Παρουσίαση βιβλίου για τον Βασίλη Καρρά

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Στον Μύλο η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Βασίλη Καρρά «Από την αποθέωση της Ανατολής… …στο χειροκρότημα της Δύσης», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία

Στον Πολυχώρο Τέχνης και Πολιτισμού «Μύλος» (Ανδρέου Γεωργίου 56, Θεσσαλονίκη) θα γίνει αύριο Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, ώρα 19.00’ η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Βασίλη Καρρά με τίτλο «Από την αποθέωση της Ανατολής… …στο χειροκρότημα της Δύσης» και υπέρτιτλο «ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΟΥ – ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία, σε κείμενα-επιμέλεια του γνωστού δημοσιογράφου Νίκου Δημαρά.

Ομιλητές θα είναι οι συντελεστές της έκδοσης, άνθρωποι από το καλλιτεχνικό και φιλικό περιβάλλον του Βασίλη Καρρά, καθώς και από την Στέγη Καλλιτεχνών Βορείου Ελλάδος, ένα ίδρυμα, που βρίσκεται σε στάδιο δημιουργίας και στο οποίο θα διατεθεί ένα μέρος των εσόδων της έκδοσης.

Το πρώτο βιβλίο του Βασίλη Καρρά είναι ένα ταξίδι πάνω σε μια μακρά διαδρομή, που αρχίζει  «Από την αποθέωση της Ανατολής» και φτάνει «…στο χειροκρότημα της Δύσης», 141«τραγούδια της ψυχής» γραμμένα «με λόγια καθημερινά».

Στο βιβλίο γίνεται αναλυτική καταγραφή της σπουδαίας καλλιτεχνικής διαδρομής του Βασίλη Καρρά καθώς και άγνωστων πτυχών της δημιουργικής του έκφρασης. Επιπλέον, περιλαμβάνονται οι στίχοι όλων των τραγουδιών που έγραψε και ερμήνευσε ο δημοφιλής καλλιτέχνης και φωτογραφικό άλμπουμ από την 40χρονη πορεία του, στο χώρο της μουσικής.

Τα κείμενα έγραψε ο γνωστός δημοσιογράφος Νίκος Δημαράς, ο οποίος είχε και την επιμέλεια του περιεχομένου. Ο σχεδιασμός του εξωφύλλου ανήκει στην “Πηλείδης Α.Ε.” και η επεξεργασία της ύλης έγινε από τον δημοσιογράφο Φώτη Κουτσαμπάρη. Οι φωτογραφίες προέρχονται από το Αρχείο του Βασίλη Καρρά, το Αρχείο του φωτογράφου Κώστα Γκόρα και του CaravelSTUDIOPHTOGRAPHY.

Το βιβλίο κυκλοφορεί σε σχήμα 17χ24, με 208 σελίδες.

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα