Παυλόπουλος: Η παραβίαση στα Ιμια είναι πολύ σοβαρή

30/1/17 | 1 | 0 | 1,121 εμφανίσεις
«ΠΑΡΑΒΙΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ»

«Θέλω να πω στη φίλη και γείτονα Τουρκία ότι πρέπει να σέβεται την ιστορία, τη φιλία και την καλή γειτονία. Δεν αρκεί να λέμε ότι είμαστε φίλοι αλλά πρέπει να την αποδεικνύουμε αυτή τη φιλία».

Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην πορτογαλική τηλεόραση APTP, με αφορμη τη σημερινή παραβίαση των ελληνικών χωρικών υδάτων από την Τουρκία στα Ιμια.

Η σημερινή παραβίαση ήταν πάρα πολύ σοβαρή, γιατί δεν παραβιάστηκαν μόνο τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα από την Τουρκία αλλά και τα σύνορα της Ευρώπης. Παραβιάστηκε η Συνθήκη της Λωζάννης» είπε επίσης ο κ. Παυλόπουλος που πραγματοποιεί από σήμερα επίσημη επίσκεψη στην Πορτογαλία. «Ελπίζω ότι δεν θα υπάρξει επανάληψη στο μέλλον, γιατί κάτι τέτοιο θα έχει συνέπειες όχι μόνο στις διμερείς σχέσεις αλλά και στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρώπη», κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παυλόπουλος αύριο θα συναντηθεί με Πρόεδρο της Πορτογαλίας Μαρσέλο Ρέμπελο Ντε Σόουζα.

Πηγή: Παυλόπουλος: Η παραβίαση στα Ιμια είναι πολύ σοβαρή | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/316057/paylopoylos-i-paraviasi-sta-imia-einai-poly-sovari#ixzz4XDlrxd8g

Category: Ειδησεις

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Dimitrios Philippelis says:

  Τα “πρέπει” εισάγουν ευχολόγια και οι διαπιστώσεις του Ανώτατου Αρχοντα της Χώρας προάγουν επικοινωνιακά επιχειρήματα (one man show)και μόνο τα οποία δεν έχετε ανάγκη Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας. Προτάσεις, όπως η μείωση του αριθμού των Βουλευτών, η πάταξη της διαφθοράς και η διεύρυνση της Δημοκρατίας με την κατάργηση του κληρονομικού δικαιώματος απόκτησης βουλευτικού αξιώματος, μη μου πείτε οι εκλογές τους αναδεικνύουν, είστε αξιοπρεπής και διακεκριμένος στην Ευρώπη πανεπιστημιακός καθηγητής Συνταγματολόγος. Το πολιτικό μας σύστημα από τον πρώτο πρωθυπουργό, Σπυρ. Τρικούπη στον υιό Χαρ. Τρικούπη, από το Ελευθ. Βενιζέλο στον Σοφοκλή, από τον Κων. Καραμανλή πάμε στα ανήψια από τον Γεώργ Παπανδρέου (τον γέροντα)πάμε στον υιό Ανδρέα και τον εγγονό Γεώργιο και τώρα στους Μητσοτάκηδες. Αυτά της πολιτικής ιστορίας της Χώρας μας είναι αρκετά να αποδείξουν του λόγου το αληθές.
  Με τον οφειλόμενο σεβασμό
  Δ. Φιλιππέλης
  Σχος ε.α.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο