Περίπου 2.500 Τζιχαντιστές του ISIS μεταφέρθηκαν από την Τουρκία στη Λιβύη

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ιούλιος 19, 2020. 08:15

Τύνιδα.

Με εντολή της τουρκικής κυβέρνησής, η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών (MİT) μετέφερε τζιχαντιστικές ομάδες και στοιχεία ξένων υπηκοοτήτων του ISIS από το έδαφος της Συρίας στο έδαφος της Λιβύης τους τελευταίους μήνες.

Αυτοί οι τρομοκράτες έφυγαν μέσω του αεροδρομίου Γκαζίαντεπ στην Κωνσταντινούπολη και από εκεί στη Λιβύη.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Συριακού Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών μετέφερε περισσότερους από 2.500 τζιχαντιστές του ISIS Τυνησιακής υπηκοότητας στη Λιβύη, από  τους 4.000 μαχητές της Τυνησίας που είχαν προηγουμένως τη δυνατότητα από την Τουρκία να εισέλθουν στο συριακό έδαφος και τους προσέφεραν όλες τις δυνατότητες, εκτός από τις χιλιάδες άλλες  εθνικότητες στο ISIS από το υπόλοιπο Μαγκρέμπ (σημ: βορειοδυτική Αφρική).

Το Συριακό Παρατηρητήριο είχε δημοσιεύσει πριν από λίγες ημέρες, ότι μια νέα ομάδα τζιχαντιστών απεστάλη από τη τουρκική κυβέρνηση στη Λιβύη, για να συμμετάσχει σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στο πλευρό της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Τρίπολης κατά του Εθνικού Στρατού της Λιβύης με επικεφαλής τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Συριακού Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ο αριθμός των τρομοκρατών που έχουν μεταφερθεί στο έδαφος της Λιβύης μέχρι τώρα ανέρχεται σε περίπου 16.100 μισθοφόρους συριακής υπηκοότητας, εκ των οποίων περίπου 500 μαχητές έχουν σκοτωθεί, ενώ η Τουρκία συνεχίζει να φέρνει περισσότερα στοιχεία μισθοφόρων στα στρατόπεδα  της, για την εκπαίδευσή τους.

Σύμφωνα με τις πηγές του Συριακού Παρατηρητηρίου, οι ηγέτες των φιλο-τουρκικών φατριών κλέβουν από τις οικονομικές ενισχύσεις που διατίθενται στα μέλη τους, καθώς ο ηγέτης της φατρίας  ‘ΣουλεΪμάν Σαχ’ πληρώνει ένα ποσό 8.000 τουρκικών λιρών σε μαχητή ανά μήνα, ενώ ο ηγέτης της φατρίας «Σουλτάνος​​Μουράτ» πληρώνει ποσό 11.000 τουρκικές λίρες. Ενώ είναι γνωστό ότι το ‘μηνιάτικο’  για όλους τους μισθοφόρους της Συρίας, υποτίθεται ότι υπερβαίνει τους αναφερόμενους αριθμούς.

Αναφέρεται ότι τον περασμένο Μάιο, ο πρώην αρχηγός ασφαλείας της Χομς του ISIS έφτασε στη Λιβύη με 50 Σύρους υπηκόους, που ήταν μαζί του στην ανατολική επαρχία Χομς στην περιοχή της Παλμύρας.

Οι προαναφερθέντες είχαν αφήσει το ISIS για να ενταχθούν στο Μέτωπο Al-Nusra (η έδρα για την απελευθέρωση του Al-Sham) και στη συνέχεια πήγαν στο Αφρίν εντός των περιοχών της «τουρκικής κατοχής» για να ενταχθούν στις τάξεις των φατριών που είναι πιστές στην Άγκυρα, συγκεκριμένα το τμήμα  Χάμζατ.

Ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επιβεβαίωσε ότι το Παρατηρητήριο «έχει στην κατοχή του τα πλήρη ονόματα του ISIS που μεταφέρθηκαν από τη Συρία στο έδαφος της Λιβύης, σε περίπτωση που ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αρνηθεί τις κατηγορίες, ότι προσφέρει κάθε μορφή υποστήριξης στο Ισλαμικό Κράτος».

Το Συριακό Παρατηρητήριο αποκάλυψε πρόσφατα, μέσω πηγών που περιγράφονται ως αξιόπιστες, σχετικά με πληροφορίες και λεπτομέρειες με ένα τάγμα που περιλαμβάνει δεκάδες πράκτορες του ISIS που ανήκουν στη φατρία «Free Eastern Group» που δραστηριοποιείται στο βόρειο τμήμα της Συρίας με την υποστήριξη της Άγκυρας.

Αυτό το τάγμα αποτελείται από περίπου 40 μαχητές, όλοι τους με Ιρακινή υπηκοότητα, εργάζεται για την παροχή πληροφοριών στην τουρκική MİT, όπως σημειώνει η ‘Arab’,  με έδρα το Λονδίνο.

Al Arab.uk

The Hellenic Information Team

               

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα