Παιχνίδια πολέμου γύρω από τη Λιβύη

11/7/20 | 0 | 0 | 149 εμφανίσεις
ΑΠΕ, REUTERS

«Αποστολή της άσκησης είναι να εξουδετερώσουν τους μισθοφόρους, τα σημεία συγκέντρωσής τους, τα κέντρα διαχείρισης, καθώς και να καταστρέψουν όλες τις αλυσίδες ανεφοδιασμού», ήταν η εξήγηση του γενικού επιτελείου.

ΚΑΪΡΟ. Ο αιγυπτιακός στρατός πραγματοποίησε άσκηση κοντά στα σύνορα με τη Λιβύη, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση των ενόπλων δυνάμεων της χώρας. Πρόκειται για την απάντηση του Καΐρου στην αντίστοιχη τουρκική εξαγγελία για διενέργεια ναυτικών γυμνασίων ανοιχτά της Λιβύης.

Το όνομά της αιγυπτιακής άσκησης ήταν «Hasm 2020» και εκτός από τις χερσαίες συμμετείχαν ναυτικές καθώς και αεροπορικές δυνάμεις. Την παρακολούθησε ο υπουργός Αμυνας και Στρατιωτικής Παραγωγής, Μοχάμεντ Ζάκι και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου, Μοχάμεντ Φαρίντ. Τα γυμνάσια περιελάμβαναν επίσης αεροσκάφη πολλαπλής λειτουργίας, καθώς και ελικόπτερα που χρησιμοποιούν αληθινά πυρά. «Αποστολή της άσκησης είναι να εξουδετερώσουν τους μισθοφόρους, τα σημεία συγκέντρωσής τους, τα κέντρα διαχείρισης καθώς και να καταστρέψουν όλες τις αλυσίδες ανεφοδιασμού», ήταν η εξήγηση του γενικού επιτελείου. Μια μέρα νωρίτερα οι τουρκικές ναυτικές δυνάμεις ανέφεραν ότι θα πραγματοποιήσουν στρατιωτικές ασκήσεις ανοιχτά των λιβυκών ακτών. Το τουρκικό ναυτικό προανήγγειλε ότι τα γυμνάσια που ονομάστηκαν Naftex θα πραγματοποιηθούν ανοιχτά της Λιβύης και σε αυτά θα συμμετάσχουν 17 αεροσκάφη και οκτώ ναυτικά σκάφη.

Προχθές το βράδυ είχαν κυκλοφορήσει πληροφορίες ότι ενισχύονται οι δυνάμεις του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ με ξένα στρατεύματα κάθε είδους, από μέλη συμμοριών ώς φιλορώσους μισθοφόρους, σε μια προσπάθεια να ανακτηθούν οι πρόσφατες απώλειες εδαφών, ενώ για το αντίπαλο στρατόπεδο εκφράζονται ανησυχίες ότι μεταξύ των δυνάμεων που μεταφέρει η Αγκυρα από τη Συρία περιλαμβάνονται αρκετοί τζιχαντιστές.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συζήτησε χθες την κρίση στη Λιβύη σε βιντεοδιάσκεψη με το Συμβούλιο Ασφαλείας της χώρας. «Η κατάσταση στη Λιβύη συζητήθηκε με έμφαση την έλλειψη εναλλακτικής σε μια ειρηνική διευθέτηση στη χώρα», ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Το ζήτημα της Λιβύης απασχόλησε τη συνάντηση του υπουργού Αμυνας της Ιταλίας Λορέντσο Γκουερίνι την Πέμπτη στη Ρώμη με την ομόλογό του της Γαλλίας Φλοράνς Παρλί. Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν ότι πρέπει να δοθεί νέα ώθηση στη λεγόμενη ”

“Καθημερινή”

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    26/9/20 | (0 σχόλια)
    Protagon Team 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020 «Μας επιτρέπει να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα με έναν τρόπο πραγματιστικό», ισχυρίζεται η αρμόδια επίτροπος. Θα είναι ευθύνη εκείνων που οραματίζονται μια «Ευρώπη-φρούριο» ο επαναπατρισμός όλων όσοι αποβιβάζονται ή ξεβράζονται στα ελληνικά νησιά ή στην ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας