Περίεργες καταστάσεις στο Ιντλίμπ – Τρομοκράτες τζιχαντιστές με τον τουρκικό στρατό “έκοψαν” τον Μ-4

27/2/20 | 0 | 0 | 616 εμφανίσεις

Περίεργες καταστάσεις στο Ιντλίμπ – Τρομοκράτες τζιχαντιστές με τον τουρκικό στρατό “έκοψαν” τον Μ-4

Με βάση αυτά που είναι σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα, περίεργα πράγματα συμβαίνουν στην επαρχία Ιντλίμπ.

Ενώ ο εθνικός στρατός της Συρίας, τους τελευταίους μήνες, από το περασμένο καλοκαίρι μέχρι τώρα, σημειώνει μόνο επιτυχίες εναντίον των τρομοκρατών τζιχαντιστών και του τουρκικού στρατού που τους υποστηρίζει, τις τελευταίες δύο ημέρες έχουμε μια εν μέρει αντιστροφή της κατάστασης.

Ενώ ο στρατός της Συρίας τις τελευταίες ημέρες έχει απελευθερώσει περίπου τριάντα χωριά, στο νότιο τμήμα της επαρχίας Ιντλίμπ και προελαύνει προς τον οδικό άξονα Μ-4, το ίδιο διάστημα εκδηλώθηκε η αντεπίθεση των τρομοκρατών τζιχαντιστών, με την υποστήριξη του τουρκικού στρατού σε μια στρατηγικής σημασίας πόλη, την Σαρακίμπ.

Την χαρακτηρίζουμε ως στρατηγικής σημασίας γιατί η πόλη βρίσκεται στη συμβολή των αυτοκινητοδρόμων Μ-4 και Μ5, που συνδέουν Λατάκεια και Δαμασκό με το Χαλέπι.

Και ενώ συνεχιζόταν η αντεπίθεση των τρομοκρατών και του τουρκικού στρατού, με τις τουρκικές εφημερίδες να γράφουν από τις 21 Φεβρουαρίου με πηχυαίους τίτλους “Στόχος της επιχείρησης του τουρκικού στρατού η Σαρακίμπ”, ούτε ο στρατός της Συρίας, ούτε η ρωσική πολεμική αεροπορία δεν προέβαλαν σοβαρή αντίσταση, για να αποτρέψουν την κατάληψή της.

Έτσι, από χθες το απόγευμα οι Τούρκοι και οι σύμμαχοί τους τρομοκράτες πανηγυρίζουν για την κατάληψη της πόλης και τον έλεγχο του κόμβου των οδικών αξόνων Μ-4 και Μ-5.

Πάντως, στρατιωτικές πηγές που μίλησαν σε ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, τα οποία επικαλείται το Reuters, διαψεύδουν την κατάληψη της πόλης από τους τΤουρκο-τρομοκράτες.

Σημειώνεται ότι, ενώ μένουν μόνο δύο ημέρες από την ημερομηνία που έδωσε ως τελεσίγραφο στο συριακό στρατό να αποσυρθεί πίσω από τη γραμμή που ορίζουν τα 12 παρατηρητήρια του τουρκικού στρατού,  ο Ερντογάν δήλωσε χθες ότι ο στρατός του θα επανακαταλάβει τα εδάφη που απελευθέρωσε ο στρατός της Συρίας.

 

Ο χάρτης με τα 12 τουρκικά παρατηρητήρια περιμετρικά της επαρχίας Ιντλίμπ

infognomonpolitics.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    23/6/21 | (1 σχόλια)
    Η τραγική εμπειρία του Συριζα, και της εφαρμοσμένης Αριστεράς, μας έκανε να δούμε με ανακούφιση την έλευση Μητσοτάκη, παρότι ιδεολογικά αποκλίνουμε. Ο Συριζα παραμένει σημαντική δύναμη στο πολιτικό σκηνικό και η παρουσία του απειλεί να δυναμιτίσει και την πολιτειακή ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο