργηθεί και να υποστηριχθεί εσωτερική Αντιπολίτευση στην κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία από παντού μετά τον ‘πάτο’ των άλλων πολιτικών κομμάτων.
  Περνούν τα χρόνια και μερικοί βουλιμικοί- κυρίως ανένταχτοι ”Δεξιοί” -για Βουλή και εξουσία, βιάζονται.
  Δεν τους βολεύει η συγκυρία, τι να κάνουμε.

  • 1.1
   Επισκέπτης says:

   Μια χαρά τα λέει ο Κοττάκης και δεν υπερέβη καθόλου τα εσκαμμένα. Δεν υπάρχει φράση “υπερβαίνω τον Ρουβίκωνα”. Για το τελευταίο λέμε διαβαίνω. Ο Καίσαρ διέβη τον Ρουβίκωνα. Δεν τον υπερέβη.

   “την οποίαν ούτε η Κυπριακή Δημοκρατία στήριξε”

   Δεδομένη η στήριξή μας στην Αρμενία, που δέχεται επίθεση

   “τον κ.Κοτζιά ,που στη συνέχεια ,ως σκληρός πατριώτης υπέγραψε την χαριστική προς τους Αλβανοσλάβους των Σκοπίων Συμφωνία των Πρεσπών”

   Μία συμφωνία, την οποία το “πατριωτικό” (my ass) αθηναϊκό ΥΠΕΞ χαρακτήρισε ΙΣΤΟΡΙΚΗ !!!

   Ο Κοτζιάς είχε θέσει σωστά το θέμα με την Κύπρο: Πρώτα αποχώρηση των κατοχικών δυνάμεων και ύστερα διάλογος. Δεν είναι όλα μαύρα-άσπρα, παρά μόνο για τούς φανατισμένους (κ)οπαδούς των συμμοριών, που λέγονται κόμματα.

   Η Αθήνα έχει εγκαταλείψει την Κύπρο και το ενιαίο αμυντικό δόγμα. Η Κύπρος παλεύει μόνη της. Δυστυχώς, για τον Ελληνισμό, υπαιτιότητι των πουλημένων που κυβερνούν την χώρα.

   • 1.1.1
    Σ.Α.Ν. says:

    Έχετε δίκηο για τα του Ρουβίκωνα .Διορθώνω ,λοιπόν ,ότι ο κ.Κοττάκης διέβη τον Ρουβίκωνα .Για τα υπόλοιπα ο Κυπριακός ιστότοπος ,που δημοσιεύει τα άρθρα ,κυρίως του κ.Κώστα Βενιζέλου δεν εκφράζει και μάλλον αντιπολιτεύεται την Κυπριακή κυβέρνηση -δικαίωμα του -,που -όπως κάθε κυβέρνηση- δεσμεύει με τις δηλώσεις της .
    Για τον κ.Κοτζιά ,ισχύει το πατριώτης αλά καρτ ,λόγω της υπογραφής του στην Συμφωνία των Πρεσπών. Δεν είναι ο πρώτος που κλωτσάει και χύνει το γάλα ,αλλά αυτός -και οι ακομμάτιστοι φίλοι- του δεν το παραδέχονται ,προφανώς γιατί είναι υπερήφανος-οι γιαυτό που υπέγραψε .

    • 1.1.1.1
     Επισκέπτης says:

     Απάντηση κενή περιεχομένου. Δεν σχολίασες καθόλου το ελληνόφωνο ΥΠΕΞ, που χαρακτήρισε ως ιστορική την συμφωνία που υπέγραψε ο Κοτζιάς.

     Ο “ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ” είναι η μεγαλύτερη εφημερίδα τής Κύπρου και πολύ σοβαρή. Δεν “δουλεύει” με την δική σου μανιχαϊστική λογική άσπρο-μαύρο. Το ότι αντιπολιτεύεται την κυπριακή κυβέρνηση, τι σχέση έχει μ’ αυτά που γράφει; Δεν καταλαβαίνω.

     Τέλος, επειδή και πάλι εξακολουθείς να χρησιμοποιείς λάθος τις εκφράσεις, καλύτερα διάβασε το νόημά τρων.

     «Διαβαίνω τον Ρουβίκωνα» σημαίνει ότι λαμβάνω μια ριψοκίνδυνη και συγχρόνως τελεσίδικη απόφαση.

     «Υπερβαίνω τα εσκαμμένα» σημαίνει ξεπερνώ τα όρια.

     • Σ.Α.Ν. says:

      Το ξανάγραψα .Αυτό ΄”το Ελληνφωνο ΥΠΕΞ ” είχε τα κα.. στην ποντιακή να διαγράψει από το κοινό ανακοινωθέν να διαγράψει την λέξη ”ιστορικ΄λη” ,την οποίανμάλλον ”συνέγραψε”-έγραψα- κανένα απομεινάρι του των προηγούμενων ΥΠΕΞ κ.Κοτζιά ,ή, Κατρούγκαλου, γιαυτό και ζητήθηκε και έρευνα.
      Υπήρξε προηγούμενο κυβέρνησης να διαγράψει λέξη από κοινό ανακοινωθέν με οποιοδήποτε κράτος και μάλιστα τις ΗΠΑ;;;.
      Τέλος ας συμφωνήσω -για να γλυτώσω- ότι ήταν δοκιμώτερη η φράση ”υπερέβη τα εσκαμμένα” ο φίλος κ.Κοττάκης.
      Όσο για τον Φιλελεύθερο -που σαν όνομα ”τον πάω”και τον διαβάζω- ,όπως όλες οι εφημερίδες είναι του ιδιοκτήτη του , ο οποίος για ευρεία αναγνωσιμότητά του αφήνει και τον κ.Κώστα Βενιζέλο-να είναι καλά ο άνθρωπος-,όπως και άλλους να γράφουν τα δικά τους.
      Σίγουρα όμως δεν εκφράζει ούτε την συλλογική Ελληνοκυπριακή ,πόσο μάλλον την Ελληνική κοινή γνώμη ,για να θεωρείται ως εθνικό Ευαγγέλιο.

     • Επισκέπτης says:

      “Τέλος ας συμφωνήσω -για να γλυτώσω- ότι ήταν δοκιμώτερη η φράση ”υπερέβη τα εσκαμμένα” ο φίλος κ.Κοττάκης”

      Αυτό και μόνο δείχνει τον αρρωστημένο εγωισμό σου, που σε εμποδίζει να παραδεχτείς ότι κάνεις λάθος. Δεν νομίζω ότι είναι θέμα ηλικίας. Και στα νιάτα σου έτσι θα ήσουν. Και ως δημόσιος υπάλληλος που ήσουν και τώρα κόπτεσαι για αναδρομικά, σίγουρα ένας άχρηστος ήσουν, από τούς πολλούς κομματικά διορισθέντες, που πληρώναμε και πληρώνομε οι Έλληνες φορολογούμενοι.

      Παριστάνεις εδώ μέσα τον “ευγενή κόντε” με τα “σεις” και με τα “σας”, με τα κυριίκια, που δεν ξέρεις και να τα χρησιμοποιείς, αλλά από γνήσια ευγένεια δεν σκαμπάζεις. Εγώ στην θέση σου θα είχα παραδεχτεί χωρίς πολλά-πολλά ότι κάνω λάθος και θα είχα ευχαριστήσει που με διόρθωσαν, αντί να γράφω αδελφίστικες φλυαρίες.

 2. 2
  mike iordanidis says:

  Εξαιρετικό το άρθρο του κ.Κοττάκη ,με πόνο γραμμένο από έναν γνήσιο κεντροδεξιό που βλέπει το κόμμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή και Κωνσταντίνου Μητσοτάκη να εξευτελίζεται από ανίδεους κληρονόμους της πολιτικής
  κ. Σ.Α.Ν για την Θράκη δεν αναφέρατε τα τεκταινόμενα μια και ζείτε στην περιοχή της Βορείου Ελλάδος και επίσης μιας και αναφέρθηκε κάπου ότι Έλληνες Βουλευτές είχαν δράσει στο Συμβούλιο της Ευρώπης υπέρ του Αζερμπαϊτζάν και κατά της Αρμενίας μήπως με την αξιοζήλευτη γνώση σας των γεγονότων μπορείτε να αναφέρετε κάποιο γνωστό όνομα που η μνήμη μου δεν συγκράτησε δυστυχώς

  • 2.1
   Σ.Α.Ν. says:

   Πως να αναφέρεις ΤΑ ΤΕΚΤΑΙΝΟΜΕΝΑ στην Θράκη μου ,αφού τεκταίνονται και οι ”εγκυμοσύνες” αργούν και καμιά φορά δεν έχουμε και γεννήσεις.
   Δεν θα διαβώ τον Ρουβίκωνα με εικασίες, προφητείες και παραφιλολογία ,γιατί πέραν των άλλων έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Παράταξη,-τώρα την εκφράζει σχεδόν απολύτως η Νέα Δημοκρατία- ,που ουδέποτε έβλαψε την Ελλάδα μας ,ως επικράτεια και ως Ιστορία ,γιαυτό άρχισαν να την αγαπούν με το ζόρι και όσοι ουδέποτε την ψήφισαν ,αλλά τώρα δεν έχουν άλλη επιλογή με τις δύο ”Προοδευτικές Συμμαχίες”, που ξέχασαν από που άρχισαν και τι ζημιά έκαναν στο τόπο , την Πατρίδα και κυρίως τους Έλληνες ,εδώ και 40 χρόνια.
   Οι βουλευτές -που δεν είναι και ότι καλύτερο έχουμε ως Ελλάδα -,ας λένε ότι θέλουν ,αφού δεν δεσμεύουν την Χώρα.
   Παιχνίδι κάνουν. Δεν καταλαβαίνουμε.

 3. 3
  Γιώργος says:

  Δυστυχώς ο κ. Κοττάκης έχει δίκαιο στα περισσότερα από αυτά που γράφει. Από το 1974 και μετά, στην αρχή ανεπαίσθητα και μετά το 1996 όλο και ταχύτερα διολισθαίνουμε σε μια κατάσταση εξάρτησης αν όχι υποτέλειας από τη γειτονική χώρα. Ο κατευνασμός του θηρίου στο τέλος αποδεικνύεται ανεπιτυχής. Το Ελληνικό πολιτικό σύστημα και η Ελληνική άρχουσα τάξη έχει αποφασίσει ως φαίνεται να παραδοθούμε αμαχητί. Ομολογώ ότι είμαι μέλος και ψηφοφόρος του κυβερνώντος κόμματος. Όμως δεν με χαρακτηρίζει θεωρώ η ακρισία. Και πιστεύω και πολλούς νεοδημοκράτες. Ας το έχουν αυτό στο μυαλό τους οι κυβερνώντες.

 4. 4
  Σ.Α.Ν. says:

  Προφανώς αργήσατε να γίνετε-αν- μέλος της Ν.Δημοκρατίας-δεν χρειαζόταν- ,αρκεί το ψηφοφόρος του κόμματος που νομίζετε ότι θα ωφελήσει την Πατρίδα και τους Έλληνες, γιατί την εντάξατε στην κατηγορία κλισέ”Το Ελληνικό πολιτικό σύστημα και η άρχουσα τάξη(άλλοι έλεγαν κάτι τέτοια) έχει αποφασίσει ως φαίνεται-που δεν φαίνεται-να παραδοθούμε αμαχητί ”.
  Όμως φίλε μου αυτό το κόμμα ,που ουδέποτε έγινε σύστημα και στην Μεταπολίτευση έκανε την Ελλάδα αυτήν που τώρα απολαμβάνουμε ,πλην των κομμουνιστών ,που επιμένουν ακόμη στο ”ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο”και των Συριζαίων ,που είναι υπερήφανοι για την Συμφωνία των Πρεσπών ,-γράφοντας στα ”παλαιότερα των υποδημάτων τους” το κεκτημένο του Βουκουρεστίου του 2008 του τότε Νεοδημοκράτη πρωθυπουργού και αγνοώντας την αντίθεση του 80% των Ελλήνων- .

 5. 5
  Γιώργος says:

  Κύριε Σ.Α.Ν εδώ και δεκαετίες είμαι ψηφοφόρος του κυβερνόντος κόμματος. Και μέλος έγινα επιθυμώντας την ανανέωση του κόμματος σε πρόσωπα και ιδέες. Αυτό δεν μου στερεί το δικαίωμα στη κριτική σε ενέργειες που δεν μου αρέσουν. Η Αμερικανολατρεία και η απομάκρυνση από τη Γαλλία παραδείγματος χάριν δεν νομίζω ότι είναι προς το συμφέρον μας αυτή τη στιγμή . Πιθανόν να κάνω λάθος μια και δεν γνωρίζω όλα τα δεδομένα που οδήγησαν τη κυβέρνηση σ’ αυτή τη κατεύθυνση. Ειλικρινά το εύχομαι.

 6. 6
  Σ.Α.Ν. says:

  Γράψατε την φράση ”το ελληνικό πολιτικό σύστημα και η άρχουσα τάξη….”’και μπερδέψατε-υπολογίζω- όλους τους νεοδημοκράτες , γιατί η Νέα Δημοκρατία -για να θυμίσουμε και το καταστατικό της” Είναι απροκατάληπτη εθνική παράταξις. Τοποθετείται έξω και πάνω από τις παραπλανητικές ετικέττες της Δεξιάς, του Κέντρου , ή, της Αριστεράς και αντιμετωπίζει τα προβλήματα του τόπου με μοναδικό κριτήριο το συμφέρον του έθνους και του λαού”.
  Όσο για την ”Αμερικανολατρεία”,που είναι υπερβολή -ας μη είμαστε εναντίον και ούτε λάτρεις κανενός, για τα εθνικά μας συμφέροντα ( δεν βγήκαν ποτέ στους δρόμους οι νεοδημοκράτες ,πλην του Κυπριακού και του Σκοπιανού),για δε την Γαλλία που είναι σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και από το 1979 εταίρος στην Ε.Ε. η ιδιαίτερη φιλία ξεκίνησε από το 1963 ,όταν έφερε ο Καραμανλής τον Στρατηγό ΝΤΕ ΓΚΩΛ σε Αθήνα και Θεσ/νίκη , συνεχίστηκε το 1974 όταν ο Ζισκάρ Ντ’ Εσταίν παρεχώρησε το προεδρικό αεροσκάφος για να έλθει στην Αθήνα ο Καραμανλής , άγγιξε τα όρια της ”λατρείας μεταξύ Μιττεράν και Ανδρέα Παπανδρέου(λόγω του τρίτου δρόμου για τον σοσιαλισμό), στο Βουκουρέστι το 2008 ,που μας βοήθησε στην ομόφωνη απόφαση του ΝΑΤΟ για τα Σκόπια και στην προηγούμενη 10ετία όταν ο κ.Ολάντ ”έβαλε μυαλό” στον κ.Τσίπρα να μη ”σχίσει τα Μνημόνια ,παρά το δημοψήφισμα του ΟΧΙ.
  Όπως βλέπετε” κρατάει χρόνια αυτή κολώνια” και μέχρι τώρα δεν μας έβλαψε.

 7. 7
  Σ.Α.Ν. says:

  Πάλι ”ξεφύγατε” κ.Επισκέπτα και θα ”ξυπνήσετε” τον φίλος σας κ.Μίλτο ,προς τον οποίον ”δεν σας παίρνει” να απαντάτε.
  Επικαλούμαι και πάλι τον κ.Σαββίδη και τους άλλους συσχολιαστές και αυτής της αναρτήσεως ,με τους οποίους ανταλλάσσουμε ανθρωπινά απόψεις διαφορετικές ,χωρίς βρισιές. Πόσο πρωτόγονος είστε;;;.

  • 7.1
   Επισκέπτης says:

   Δεν ξέφυγα καθόλου -από τι να ξεφύγω-, απλώς είπα τα πράγματα με τ’ όνομά των. Όταν εσύ, ρε καραγκιόζη, γράφεις “Όσοι τώρα καταρώνται την πολυκομματική Δημοκρατία της Μεταπολιτεύσεως είναι εκείνοι που ψήφιζαν ”με δυο χέρια” για 27 χρόνια τα κόμματα που τους έταζαν”, δεν προσβάλλεις άλλους, απλώς και μόνον επειδή αντιλαμβάνονται τα πράγματα διαφορετικά από σένα;
   Ιδού, λοιπόν, οι “ευγένειές” σου κι έχεις και το θράσος να διαμαρτύρεσαι.

   • 7.1.1
    Σ.Α.Ν. says:

    Και εσάς τον ακομμάτιστο ”τι σας κόφτει” ,αλλά ”το έξυπνο πουλί από την μύτη του πιάνεται”. Συνεχίζεται τις βρισιές σας ,αλλά δεν θα σας ”βρίσω” σαν τον κ.Μίλτο. Και πάλι σας ευχαριστώ που με διαβάζετε .

    • 7.1.1.1
     Επισκέπτης says:

     Εκτός από βλάκας με περικεφαλαία, αποδεικνύεσαι και γάιδαρος με περικεφαλσαία.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  20/10/20 | (0 σχόλια)
  Η Τουρκία του όψιμου ερντογανικού μικρο-ιμπεριαλισμού δεν είναι απειλή μόνο για την Ελλάδα. Είναι απειλή για την ευρωπαϊκή ασφάλεια, σε όλα τα μέτωπα που έχει ανοίξει η Αγκυρα, από τη Λιβύη μέχρι τον Καύκασο. Η αναχαίτιση αυτής της ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας