Παραλήρημα Ερντογάν: Δεν θα συναντηθώ με Μητσοτάκη, θα μάθετε καλά την τρέλα των Τούρκων

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ


Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν / Φωτογραφία: Turkish Presidency via AP, Pool
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
Νές προκλητική επίθεση του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της Ελλάδας και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του AKP, ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως δεν μπορεί να συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη διότι τον «προκάλεσε», ενώ είπε πως ο Έλληνας πρωθυπουργός θα πρέπει να «γνωρίζει τα όριά του».

Όπως ανέφερε: «Εγώ έκανα μια δήλωση πως μπορούμε να συναντηθούμε με τον Μητσοτάκη. Έκανα αυτή τη δήλωση κι εγώ είδα πως ο Μητσοτάκης με προκαλεί. Είπαμε να ξεκινήσουν οι συναντήσεις των διαβουλεύσεων, με την παλιά τους ονομασία οι διερευνητικές επαφές, και την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησαν στο Ντολμαμπαχτσέ. Η δεύτερη συνάντηση  θα γινόταν στην Αθήνα. Ο Μητσοτάκης με προκάλεσε. Όταν εσύ με προκαλείς, πώς να συναντηθούμε εμείς οι δυο; Eσύ πρώτα πρέπει να ξέρεις τα όριά σου. Αν πράγματι έχεις μια αναζήτηση για ειρήνη, μη με προκαλείς! Να ξέρεις τα όριά σου. Θα μάθετε καλά για την τρέλα των Τούρκων. Αν δεν ξέρεις τα όριά σου, σημαίνει πως εσύ έριξες κλωτσιά στο τραπέζι, δραπέτευσες από το τραπέζι. Εμείς δεν φύγαμε από το τραπέζι. Κι αν συνεχιστεί έτσι, εμείς δεν μπορούμε να κάτσουμε μαζί σου στο τραπέζι. Είναι ξεκάθαρα αυτά που έχετε κάνει στα νησιά. Σε τι βασίζεστε; Πάλι πιστεύετε πως θα σας έρθει βοήθεια από κάπου;  Σε αυτό βασίζεστε; Aν έχετε τέτοια εντύπωση, κάνετε λάθος. Οποιαδήποτε βοήθεια κι αν έρθει, να ξέρετε πως η Τουρκία είναι όρθια, είναι στη θέση της και ξέρει το πού και το τι μπορεί να κάνει, αυτό που πρέπει».
Ερντογάν: Μόνη λύση στην Κύπρο τα δύο κράτη

Παράλληλα, έκανε εκτενή αναφορά στο Κυπριακό, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει άλλη διέξοδος στην Κύπρο εκτός από λύση δύο κρατών. Είτε το αποδέχεστε είτε όχι».

«Όταν κοιτάζουμε τις δηλώσεις της ελληνικής και της ελληνοκυπρικής πλευράς, βλέπουμε ότι δεν υπάρχει αλλαγή στη στάση τους που αγνοεί τους Τουρκοκύπριους. Όλος ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι δεν θα επιτρέψουμε πλέον στους Τουρκοκύπριους να είναι θύματα του αδιεξόδου στο νησί για μισό αιώνα», είπε ο Ερντογάν.

«Δεν είχε νόημα να μιλήσουμε για τα παλιά μοντέλα λύσεων που αγνόησαν την τουρκική κοινότητα στο νησί. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος από μια λύση δύο κρατών. Έτσι θα οικοδομήσουμε το μέλλον όπου επικρατεί η ειρήνη και η σταθερότητα στο νησί.», κατέληξε ο Τούρκος Πρόεδρος.

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα