Παράξενα ιστορικά γεγονότα που δεν διδάσκονται στο σχολείο – Γιατί όμως;

Print Friendly, PDF & Email
spot_img

Υπάρχει η πεποίθηση ότι η ιστορία είναι βαρετή και ότι το μέλλον κρύβει πιο ενδιαφέρουσες εκπλήξεις. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, άγνωστοι σε εμάς, που διαμόρφωσαν τον κόσμο όπως τον ξέρουμε σήμερα και άλλαξαν την ροή της ιστορίας.

Παρακάτω θα δείτε μια λίστα με ιστορικά γεγονότα, που μερικά από αυτά θα σας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό. Λέγεται, ότι για να αποφύγουμε τα λάθη του παρελθόντος πρέπει πρώτα να τα γνωρίζουμε. Δείτε, λοιπόν, παρακάτω μερικές αμφιλεγόμενες ιστορικές προσωπικότητες.

1. Ο αυτοκρατορικός θρόνος της Ιαπωνίας είναι η παλαιότερη συνεχιζόμενη αριστοκρατική οικογένεια του κόσμου. Χρονολογείται από το 660 π.Χ.

2. Το 1898 ο Morgan Robertson έγραψε ένα βιβλίο για ένα μεγάλο αβύθιστο πλοίο, που χτυπάει σε ένα παγόβουνο στα βόρεια του Ατλαντικού Ωκεανού. Του έδωσε τον τίτλο “Τιτάνας”. 14 χρόνια αργότερα ο Τιτανικός βυθίστηκε κάτω από παρόμοιες συνθήκες.

3. Αν και είναι συνώνυμο με την Άγρια Δύση, η υπηρεσία παράδοσης αλληλογραφίας “Pony Express” λειτούργησε μόνο για 19 μήνες.

4. Πριν γίνει σύμβολο του ναζισμού, η σβάστικα ήταν σύμβολο καλής τύχης για 3.000 χρόνια. Χώρες όπως η Ινδία, η Κίνα και η Ιαπωνία λάτρευαν το αρχαίο αυτό σύμβολο.

5. Ο Μότσαρτ έμαθε να διαβάζει και να γράφει μουσική πριν μάθει να διαβάζει την κανονική αλφάβητο.

6. Ο Alan Turing θεωρείται ο πατέρας της τεχνητής νοημοσύνης. Ο Turing αποκωδικοποίησε την γερμανική κρυπτογραφική συσκευή Enigma και έτσι κέρδισαν τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτοκτόνησε, όταν η Βρετανική κυβέρνηση τον ανάγκασε να κάνει ορμονική θεραπεία για την ομοφυλοφιλία του.

7. Ο Μέγας Αλέξανδρος ανακάλυψε μια κατασκοπευτική τεχνική που χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα. Επέτρεπε στους στρατιώτες του να στέλνουν γράμματα στις οικογένειες τους, τα οποία υπέκλεπτε, για να μαθαίνει ποιοι είναι εναντίον του.

8. Στην αρχή του Αμερικανικού Εμφυλίου ο Robert E. Lee δεν είχε καθόλου σκλάβους. Από την άλλη ο Ulysses L. Grant της Ένωσης, είχε.

9. 500 χρόνια πριν φτάσει ο Χριστόφορος Κολόμβος στην Αμερική, ο Ισλανδός εξερευνητής, Leif Eriksson, είχε φτάσει στον Καναδά.

10. Κατά την διάρκεια της μάχης του Στάλινγκραντ το 1942, ο σιδηροδρομικός σταθμός της περιοχής πήγαινε εναλλάξ στα χέρια των Γερμανών και της Σοβιετικής Ένωσης 14 φορές, σε διάρκεια 6 ωρών.

11. Ένας χημικός από την φαρμακευτική Bayer έδωσε στην ηρωίνη το όνομά της, χάρη στην ηρωική της ποιότητα να αντικαθιστά τη μορφίνη. Τότε πίστευαν, ότι το ναρκωτικό αυτό ήταν λιγότερο εθιστικό και είχε λιγότερες παρενέργειες.

12. Κατά την διάρκεια των δικαστηρίων των μαγισσών του Σάλεμ, στην Μασαχουσέτη, από το 1692 έως το 1693, οι γυναίκες που κρίνονταν ένοχες για μαγεία, δεν καίγονταν ζωντανές, αλλά τις κρέμαγαν.

13. Σήμερα τραβιούνται περισσότερες φωτογραφίες κάθε δυο λεπτά, από ότι καθ’ όλη την διάρκεια του 20ου αιώνα.

14. Οι διαφυλετικοί γάμοι ήταν παράνομοι στην Αμερική από το 1776 έως το 1967. Σε αντίθεση, στην Λατινική Αμερική απαγορεύονταν τα συνδικάτα από το 1949 έως το 1985.

15. Ο Ολλανδός εξερευνητής, Abel Janszoon Tasman, ανακάλυψε την Νέα Ζηλανδία, την Τασμανία και τα νησιά Φίτζι στο πρώτο του ταξίδι. Για κάποιο λόγο δεν μπόρεσε να βρει αυτή την μεγάλη έκταση γης που λέγεται Αυστραλία.

16 Όταν το 1939 ο Αλ Καπόνε βγήκε από το Αλκατράζ η υγεία ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση, λόγω της σύφιλης. Το 1946 ο γιατρός του ανακοίνωσε ότι η νοητική του κατάσταση ήταν ίδια με ενός 12χρονου παιδιού.

17. Ο Dusan Popov ήταν ένας Σέρβος, τριπλός, μυστικός πράκτορας που προειδοποίησε για την επικείμενη επίθεση στο Pearl Harbor. Ο διοικητής του FBI, J Edgar Hoover, δεν έλαβε σοβαρά υπόψιν του τον ισχυρισμό, γιατί δεν τον εμπιστευόταν.

18. Η πρώτη πορνογραφική ταινία γυρίστηκε στην Γαλλία το 1896. Ο τίτλος της ήταν “Bραδινός ύπνος για την νύφη”.

19. Ο Βασιλιάς Γεώργιος ο 1ος γεννήθηκε στην Γερμανία το 1660.

20. Ο Νοστράδαμος ήταν γνωστός για την ικανότητά του να προβλέπει μελλοντικά γεγονότα, όπως εισβολές, επιθέσεις και την άνοδο και πτώση του Χίτλερ και του Ναπολέοντα. Πέθανε το 1566 και πολλοί πίστευαν ότι μαζί του θάφτηκαν πολλά προφητικά έγγραφα. Όταν μεταφέρθηκε ο τάφος του στην Γαλλία το 1700, οι Αρχές αποφάσισαν να τον ανοίξουν, για να δουν αν υπήρχαν αυτά τα έγγραφα. Έγγραφα δεν βρέθηκαν, αλλά πάνω στον σκελετό του υπήρχε ένα μενταγιόν με την επιγραφή “1700”.

21. Η Βρετανία εξέδωσε το πρώτο γραμματόσημο την 1 Μαΐου 1840.

22. Το 1918, ένα άρθρο από την εμπορική έκδοση του τμήματος “Earnshaw’s Infants”, καθόρισε ότι το μπλε χρώμα είναι για τα αγόρια και το ροζ για τα κορίτσια.

23. Ο Πύργος της Πίζας άρχισε να γέρνει μέσα στα 5 πρώτα χρόνια της κατασκευής του, δηλαδή όταν ξεκίνησαν οι εργασίες για τον δεύτερο όροφο.

24. Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο 2ος ήταν ο πρώτος μη Ιταλός Πάπας που εκλέχτηκε, μετά από 455 χρόνια. Ο Πολωνικής καταγωγής ποντίφικας ήταν επίσης και ο πιο πολυταξιδεμένος.

25. Η Ισλανδία έχει το πιο παλιό κοινοβούλιο. Το κοινοβούλιο (Althing) της δημιουργήθηκε από τους Βίκινγκς το 930 μ.Χ.

26. Οι πουριτανοί του 16ου και 17ου αιώνα αρνούνταν να δώσουν στις γυναίκες οτιδήποτε, για να τους ελαφρύνουν τον πόνο της γέννας. Πίστευαν ότι αυτή ήταν η τιμωρία του Θεού στην Εύα και όλες τις γυναίκες, επειδή δάγκωσε το μήλο.

27. Ο Benjamin Franklin ήταν πολλά περισσότερα από ένας από τους ιδρυτές των Η.Π.Α. Κάποια από τα λιγότερα γνωστά κατορθώματά του ήταν η εφεύρεση της κουνιστής καρέκλας και της γυάλινης φυσαρμόνικας, ήταν εθελοντής πυροσβέστης και συγγραφέας και μιλούσε 5 γλώσσες.

pronews.gr

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. “Σωστά”,

  τίι… σχολεία είναι αυτά πού δέν διδάσκουν τή σύφιλη τού Άλ Καπόνε στά παιδιά,
  νά:
  «16 Όταν το 1939 ο Αλ Καπόνε βγήκε από το Αλκατράζ
  η υγεία ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση, λόγω της σύφιλης.
  Το 1946 ο γιατρός του ανακοίνωσε ότι
  η νοητική του κατάσταση ήταν ίδια με ενός 12χρονου παιδιού.»,
  ώστε
  διά τής μεθόδου τού αποπροσανατολισμού
  χάριν τού “μεγαλείου τού €υρωπαϊκού πνεύματος”,

  ν’ αποκρύβεται αποτελεσματικά η σύφιλη τού σαβουρογάμη
  Φρειδερίκου Νίτσε – Friedrich Nietzsche (1844-1900)*
  πού “έζησε” τά τελευταία δέκα+ χρόνια τής ζωής του καμωμένος φυτό
  κι έτσι ν’ αποσιωπάται τό αληθές ότι

  ενώ συνέγραφε τά πονήματά του,
  η ωχρά σπειροχαίτη τού γαργάλαγε τίς συνάψεις τού εγκεφάλου του.

  *
  αγαπητέ αναγνώστη,
  κράτα μακριά από τούς εφήβους αυτόν τόν συφιλιδικό, γιατί
  είναι η καψοχαρά τού ψυχίατρου, τού ψυχαναλυτή, τού ψυχολόγου καί
  τής καλοοργανωμένης μισοθεΐας/μισανθρωπίας/μισελληνισμού,
  όμως

  σάν δείς κι ακούσεις τόν π. Νικόλαο Λουδοβίκο,
  αυτόν τόν ιερέα/λειτουργό τού ζώντος Θεού πού είναι αγάπη,
  ν’ αναφέρεται στόν Νίτσε,

  κράτα σημειώσεις, καθώς

  έχει ευλογία νά εργασθεί γιά νά σώσει από τήν υιοθετημένη θανατίλα
  τούς σάπιους Δυτικούς πού καθρεφτίζονται πάνω του,
  μαζί κι εμάς πού καταντήσαμε μαϊμούδες τους

  antioheos Πριν από 5 χρόνια
  νόμισα πως δεν το χρειαζόμουν “εχθές ” ..μα σήμερα έκλαψα .

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,746ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
22,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Άρθρα