“Παγώνουν” ως μη επείγοντα δύο μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρειο Μακεδονία

24/9/20 | 1 | 0 | 226 εμφανίσεις
Στο συρτάρι μπαίνουν προσωρινά τα δύο μνημόνια συνεργασίας και μία σύμβαση μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας, που έχουν κατατεθεί στην Βουλή προς κύρωση.

Συνομιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, εκτίμησε ότι πρόθεση της κυβέρνησης εξ αρχής ήταν να καταθέσει τα εν λόγω νομοσχέδια στη Βουλή κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ζόραν Ζάεφ στην Αθήνα, συμβολίζοντας τη σαφή πρόθεσή της να δρομολογήσει τη διαδικασία κύρωσής τους, η οποία όμως όπως σημείωσε δεν επείγει.

«Δεν υπάρχει κάτι το επείγον. Νομίζω ότι την κυβέρνηση την ενδιέφερε να τα καταθέσει εκείνη την δεδομένη χρονική στιγμή που θα πρέπει. Μου έχει δοθεί η εικόνα ότι δεν αποτελεί προτεραιότητα η κύρωσή τους. Δεν υπάρχει τέτοια πρεμούρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τασούλας.

Όταν ρωτήθηκε αν το πρόβλημα ειναι ότι δεν ανευρίσκεται εισηγητής, είπε πως  «δεν αληθεύει ότι δεν υπάρχουν εισηγητές».

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει προαναγγείλει πάντως την πρόθεσή του να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία επ΄αυτών, επιδιώκοντας να φέρει σε αμηχανία τους βουλευτές της ΝΔ που ήταν κατηγορηματικά αντίθετοι προς την Συμφωνία των Πρεσπών.

Τα κείμενα αφορούν σε οικονομική συνεργασία, επιτάχυνση της διαδικασίας ένταξης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στην Ε.Ε. και την εναέρια αστυνόμευση του FIR των Σκοπίων.

“Παγώνουν” ως μη επείγοντα δύο μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρειο Μακεδονία

Category: Ειδησεις

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Σ.Α.Ν. says:

  Πονηρό το αλεπουδάκι ο ΤσιπροΣύριζα-μέχρι και ο πικραμένος κ.Καμμενος ,που ακόμη περιμένει να τον καλέσει ο εισαγγελέας για την μήνυση του εις βάρος του κ.Κοτζια-αλλά πονηρότερη η αλεπού σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
  Τέτοιο ενδεχόμενο ούτε που πέρασε από το μυαλό τους .
  ”Δούλεψαν” λίγο τον κ.Ζάεφ κατά την επίσκεψη του στην Αθήνα ,έμαθαν και για τις ”άγριες” διαθέσεις της Βουλγαρίας για την ”μακεδονική” γλώσσα και πάγωσαν αυτό που εξαρχής δεν ήθελαν να υπογραφεί και να κυρωθεί.
  Φυσικά θα τους κατηγορήσει ο κ.,Κοτζιάς γιατί μια ζωή η ”Δεξιά το παίζει καθυστέρηση”.
  Αλλά αυτόν ποιος τον ακούει πια.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  14/1/21 | (0 σχόλια)
  Εκ της Συντακτικής Ομάδας. Υπάρχουν αρκετές θεωρίες σχετικά με την επανάληψη της ιστορίας στο διάβα των αιώνων. Δε γνωρίζουμε ποιες από αυτές ευσταθούν, μα αυτό για το οποίο είμαστε σίγουροι είναι ότι το 2020, δυόμισι χιλιάδες χρόνια μετά τη Μάχη ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας