«Παζάρι» Πούτιν – Ερντογάν για Λιβύη, με το Ιράν μεσολαβητή – Η Ρωσία δεν αφήνει το λιμάνι της Σύρτης στην Τουρκία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Τι μεταδίδει από τη Μόσχα ο ανταποκριτής του OPEN και του Εθνους, Θανάσης Αυγερινός

Καμία πρόθεση ούτε να επιτρέψει ταπεινωτική ήττα του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ αλλά ούτε και να χάσει το στρατηγικό λιμάνι της Σύρτης (κάτι που επιδιώκει η Τουρκία και η πλευρά που στηρίζει τον Φαγιέζ Αλ Σάρατζ) είναι η Μόσχα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ανταποκριτή του OPEN και του Εθνους στη Μόσχα, Θανάση Αυγερινού, παρά τις φήμες και τα σενάρια που διαδίδουν, κυρίως, τουρκικά και αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης περί αποστάσεων, αντιπροσωπεία της προσωρινής κυβέρνησης του Χαφτάρ βρέθηκε στη Μόσχα και συναντήθηκε με τον ειδικό απεσταλμένο του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, στην περιοχή, τον Μιχαήλ Μπογκντάνοφ, ευχαριστώντας τον, μάλιστα, για τον διπλωματικό μαραθώνιο που συνεχίζει η Ρωσία.

Η Μόσχα, σύμφωνα με τον Θανάση Αυγερινό, συνομιλεί με όλους τους παίκτες και τους εμπλεκόμενους στην αντιπαράθεση αλλά ολοφάνερα συντάσσεται με την πρωτοβουλία του Αιγύπτιου προέδρου, Φατάχ Αλ Σίσι, για κατάπαυση του πυρός, ώστε να «παγώσει» ο εμφύλιος με τους σημερινούς συσχετισμούς.

Στο πλαίσιο αυτής της διπλωματικής προσπάθειας και μετά την αιφνίδια ακύρωση της συνάντησης Ρώσων και Τούρκων υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Μοχάμεντ Ζαρίφ, που βρέθηκε στην Τουρκία τη Δευτέρα, 15 Ιουνίου, και είχε συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, βρέθηκε μία μέρα αργότερα στη ρωσική πρωτεύουσα και συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το κλίμα στη συνάντηση ήταν εξαιρετικό.

Ακολουθεί το σχετικό ρεπορτάζ του Θανάση Αυγερινού 

Πηγή: Έθνος

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα