Παγκόσμια αλλαγή συσχετισμών: Αγγλοσαξονικό «μπλοκ» και ΝΑΤΟ για πρώτη φορά «στην γωνία» – Το 90% του παγκόσμιου πληθυσμού απέναντί τους

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Τι αλλάζει ο πόλεμος στην Ουκρανία ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει στις μάχες

Κοσμογονικές είναι οι παγκόσμιες γεωπολιτικές ανακατατάξεις που απ’ ότι φαίνεται η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν τις έχει κατανοήσει (αντίθετα με τους Αμερικανούς που τις έχουν κατανοήσει πολύ καλά… ), ίσως γιατί τις δημιούργησε η ίδια και είναι όλες εις βάρος των ΗΠΑ και της λεγόμενης Δύσης συνολικότερα.

Το 1997 είχε εκδοθεί «Η Μεγάλη Σκακιέρα» ένα από τα σημαντικότερα έργα του «γερακιού» της Ουάσινγκτον, Ζμπίγκνιου Μπρζεζίνσκι που αναφέρονταν στην Γεωστρατηγική των ΗΠΑ για την τελική επικράτησή τους στον πλανήτη.

Οι ενέργειες της διακυβέρνησης Μπάιντεν τα τελευταία δύο και κάτι χρόνια άλλαξαν την «Σκακιέρα» ριζικά εναντίον των ΗΠΑ (σε αντίθεση με το πως τις είχε παραδώσει σε «γεωπολιτική κορυφή» ο προκάτοχός του Ν.Τραμπ).

Έτσι λοιπόν τις τελευταίες ημέρες μειώθηκε κι άλλο η παραγωγή πετρελαίου όπως ανακοίνωσαν το Ιράκ, η Αλγερία, η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κουβέιτ με τους πετρελαϊκούς κολοσσούς του Κόλπου να κάνουν λόγο για ένα «προληπτικό μέτρο» που αποσκοπεί να σταθεροποιήσει τη αγορά.

Το Ριάντ, το Αμπού Ντάμπι και το Κουβέιτ μόνο, θα μειώσουν την παραγωγή τους συνολικά κατά 772.000 βαρέλια την ημέρα από τον Μάιο μέχρι τα τέλη του έτους, όπως ανέφεραν οι τρεις χώρες του Κόλπου σε ανακοινώσεις που δημοσιοποιήθηκαν από τα αντίστοιχα επίσημα μέσα ενημέρωσης.

Πρόκειται για ένα «προληπτικό μέτρο που αποσκοπεί να υποστηρίξει τη σταθερότητα της πετρελαϊκής αγοράς» δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του σαουδαραβικού υπουργείου Ενέργειας, σύμφωνα με το σαουδαραβικό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Στην ουσία όμως αυτό που έκαναν ήταν να εκτινάξουν τις τιμές του πετρελαίου παγκοσμίως, τροφοδοτώντας έτσι τον πληθωρισμό στις δυτικές χώρες των οποίων οι κυβερνήσεις θα έχουν σοβαρά προβλήματα να πείσουν τις κοινωνίες τους για ποιο λόγο θα πρέπει να… συνεχιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Αυτό που έκαναν οι χώρες του Κόλπου σε άλλες χρονιές δεν θα το έκαναν ούτε σε… ταινία.

Και ποιος πληρώνει το «μάρμαρο»; Φυσικά εμείς στην Ελλάδα και οι υπόλοιπες χώρες της Δύσης.

Το Ιράκ, από τους μεγαλύτερους παραγωγούς πετρελαίου, ανακοίνωσε επίσης σήμερα μια μείωση κατά 211.000 βαρέλια την ημέρα της παραγωγής του από την 1η Μαΐου.

Η Αλγερία προχωρά από την πλευρά της σε «εθελοντική μείωση 48.000 βαρελιών την ημέρα, από τον Μάιο μέχρι τα τέλη του 2023, σε συντονισμό με ορισμένες χώρες μέλη και μη μέλη του ΟΠΕΚ», σύμφωνα με ανακοίνωση του αλγερινού υπουργείου Ενέργειας, που μετέδωσε το τοπικό πρακτορείο ειδήσεων APS.

Η Μόσχα, μέλος του ΟΠΕΚ, ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι παρατείνει τη μείωση της παραγωγής αργού πετρελαίου κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα μέχρι τα τέλη του έτους, σύμφωνα με ανακοίνωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης αρμόδιου για την Ενέργεια, Αλεξάντρ Νόβακ, που κάνει λόγο για μια «περίοδο αβεβαιότητας» στην αγορά του μαύρου χρυσού.

Με λίγα λόγια θα έχουμε 1.500.000 εκατομμύριο λιγότερα βαρέλια ημερησίως μέχρι το τέλος του έτους και βλέπουμε!

Σα να μην έφτανε αυτό, το Admiral Gorshkov έγινε το πρώτο ρωσικό πολεμικό πλοίο που ελλιμενίστηκε  στη Σαουδική Αραβία. Το πλοίο επέστρεφε στην βάση του  όταν σταμάτησε στο λιμάνι της Τζέντα για «διήμερη ανάπαυση του πληρώματος και ανεφοδιασμό», σύμφωνα με αξιωματούχο της ρωσικής πρεσβείας.

Τον περασμένο μήνα, η Ρωσία δήλωσε ότι είχε ξεκινήσει ναυτικές ασκήσεις με την Κίνα και το Ιράν στην Αραβική Θάλασσα, με στόχο την ενίσχυση των δεσμών με τις δύο χώρες.

«Στον Ινδικό Ωκεανό, πραγματοποίησε επίσης εκπαίδευση στις 13 Μαρτίου. Η άσκηση επικεντρώθηκε σε ανθυποβρυχιακά σενάρια  με τη συμμετοχή ελικοπτέρου  Ka-27», είπε ο Andrey Brekhovskikh, ακόλουθος μέσων ενημέρωσης στη ρωσική πρεσβεία, στο Arab News.

Θα πει κάποιος για ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο τι αλλάζει; Τα πάντα.

Είναι κίνηση υψηλού συμβολισμού, ότι πλέον οι Σαουδάραβες δεν ενδιαφέρονται για τις ΗΠΑ του Τ.Μπάιντεν (γιατί άλλο οι ΗΠΑ γενικώς) και επιλέγουν το μεγάλο «μπλοκ» που δημιουργούν οι Ρωσία και Κίνα στο οποίο κακώς μερικοί νομίζουν ότι συμπεριλαμβάνονται μόνο η Ευρασία και η Ανατολή γενικώς.

Συμπεριλαμβάνεται όλος ο πλανήτης πλην των ΗΠΑ, των Αγγλοσαξόνων, κάποιων λατινογενών χωρών στην ΕΕ, των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης και από την Ασία, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα.

Επίσης όσοι νομίζουν ότι η Ινδία θα επιλέξει την αγγλοσαξονική πλευρά κάνει μεγάλο λάθος καθώς οι Ινδοί δεν θέλουν να βλέπουν τους Αγγλοσάξονες ούτε σε «ζωγραφιά».

Η όποια αντιπαλότητα υπάρχει με την Κίνα και με το Πακιστάν θα διευθετηθούν με κάθε τρόπο και μέσο καθώς αυτό αποτελεί κεντρική πολιτική και της Μόσχας και του Πεκίνου.

Στην δε Αφρική, επικρατεί η άποψη ότι «δεν είναι όλοι οι λευκοί κακοί» αλλά σίγουρα «είναι οι Αγγλοσάξονες λευκοί, όπως και οι γαλλόφωνοι (Βέλγιο, Γαλλία)» και γενικότερα οι Ευρωπαίοι λευκοί, πλην των Ελλήνων που δεν είχαν ποτέ αποικίες.

Στην Αφρική δεν ξεχνούν τις γενοκτονίες που υπέστησαν επί αιώνες από τους συγκεκριμένους λαούς και είναι κάτι το οποίο έχει «φυτευτεί» στο DNA τους.

Όσο για τη Νότια Αμερική, μετά την Βραζιλία τώρα και η Αργεντινή θέλει να ενταχθεί στα BRICS, οι δύο μεγαλύτερες νοτιοαμερικανικές δυνάμεις δηλαδή, ενώ η Βραζιλία συμφώνησε με την Κίνα να πραγματοποιεί τις μεταξύ τους συναλλαγές στα εθνικά τους νομίσματα!

Με λίγα λόγια, μόνο ένα 10% του παγκόσμιου πληθυσμού είναι φίλα προσκείμενο στις επιλογές των Αμερικανών του Μπάιντεν και έμμεσα ακολουθεί ένα 15%.

Το 75% του παγκόσμιου πληθυσμού στηρίζει την Ρωσία κι ας μην φαίνεται αυτό άμεσα σε ψήφους στον ΟΗΕ. Οι ΗΠΑ προς το παρών διαθέτουν την πλειοψηφία σε «σφραγίδες» αλλά αυτό είναι ανούσιο.

Για πρώτη φορά στην Ιστορία έχουν χάσει την διεθνή υποστήριξη εξαιτίας των επιλογών της κυβέρνησης Μπάιντεν.

Το πρόβλημα είναι ότι εμείς πληρώνουμε το τίμημα, ούτε η Ινδία, ούτε η Κίνα, ούτε οι Αφρικανοί

Ο ίδιος ο Β.Πούτιν δήλωσε ότι οι Αφρικανοί «θα έχουν δωρεάν ρωσικά δημητριακά»

Εμείς εδώ αντίθετα θα ζούμε με την συνεχή αύξηση των καυσίμων, η οποία θα επιφέρει με τη σειρά της αύξηση στο κόστος των μεταφορών, και άρα επιπλέον αυξήσεις στο κόστος των προϊόντων, που στο τέλος όλα μαζί συνεπάγονται εξωφρενικό κόστος στις ζωές μας.

Εμείς δεν λέμε ότι οι Ουκρανοί πρέπει να κερδίσουν ή να χάσουν τον πόλεμο. Αυτό που λέμε είναι ότι ο πόλεμος πρέπει να σταματήσει… Χθες.

Ο Ουκρανός ΥΠΑΜ Μιχάϊλο Ποντόλιακ λέει πως σε έξι μήνες το Κίεβο θα έχει κατακτήσει την Κριμαία!

Όποιος λέει αυτά τα πράγματα προφανώς αγνοεί ότι οι Ρώσοι θα κάνουν χρήση πυρηνικών εάν υπάρξει τέτοιο ενδεχόμενο.

Εδώ δεν μιλάμε για μία ήττα στο πεδίο της μάχης αλλά μιλάμε για κατάλυση εδάφους το οποίο ιστορικά και πρακτικά θεωρείται ρώσικο.

Εδάφους στο οποίο διαβιούν σε συντριπτικό ποσοστό Ρώσοι.

Είναι σαν να καταλάμβανε το Μεξικό το Τέξας. Τι θα συνέβαινε τότε; Οι Αμερικανοί θα έκαναν χρήση πυρηνικών όπλων. Πολύ απλά.

Ποιος ενθάρρυνε αυτό το πράγμα και γιατί; Οι κύκλοι στην Ουάσινγκτον που προκάλεσαν αυτή την κρίση δεν κατανοούν ότι αν γίνει χρήση πυρηνικών όπλων θα τελειώσει η ζωή για όλους μας συμπεριλαμβανομένων και των ιδίων;

Πιστεύουν ότι η ρωσική ραδιενέργεια θα είναι λιγότερο ισχυρή από την αμερικανική και θα μείνουν αλώβητοι;

Τι τους κάνει να πιστεύουν ότι δεν θα υπάρξει χρήση πυρηνικών όπλων;

Μερικοί πρέπει να αποφασίσουν αν θα επιστρέψουν στο δίλημμα του Ψυχρού Πολέμου.

«Θα θυσιάζαμε τη Νέα Υόρκη για να σώσουμε το Βερολίνο ή το Λονδίνο;»

Ο πόλεμος πρέπει να λήξει… χθες, γιατί βρισκόμαστε πολύ κοντά στο να ανοίξει η «πόρτα του φρενοκομείου» με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης Μπάιντεν.

Αλλά μετά την Αποκάλυψη κανείς δεν θα νοιάζεται για τις ευθύνες κανενός καθώς οι επιζόντες θα έχουν επιστρέψει στην εποχή του Λίθου…

https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/ti-simainoun-oi-prosfates-kiniseis-tis-saoudikis-aravias-me-to-petrelaio-i-megali-skakiera-allazei-eis-varos-ton-ipa/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα