Παγκόσμια Εβραϊκή Ένωση καλεί το Ισραήλ να αναγνωρίσει γενοκτονία των Ελλήνων, των Ασσυρίων και των Αρμενίων

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η Παγκόσμια Ένωση Εβραίων Φοιτητών κάλεσε το Ισραήλ να σταματήσει αμέσως όλες τις προμήθειες όπλων στο Αζερμπαϊτζάν, το οποίο συνεχίζει να διεξάγει εχθροπραξίες στη ζώνη σύγκρουσης του Καραμπάχ, ανέφεραν τα αρμενικά ΜΜΕ σήμερα, 16 Οκτωβρίου.

Η ένωση πρότεινε στην ισραηλινή ηγεσία αντ ‘αυτού να διαδραματίσει το ρόλο του μεσολαβητή στην εδραίωση της ειρήνης στον Νότιο Καύκασο.

Η οργάνωση κάλεσε επίσης την κυβέρνηση και το κοινοβούλιο του εβραϊκού κράτους να αναγνωρίσουν τη γενοκτονία που διέπραξε η Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1915 εναντίον των Αρμενίων, των Ασσυρίων και των Ελλήνων του Πόντου.

Σημειώνεται ότι η εβραϊκή κοινότητα της Αρμενίας, έστειλε μια επιστολή αυτήν την εβδομάδα στον πρόεδρο  Ρεουβέν Ριβλίν, τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, τον πρόεδρο της Κνεσέτ (κοινοβουλίου) του Ισραήλ, Γιάριβ Λεβίν, προτρέποντάς τους να σταματήσουν να παρέχουν όπλα στο Αζερμπαϊτζάν.

Η επικεφαλής της εβραϊκής κοινότητας της Αρμενίας, Rima Varzhapetyan-Feller, στην επιστολή της με ημερομηνία 13 Οκτωβρίου, σημείωσε με λύπη ότι εν μέσω της ένοπλης σύγκρουσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, το Ισραήλ συνεχίζει να προμηθεύει τα τελευταία είδη όπλων στο Αζερμπαϊτζάν.

http://www.echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα