Ανεβάζει τους αντιπολιτευτικούς τόνους ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ Νίκος Ανδρουλάκης απέναντι στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή τη βιβλική καταστροφή στη Θεσσαλία και την αντιμετώπιση της από την κυβέρνηση, ενόψει μάλιστα της παρουσίας και των δύο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένες προτάσεις διακυβέρνησης

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, ο οποίος θα είναι και ο πολιτικός αρχηγός που θα «ανοίξει τον χορό» των ομιλιών στη Διεθνή Έκθεση μετά την αναπροσαρμογή στο πρόγραμμα της, θέλει από το βήμα της Έκθεσης να προβάλλει το δικό του σχέδιο διακυβέρνησης της χώρας. Τις τελευταίες ημέρες στη Χαριλάου Τρικούπη έχουν λάβει χώρα αλλεπάλληλες συσκέψεις με τη συμμετοχή, πέραν του προέδρου του κόμματος στελεχών όπως ο Νίκος Χριστοδουλάκης, ο Χρήστος Πρωτόπαπας, ο Ηλίας Κικίλιας και ο Γιώργος Κολιόπουλος με στόχο να εμφανιστεί ο αρχηγός του ΠαΣοΚ στη ΔΕΘ «με συγκεκριμένες προτάσεις για το περιβάλλον, την οικονομία, την εργασία, την υγεία, το κόστος ζωής, τους νέους ανθρώπους».

Πέραν τούτου όμως, ο Νίκος Ανδρουλάκης στοχεύει, ως βουλευτής Θεσσαλονίκης να περάσει το μήνυμα πως η πόλη δεν θα μένει χωρίς εκπροσώπηση της από το ΠαΣοΚ στη Βουλή, από τη στιγμή που ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ έκανε την επιλογή να επιλέξει τη συγκεκριμένη έδρα αφήνοντας εκτός κοινοβουλίου τον επί χρόνια βουλευτή Θεσσαλονίκης του κόμματος Χάρη Καστανίδη.

«Η κυβέρνηση κάνει διαχείριση πολιτικού κόστους και δεν αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις της καταστροφής»

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ ανέβασε τους τόνους ήδη από σήμερα, καθώς σε συνάντηση που είχε με τη διοίκηση του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε εκτεταμένα στη διαχείριση των καταστροφικών πλημμυρών από την κυβέρνηση: «Απ’ ό,τι φαίνεται, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει προτεραιότητα τη διαχείριση του πολιτικού κόστους και όχι την αντιμετώπιση των πολύ σημαντικών επιπτώσεων της βιβλικής καταστροφής στην Καρδίτσα, τα Τρίκαλα, τη Λάρισα και τον Βόλο».

Ο κύριος Ανδρουλάκης πρόσθεσε επίσης πως «υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες νεκρά ζώα. Καθυστερεί η αποκομιδή και η καύση τους. Οδηγείται η Θεσσαλία να μετατραπεί σε μία υγειονομική βόμβα. Αντί, λοιπόν, να υπάρχουν πρακτικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων, τι βλέπουμε; Να πηγαίνει ο Πρωθυπουργός στο Στρασβούργο και να ανακοινώνει ένα πακέτο 2,2 δισ. ευρώ, από τα οποία όμως τα περισσότερα δεν είναι νέα χρήματα, αλλά πόροι που ήδη δικαιούται η χώρα από ευρωπαϊκά προγράμματα, που δεν έχει αξιοποιήσει η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη».

«Οι υπουργοί παίζουν την κολοκυθιά – Θα ανακοινώσουμε πλαίσιο αντιμετώπισης των επιπτώσεων»

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ αναφέρθηκε ακόμα και στη στάση των υπουργών της κυβέρνησης τις τελευταίες ημέρες: «Τι άλλο βλέπουμε; Ανεύθυνους υπουργούς να παίζουν το παιχνίδι της «κολοκυθιάς» στα τηλεοπτικά δίκτυα γύρω από τις δικές τους αρμοδιότητες και αυτές του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας . Πρέπει να μπει τέλος σε αυτήν τη φαρσοκωμωδία. Πρέπει να αναλάβει ο καθένας την ευθύνη του και να υπάρξει ένα σχέδιο αντιμετώπισης της οδυνηρής πραγματικότητας, που βιώνει ο λαός της Θεσσαλίας. Είναι η καρδιά της παραγωγής της Ελλάδας. Εκατοντάδες χιλιάδες συνάνθρωποί μας είναι σε απόγνωση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την Παρασκευή, από το βήμα της ΔΕΘ, θα ανακοινώσουμε ένα πλαίσιο αντιμετώπισης όλων αυτών των σημαντικών επιπτώσεων. Πάντα με στόχο την υπεύθυνη διαχείριση αυτής της τραγωδίας» πρόσθεσε.

«Διαχρονική η εγκατάλειψη του ΟΑΣΘ»

Τέλος, σχετικά με τον συγκοινωνιακό χάρτη της Θεσσαλονίκης, ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε τη διαχρονική εγκατάλειψη του ΟΑΣΘ σε καθεστώς εκκαθάρισης από το 2017, την καθυστέρηση του ΜΕΤΡΟ και το έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα. Πρόσθεσε πως σύντομα θα προστεθεί και η επιβάρυνση του κυκλοφοριακού από την κατασκευή του FLYOVER και επέμεινε ότι για το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής είναι επιτακτική η ανάγκη μιας ενιαίας αντιμετώπισης στη λειτουργία των δύο μέσων μαζικής μεταφοράς, -ΜΕΤΡΟ και λεωφορείων-, ώστε η Θεσσαλονίκη να αποκτήσει ένα δίκτυο συγκοινωνιών στα πρότυπα των ευρωπαϊκών πόλεων.

Το Βήμα