Πειθαρχικό έλεγχο ζήτησε ο Π. Θεοδωρικάκος για την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα – Στην εισαγγελία Πειραιά οι επτά αστυνομικοί

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Να προχωρήσει κατεπειγόντως πειθαρχικός έλεγχος και ταυτοχρόνως πλήρης επιχειρησιακή αξιολόγηση της δράσης της ΕΛΑΣ στο γνωστό αιματηρό γεγονός το βράδυ της Παρασκευής στο Πέραμα, ζήτησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος από τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Μιχαήλ Καραμαλάκη. Σημειώνεται, ότι η επιχειρησιακή αξιολόγηση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες.

Στην εισαγγελία Πειραιά οι επτά αστυνομικοί που συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη 

Στην εισαγγελία Πειραιά οδηγήθηκαν το Σάββατο οι επτά αστυνομικοί που συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 20χρονου οδηγού κλεμμένου αυτοκινήτου. Πρόκειται για έξι αστυφύλακες και ενας αξιωματικό (υπαστυνόμος).

Όλοι τους υπηρετούν στην ομάδα ΔΙΑΣ Δυτικής Αττικής. Σύμφωνα με πληροφορίες η διαδικασία αυτή είναι η προβλεπόμενη σε κάθε περίπτωση που υπάρχει νεκρός από αστυνομικά πυρά. Υπενθυμίζεται, ότι η καταδίωξη ξεκίνησε όταν αστυνομικοί της ΔΙΑΣ έκαναν νόημα σε ένα όχημα, όπου επέβαιναν τρία άτομα να σταματήσει για έλεγχο, αλλά ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και έφυγε. Στο Πέραμα, ο οδηγός εμβόλισε, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, πέντε μηχανές της ΔΙΑΣ και τότε αστυνομικοί πυροβόλησαν με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν θανάσιμα. Παράλληλα, τραυματίστηκαν ένα ακόμη άτομο που επέβαινε στο όχημα και επτά αστυνομικοί.

Διαβάστε επίσης:

Εξηγήσεις για τα όσα συνέβησαν στο Πέραμα ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

ΚΚΕ για τα γεγονότα στο Πέραμα: Να δοθούν σαφείς απαντήσεις για τις συνθήκες του περιστατικού και τη χρήση των όπλων

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Λάθος διαταγή και χειρότερο λάθος ακόμη να πάρει τηλέφωνο τον πατέρα τού Γύφτου! Κατάντια υπουργού, που πρέπει να πάει στο σπίτι του. Τι φοβούνται εκεί στη ΝΔ-ΛΟΑΤΚΙ, μην χάσουν τις ψήφους των Γύφτων και των Παλαιοκώστηδων; Τι κυβέρνηση είναι αυτή, που κάνει υπουργό ΠΡΟ-ΠΟ έναν πρώην ΓΓ τής ΚΝΕ;

    Μας περιμένουν στη γωνία… για να μας την ανάψουν!

    Με τέτοιους νόμους υπουργούς και τέτοιους νόμους θα προστατευθεί η κοινωνία, ενώ η εγκληματικότητα χτυπά κόκκινο;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα