Πηγές ΥΠΕΞ: Η νέα τουρκική Navtex αποδεικνύει ποιος ευθύνεται για την κλιμάκωση

27/8/20 | 0 | 0 | 153 εμφανίσεις

«Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ποιος επιθυμεί την αποκλιμάκωση και ποιος όχι. Ποιος καλεί προσχηματικά σε διάλογο και ποιος τον εννοεί πραγματικά», σχολίαζαν διπλωματικές πηγές απαντώντας στη νέα τουρκική Navtex με την οποία η Αγκυρα παρέτεινε τη δραστηριότητα του τουρκικού ερευνητικού πλοίου έως την 1η Σεπτεμβρίου.

Η νέα οδηγία έχει ισχύ μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου και χωρικά τοποθετείται ελαφρώς βορειότερα σε σχέση με την προηγούμενη

Η τελευταία navtex έληγε απόψε και είχε επεκταθεί ακόμη μια φορά πριν από μερικές ημέρες.

Σημειώνεται ότι η τουρκική ενέργεια καταγράφεται ενώ είναι σε πλήρη εξέλιξη η κοινή άσκηση «Eunomia» από Ελλάδα, Κύπρο, Ιταλία και Γαλλία και λίγη μόλις ώρα μετά την επιχείρηση των ελληνικών F-16 που πέταξαν από την Κρήτη έως την Κύπρο.

Παράλληλα, συμπίπτει χρονικά και με την Ατυπη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. στο Βερολίνο, όπου αναμένεται να τεθεί επί τάπητος το πλαίσιο ενδεχόμενων κυρώσεων προς την Αγκυρα.

“Καθημερινή”

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    24/9/20 | (3 σχόλια)
    Γιατί στη διαδικασία δόθηκε η ονομασία «διερευνητικές συνομιλίες»; Κατά μία άποψη επειδή οι δύο πλευρές είχαν πολλά χρόνια να συνομιλήσουν για την ουσία των ελληνοτουρκικών διαφορών κρίθηκε απαραίτητο να υπάρξει μία περίοδος ανταλλαγής απόψεων για τον εντοπισμό των εκκρεμών ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας