Παραμένουν κρατούμενοι οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί

1/2/17 | 0 | 0 | 394 εμφανίσεις

ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ

Νόμιμη την κράτηση στο πλαίσιο της διοικητικής διαδικασίας για τα αιτήματα ασύλου που έχουν υποβάλλει οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί, έκρινε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Δικαστηρίου, ενώπιον του οποίου οι οκτώ προσέφυγαν ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου για μη έκδοση τους στις τουρκικές αρχές.

Η κράτηση των οκτώ που κρίθηκε νόμιμη θα συνεχιστεί στο πλαίσιο της διαδικασίας εξέτασης των αιτήματων ασύλου και όχι στο πλαίσιο δικαστικής διαδικασίας που σχετίζεται με νέο αιτημα έκδοσής τους, το οποίο έχουν προαναγγείλει οι τουρκικές αρχές, αλλά το οποίο ακόμα δεν έχει φθάσει στην Αθήνα ούτε έχουν δρομολογηθεί εκ νέου διαδικασίες δικαστικές για εξέτασή του.

Πάντως δικαστικές πηγές δήλωναν πως και αυτό το αίτημα το πιθανότερο είναι να έχει την ίδια τύχη με το προηγούμενο, καθώς η απόφαση του Αρείου Πάγου στηρίζεται σε παραδοχές με βάση την ευρωπαϊκή και την ελληνική νομοθεσία που αφορούν στην έλλειψη προϋποθέσεων δίκαιης δίκης για τους οκτώ στη γείτονα, αν αποφασιζόταν η έκδοσή τους, καθώς και τον κίνδυνο να υποστούν βασανισμούς και να τεθεί σε κίνδυνο και η ζωή τους.

Το ανώτατο δικαστήριο της χώρας μας δεν στήριξε την απόφασή του σε θέματα που σχετίζονται με το αν οι οκτώ είναι πραξικοπηματίες, όπως υποστηρίζει η Αγκυρα, αλλά στο ότι αν εκδοθούν δεν θα έχουν δίκαιη δίκη και ότι θα υποστούν βασανισμούς και εξευτελισμούς.

“Καθημερινή”

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    27/9/20 | (6 σχόλια)
    του Παντελή Σαββίδη Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο θα βρίσκεται από το Σάββατο το βράδυ στην Ελλάδα. Το γεγονός προκαλεί εντύπωση γιατί δεν διαφαίνεται κάποιος, ιδιαιτέρως, σοβαρός λόγος ο κ. Πομπέο να βρεθεί για άλλη μια φορά στην ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας