Παλιά πολιτική σε μια νέα εποχή

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

13, 14 Νοεμβρίου 2023

The Emirates Palace Hotel, Abu Dhabi, UAE

Το  Emirates Policy Center (EPC) συγκαλεί τη 10η ετήσια Στρατηγική Συζήτησή του στο Άμπου Ντάμπι (#ADSD2023, #ملتقى_أبوظبي_الاستراتيجي) με θέμα Παλιά Πολιτική σε μια Νέα Εποχή. Η φετινή συγκέντρωση επικεντρώνεται στις τρέχουσες παγκόσμιες γεωπολιτικές τάσεις, συμπεριλαμβανομένων των κρίσιμων μετασχηματισμών στη δυναμική της ασφάλειας, της κατανομής ισχύος, του ανταγωνισμού των μεγάλων δυνάμεων για τη γεωοικονομία και τους ενεργειακούς πόρους και μη συμβατικές προκλήσεις όπως η κλιματική αλλαγή.

Ο Δρ. Ebtesam Al-Ketbi, Πρόεδρος του EPC, είπε ότι, πως σύμφωνα με την παράδοση, το ADSD αφιερώνει το πρώτο του πάνελ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ). Το πρώτο πάνελ υπογραμμίζει την κρίσιμη εκδήλωση που φιλοξενούν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα φέτος, την 28η σύνοδο της Διάσκεψης των Μερών (COP28). Το πάνελ συζητά επίσης τον ρόλο των ΗΑΕ στη διευκόλυνση του διαλόγου και στην επίτευξη συναίνεσης σε θέματα της ατζέντας της COP28.

Την πρώτη μέρα, τα πάνελ θα καλύπτουν ζωτικά ζητήματα όπως οι νέες και μεταβαλλόμενες τάσεις στη Μέση Ανατολή, λαμβάνοντας υπόψη τις αλλαγές στο διεθνές και περιφερειακό περιβάλλον, τα περιφερειακά και διεθνή αποτελέσματα του πολέμου στη Γάζα, τις επιπτώσεις του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία και τον τρόπο που αναμένεται να συμβάλουν στην αναμόρφωση της μελλοντικής παγκόσμιας τάξης και της ισορροπίας ισχύος της. Τα πάνελ αναλύουν επίσης τις τάσεις στον γεωοικονομικό ανταγωνισμό σχετικά με τους πόρους και τους παίκτες και τον αντίκτυπο των προόδων υψηλής τεχνολογίας σε αυτόν τον ανταγωνισμό.

Τη δεύτερη μέρα, οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν αυξανόμενα σημάδια στρατιωτικοποίησης στην παγκόσμια πολιτική, την επιστροφή στις στρατιωτικές συμμαχίες και τη γεωπολιτική δυναμική και τη δυναμική ασφάλειας που διαμορφώνουν τον Ινδο-Ειρηνικό, συμπεριλαμβανομένου του κομβικού ρόλου της Ινδίας στη διατήρηση περιφερειακών ισορροπιών και συμμαχιών. Επιπλέον, οι συζητήσεις θα περιλαμβάνουν τις προοπτικές του διεθνούς ανταγωνισμού στην Αφρική –μια ήπειρο άφθονη σε πόρους και ευκαιρίες– το μέλλον της περιοχής του Κόλπου μετά την προσέγγιση Σαουδικής Αραβίας-Ιράν, τον εντεινόμενο ανταγωνισμό ΗΠΑ-Κίνας και τις γεωπολιτικές επιπτώσεις της ενεργειακής μετάβασης.

Η ADSD θεωρείται η πιο σημαντική πλατφόρμα στρατηγικού διαλόγου στην περιοχή και έχει καταταχθεί μεταξύ των 10 κορυφαίων συνεδρίων στον κόσμο στον Ετήσιο Δείκτης Δεξαμενών Σκέψης του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια από το 2018 έως τώρα. Η ADSD βοηθά στην καλύτερη κατανόηση των μετασχηματισμών στις παγκόσμιες και περιφερειακές εξελίξεις και προβλέπει το μέλλον τους. Κατά τη διάρκεια αυτής της ετήσιας εκδήλωσης, το EPC συγκεντρώνει κορυφαίους φορείς χάραξης πολιτικής, στρατηγικούς εμπειρογνώμονες, φημισμένους ακαδημαϊκούς και ερευνητές παγκοσμίως για να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις.

The Agenda
Speakers’ Bios
Live stream channels via social media

        

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
27,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα