ΠΑΣΟΚ τέλος: Οι σαλτιμπάγκοι της ιστορίας το ενταφίασαν άδοξα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Του Γ. Λακόπουλου  

Το κείμενο αυτό -που έχει και μια προσωπική πλευρά- δεν απευθύνεται σε όσους  συνδέθηκαν κατά καιρούς με το ΠΑΣΟΚ  επ’ ωφέλειά τους  και το εγκατέλειψα, αφού είχαν αποκατασταθεί επαγγελματικά, κοινωνικά, πολιτικά και αρκετοί και οικονομικά.

Ασφαλώς δεν απευθύνεται σε όσους τάχα έμειναν στο ΠΑΣΟΚ και παρότρυναν, επέτρεψαν ή ανέχθηκαν ένα πρόσωπο σαν την τη Φώφη Γεννηματά να το διασύρει -και τελικά να εξαφανίσει το όνομα, τα σύμβολα, την ιδεολογία του.

Γι’ αυτό το πολιτικό και ιστορικό έγκλημα είναι ένοχοι έναντι της ιστορίας και της δημοκρατικής παράταξης, όσοι το διέπραξαν. Και συνένοχοι όσοι τους ανέχθηκαν.

Ένοχοι και συνένοχοι ενός πολιτικού εγκλήματος

Όλοι μαζί συνέπραξαν ώστε να εξαφανιστεί το ΠΑΣΟΚ και ό,τι οραματικό εκπροσωπούσε.  Ταυτόχρονα να παραδοθεί η μνήμη του ο Ανδρέα Παπανδρέου στο έλεος των πιο αποτρόπαιων κύκλων που βυσσοδομούσαν πάντα εναντίον του και τώρα θα τον αποδημήσουν ιστορικά. Οι σαλτιμπάγκοι της ιστορίας του βγάζουν τη γλώσσα με την κατάργηση του έργου του.

Αυτό το κείμενο απευθύνεται σε όσους υπήρξαν μέλη του ΠΑΣΟΚ από το 1974- σε δύσκολους καιρούς, με διάθεση να προσφέρουν όχι να επωφεληθούν. Σε όσους συμμετείχαν σε κοινωνικούς αγώνες με τη σημαία του και σε όσους το ανέδειξαν με  την ψήφο τους.

Παρεμπιπτόντως απευθύνεται και στις αρμόδιες αρχές της Πολιτείας. Πώς είναι δυνατόν η ηγεσία κόμματος να παραδέχεται ότι το καταργεί για να αποφύγει τις υποχρεώσεις του στις τράπεζες, της εφορία και σε ιδιώτες;

Να υπάρχουν πορίσματα πέντε έγκυρων ελεγκτικών εταιριών για την οικονομική διαχείριση του ΠΑΣΟΚ για μια δεκαετία -στα οποία, σύμφωνα με όσα διέρρευσαν, διαπιστώνονται σημεία και τέρατα, αλλά να μην ενδιαφέρεται ο εισαγγελέας, δεδομένου ότι πρόκειται για δημόσιο χρήμα;

Πού πήγαν τα λεφτά; Γιατί δεν ενημερώθηκαν ποτέ τα κομματικά όργανα για τα πορίσματα;

Ύστερα από αυτά τα δυσάρεστα, ας δούμε τα πιο δυσάρεστα. Το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα δεν υπάρχει πια. Ούτε στα χαρτιά, ούτε σε καμία τρέχουσα πολιτική διεργασία. Οι ολίγιστοι το εξαφάνισαν.

Αναφέρεται μόνο για καπηλεία από όσους το κατάργησαν και κάποια στιγμή θα σταματήσει κι αυτό. Εκεί αποβλέπουν όσοι υλοποίησαν το σχέδιο Σημίτη που θέλει να εξαφανιστεί ό,τι θυμίζει τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Συνέδραμαν την κόρη του Γ. Γεννηματά- η οποία δεν είχε καμία απολύτως προσωπική συμβολή στην οργάνωση και επικράτηση του ΠΑΣΟΚ, παρά μόνο έπαιρνε κατά απονομή οφίτσια στη μετά Παπανδρέου εποχή- για να το ενταφιάσει.

Παραπλάνησε την κομματική βάση που είχε απομείνει το 2015 -μετά από όσα έκαναν ο Γ. Παπανδρέου και ο Βενιζέλος- και αναδείχθηκε με το όνομα, αφού δεν είχε άλλο προσόν- πρόεδρος για να το ανασυντάξει.

Αντί γι’ αυτό δρομολόγησε την εξαφάνισή του, εγκαθιστώντας  μεγαλομανιακή μονοκρατορία, με διαγραφές, και στημένες διαδικασίες-για τις οποίες καταγγέλλεται από παντού πλέον.

Ατυχώς είχε τη συνδρομή ή την ανοχή ιστορικών στελεχών, όπως  ο Κακλαμάνης, ο Λαλιώτης και ο Σκανδαλίδης. Επίσης η οικογένεια του Ανδρέα Παπανδρέου -με πρώτον τον ευεργετηθέντα γιο του -που το  διέσπασε- συνέβαλε σ’ αυτό.

Ένα κόμμα που δεν είχε …ΑΦΜ

 ΠΑΣΟΚ τέλος, οριστικά. Τον τελευταίο καιρό μάλιστα η Γεννηματά δεν   παραλείπει να θυμίζει ότι ήταν ένα κόμμα που χρωστούσε και δεν είχε ΑΦΜ- καλύπτοντας  όμως όσους ευθύνονται.. Αυτό έχει καταλάβει από τη διαδρομή του ΠΑΣΟΚ  και του Ανδρέα Παπανδρέου- δίπλα στον οποίο βάζει συχνά πυκνά έναν συγκεκριμένο υπουργό του, ως ισάξιο.

Τώρα τι θα κάνουν όσοι έλεγαν «εγώ είμαι ΠΑΣΟΚ και ΠΑΣΟΚ ψηφίζω, όποιος και αν είναι επικεφαλής»; Τώρα που δεν υπάρχει ΠΑΣΟΚ τι θα ψηφίζουν; Το Κινάλ; Τώρα που δεν επιτρέπεται να τους εμπνέει η μνήμη του  Ανδρέα Παπανδρέου, τι θα τους εμπνέει; Η Φώφη  και το περιβάλλον της;

Τώρα που το πιο ακτινοβόλο κομμάτι της μεταπολιτευτικής Ελλάδας- παρά τα λάθη και τα στίγματα προσώπων που το επιβάρυναν- και η απόλυτη  εκπροσώπηση της Δημοκρατικής Παράταξης πετάχτηκε με κυνισμό στο καλάθι των αχρήστων  σε τι θα αναφέρονται;

Μαζί με το ΠΑΣΟΚ, τα σύμβολα, τις ιδέες και την ιστορία του, μαζί με τη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου, ξηλώθηκαν και οι άνθρωποι που το ανάδειξαν διαχρονικά. Η ψυχή τους, η πίστη τους, τα ιδανικά τους, η ανιδιοτέλεια, οι αγώνες τους,  οι μνήμες τους.

 Μόνο διαστροφικοί εγκέφαλοι θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε τέτοιο τέλος όχι μόνο το κόμμα που άλλαξε τη ροή της Ιστορίας στη χώρα, αλλά και το αποτύπωμα εκατομμυρίων ανθρώπων που στρατεύθηκαν μαζί του.

Τίποτε δεν είναι τυχαίο στην πολιτική… Ό,τι δεν κατάφερε ο Κώστας Μητσοτάκης- με την κοντόφθαλμη ηγεσία της παραδοσιακής Αριστεράς- το 1989, το κατάφερε η Γεννηματά για λογαριασμό ενός άλλου Μητσοτάκη.

anoixtoparathyro

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα