Διαστάσεις παίρνει η υπόθεση παρακολούθησης δημοσιογράφων στην Ελλάδα, με αφορμή την αποδεδειγμένη πλέον υποκλοπή του τηλεφώνου του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι η παρακολούθηση γινόταν από ιδιώτες. Μόνο που σήμερα η ιστοσελίδα  reportersunited  αποκαλύπτει ότι τον δημοσιογράφο παρακολουθούσε η ΕΥΠ!

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του αναφέρει:

«Σήμερα η δημοκρατία στη χώρα μας δέχτηκε ένα σημαντικό πλήγμα» υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναφέροντας ότι «η αποκάλυψη ότι η ΕΥΠ ζήτησε την παρακολούθηση του κινητού του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη συνιστά σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων». 

«Πρόκειται για μια πρωτοφανή υπόθεση παραβίασης προσωπικών δεδομένων», σημειώνει και προσθέτει: «Στο όνομα της ‘εθνικής ασφάλειας’ η ΕΥΠ παρακολουθούσε την έρευνα ενός δημοσιογράφου για τις δραστηριότητες συστημικών τραπεζών. Η ευθύνη της κυβέρνησης είναι διπλή. Πρώτον γιατί έχει μετατρέψει συνειδητά την ΕΥΠ σε οργανισμό εξυπηρέτησης κάθε λογής συμφερόντων. Δεύτερον γιατί για μέρες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενσυνείδητα, παραπλανούσε την κοινή γνώμη κάνοντας λόγο για ‘ιδιωτική παρακολούθηση’».

«Αυτό είναι το περίφημο ‘επιτελικό’ κράτος: παρακρατικές πρακτικές, παρακολουθήσεις δημοσιογράφων και ασύστολα ψέματα δίχως ίχνος ντροπής. Ως εδώ! Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απαιτεί άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και αναμένει τις παραιτήσεις όσων εμπλέκονται στη δυσώδη αυτή ιστορία», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην ανακοίνωσή του.

https://www.militaire.gr/parakolouthiseis-dimosiografon-eyp/