Πέντε χρόνια από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών – Ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα που πρόδωσε τη Μακεδονία καταρρέει. Στα τσακίδια!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Γράφει ο Ιωάννης Αμπατζόγλου*

Σήμερα κλείνουν πέντε χρόνια από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Τη συμφωνία που κατά τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μία εξαιρετική συμφωνία, μία συμφωνία πρότυπο για την ελληνική εξωτερική πολιτική αλλά για κάποιους άλλους είναι ότι χειρότερο έχει υπογράψει και επικυρώσει η χώρα μας. Προσωπικά τάσσομαι με τους τελευταίους, οι οποίοι μάλιστα χαρακτηρίζουν τη συγκεκριμένη συμφωνία προδοτική και θεωρούν ότι πρέπει να ακυρωθεί. Να σημειωθεί ότι και η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων –σε ποσοστό 70%– καταγράφηκε ότι είναι κατά αυτής της συμφωνίας.

Πως θα ήταν δυνατόν άλλωστε να δεχθούμε μία συμφωνία που αναγνωρίζει τους Σλάβους Σκοπιανούς ως Μακεδόνες, τη βουλγαρική γλώσσα τους ως μακεδονική, μία συμφωνία με την οποία τα Σκόπια λαμβάνουν όνομα –και μάλιστα από την Ελλάδα– που περιέχει τον όρο “Μακεδονία”.

Ας δούμε όμως μερικά σημεία από την κατάσταση σε Σκόπια και Ελλάδα σήμερα.

Τα Σκόπια παραβιάζουν συνεχώς τη Συμφωνία των Πρεσπών εκεί όπου δεν συμφωνούν μαζί της –στην Επιτροπή Ελληνισμού έχουμε καταμετρήσει μέχρι τώρα 326 παραβιάσεις– αφού πέραν όλων αυτών που λάβανε θέλουν πάντα κάτι παραπάνω. Διεκδικούν ως δική τους τη μακεδονική αρχαιότητα, χρησιμοποιούν κατά κόρον το σύμβολο του Ήλιου της Βεργίνας, διακινούν χάρτες που δείχνουν τη χώρα τους να εκτείνεται μέχρι τη Χαλκιδική, χρησιμοποιούν συνεχώς την ονομασία σκέτο “Μακεδονία” και χαρακτηρίζουν ως “μακεδονικό” ότι παράγεται στη χώρα τους, από κρασιά μέχρι τραγούδια. Το υπερεθνικιστικό κόμμα VMRO-DPMNE που αντιτάχθηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών σαρώνει σε δημοτικότητα και οι υποψήφιοί του νίκησαν κατά κράτος τους αντιπάλους τους στις δημοτικές εκλογές του 2021.

Στην Ελλάδα παρά του ότι έχει φύγει από την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υπέγραψε και επικύρωσε τη Συμφωνία των Πρεσπών, το πολιτικό κατεστημένο συνεχίζει να την σέβεται και να την εφαρμόζει. Και σαν να μην έφτανε αυτό, έχει δημιουργηθεί σύλλογος φιλοσκοπιανών στη Φλώρινα με σκοπό τη διδασκαλία της λεγόμενης «μακεδονικής γλώσσας» στην Ελλάδα την οποία μάλιστα θέλει να τη διδάξει και σε ελληνικά πανεπιστήμια. Θα μαθαίνουν λοιπόν οι Έλληνες φοιτητές βουλγάρικα και θα λένε ότι αυτά είναι μακεδονικά. Σε τι κατάντια έχουμε φτάσει! Δυστυχώς τα δικαστήρια της Φλώρινας μέχρι τώρα έχουν απορρίψει όλες τις τριτανακοπές κατά αυτού του φιλοσκοπιανού συλλόγου όπως επίσης και την ανακοπή της εισαγγελέως. Σε αυτό το σημείο απλά να αναφέρω ότι και η Επιτροπή Ελληνισμού έχει ασκήσει τριτανακοπή, η οποία μετά από δύο αναβολές –χωρίς δική μας υπαιτιότητα– ορίστηκε να δικαστεί στις 21 Σεπτεμβρίου 2023.

Συμπερασματικά, τους Σκοπιανούς η Συμφωνία των Πρεσπών μόνο τους έχει δώσει και φυσικά το τραγικότερο όλων είναι η παραδοχή από μέρους της Ελλάδος ότι είναι Μακεδόνες και ότι αυτά που διαθέτουν είναι μακεδονικά. Ό,τι υποτίθεται πως θα τους έπαιρνε, οι Σκοπιανοί απλά το αγνοούν και δεν το εφαρμόζουν.

Από τα πιο πάνω είναι ξεκάθαρο ότι όσοι αγωνιζόμαστε κατά αυτής της συμφωνίας βρισκόμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Μόνος δρόμος για εμάς είναι ο δρόμος της αντίστασης και του αγώνα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών μέχρι αυτή να ακυρωθεί. Η Επιτροπή Ελληνισμού έχει ανακηρύξει τη σημερινή ημέρα ως Ημέρα Αντίστασης και Αγώνα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, επειδή στις 17 Ιουνίου του 2018 Έλληνες πολίτες αντιστάθηκαν στο χωριό Πισοδέρι της Φλώρινας κατά της υπογραφής της συγκεκριμένης συμφωνίας. Σε σημείο του Πισοδερίου, όπου εκείνη την ημέρα είχε ασκηθεί βία στους διαδηλωτές από τα ΜΑΤ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η ομάδα Μακεδόνες Δραμινοί, στις 17 Ιουνίου του 2020, ανήγειρε μαρμάρινο μνημείο, το οποίο αποκαλούμε μνημείο Αντίστασης και Αγώνα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Όπως κάθε χρόνο, από το 2020 και μετά, έτσι και φέτος θα παρευρεθούμε σε αυτό το μνημείο στο Πισοδέρι, το οποίο για εμάς είναι ένα σημείο αναφοράς του αγώνα μας. Φέτος έχει προγραμματιστεί η συγκέντρωση να γίνει αύριο Κυριακή στις 12 το μεσημέρι. Όποιοι επιθυμούν και μπορούν να έρθουν ας το κάνουν για να μην ξεχαστεί αυτή η μεγάλη προδοσία της Μακεδονίας αλλά και για να υπάρξει συνέχεια του αγώνα μας εμπράκτως.

Καλούνται όλοι οι συνέλληνες και οι συνελληνίδες την Κυριακή 18 Ιουνίου 2023, στις 12 το μεσημέρι, στο μνημείο Αντίστασης και Αγώνα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών στο Πισοδέρι της Φλώρινας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το χωριό Ψαράδες και συγκεκριμένα το σημείο όπου υπογράφηκε η Συμφωνία των Πρεσπών.

Εμείς για μία ακόμα φορά θα είμαστε εκεί. Όσο ζούμε θα αγωνιζόμαστε εναντίον αυτής της προδοσίας και εναντίον αυτών που την προκάλεσαν. Αν και οι τελευταίοι δεν περνάνε και τις καλύτερες στιγμές τους.

Πράγματι, το κόμμα της προδοσίας, ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως φαίνεται καταρρέει. Το ποσοστό που συγκέντρωσε τον Μάιο του 2023 ήταν 20.07%, ενώ τον Ιούλιο του 2019 είχε λάβει 31.53%, τον Σεπτέμβριο του 2015 35.46% και τον Ιανουάριο του 2015 (προ Συμφωνίας Πρεσπών) 36.34%. Προβλέπεται στις εκλογές που θα διεξαχθούν σε λίγες μέρες, στις 25 Ιουνίου, να υποστεί ακόμα μεγαλύτερη μείωση των ποσοστών του.

Αμήν και πότε!

Στα τσακίδια να πάει!

Έτσι για να ξέρουν οι πολιτικές δυνάμεις που εργάζονται αντεθνικά ότι αργά ή γρήγορα θα τιμωρούνται!

*Ο Ιωάννης Αμπατζόγλου είναι Ακτινοφυσικός Ιατρικής, διδάκτωρ του Τμήματος Ιατρικής του ΔΠΘ, Επιστημονικά Υπεύθυνος του Τμήματος Ιατρικής Φυσικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού.

abadzoglou@yahoo.gr

 

 

spot_img

8 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Στα τσακίδια ήδη έχει πάει, αλλά άφησε πίσω αυτό που κανένας πθ δεν τόλμησε, να συμβιβαστεί με την ιστορία της Μακεδονίας καί νά την ξεπουλήσει στο τέλος.
  Έβλεπε ότι χάνει τις εκλογές και έπαιξε την Μακεδονία στα ζάρια. Του είπε η Μέρκελ ξεπούλα και σε ξαναβγάζω πθ και ο βλάκας το πίστεψε και πρόδωσε την Ελλάδα. Φυσικά τον παράτησε η Μέρκελ και ούτε π/θ ξαναβγήκε.
  Η Ελλάδα πλήρωσε την αρχομανία και εξουσιομανία ενός αριβίστα πθ, με μηδενική πολιτική αντίληψη. Νόμιζε ότι ήταν στο Λύκειο.
  Τι να το κάνουμε ότι θα πάει στο 17% ή στο 7 % στις ευρωεκλογές. Η Μακεδονία μάτωσε.

  • Ήταν και εθνικά υπερήφανος, αλλά δεν έπαθε στις εκλογές του 2019 ”χαζι” που έπαθε και θα πάθει την άλλη Κυριακή και ούτε υπολογίζει τι θα γράψει η Ιστορία γιαυτόν , τον κ. Κοτζιά και τον ”συγκυβερνήτη” του το 2018 κ. Καμμένο.
   Συμπτωματικά ούτε ένας Μακεδόνας, αλλά στην κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών ψήφισαν όλοι οι Μακεδόνες- στα χαρτιά- βουλευτές του Σύριζα.

   • @ Νάντια

    “Του είπε η Μέρκελ ξεπούλα και σε ξαναβγάζω πθ”
    α) Πώς το ξέρεις; Kρυφάγουγες;
    β) Πώς βγάζει η Μέρκελ πρωθυπουργούς στην Ελλάδα; Δεν ψηφίζουν οι Έλληνες;

 2. Με την βούλα του αξιολύπητου Παυλόπουλου. Του είπε ο Τσίπρας ότι θα τον ξαναπροτείνει για ΠτΔ και ο ΒΛΑΚΑΣ επικύρωσε την συμφωνία.
  Τώρα για εξιλέωση κάνει ομιλίες για τις γερμανικές αποζημιώσεις.
  Τσίπρας – Παυλόπουλος οι παρά φύση κρεατουργοί της Ελλάδας.

  • Ό,τι θέλετε γράφετε και με περισσή αγένεια .
   Διαβάστε το άρθρο του Συντάγματος για την αναπομπή νόμων, που ψηφίσθηκαν από την Βουλή και να επανέλθετε .
   Μια λύση υπήρχε .Να παραιτηθεί ο κ. Παυλόπολος ,αλλά την κύρωση της Συμφωνίας θα την υπέγραφε ο αναπληρωτής του -Πρόεδρος της Βουλής τότε- κ. Βούτσης .
   ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΧΤΥΠΑΤΕ ΤΟ ΣΑΜΑΡΙ ( ”αγαπημένους σας”’ Παυλόπουλο και Νέα Δημοκρατία).

   • *’Αρθρο 42: (Έκδοση και δημοσίευση των νόμων)
    “1. O Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκδίδει και δημοσιεύει τους νόμους που έχουν ψηφιστεί από τη Bουλή μέσα σε ένα μήνα από την ψήφισή τους. Mέσα στην προθεσμία που προβλέπεται στο προηγούμενο εδάφιο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να αναπέμψει στη Bουλή νομοσχέδιο που έχει ψηφιστεί από αυτή, εκθέτοντας και τους λόγους της αναπομπής.
    2. Πρόταση νόμου ή νομοσχέδιο που έχει αναπεμφθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη Bουλή εισάγεται στην Oλομέλειά της και, αν επιψηφιστεί και πάλι με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών κατά τη διαδικασία του άρθρου 76 παράγραφος 2, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το εκδίδει και το δημοσιεύει υποχρεωτικά μέσα σε δέκα ημέρες από την επιψήφισή του.”

    Είχε την δυνατότητα να την αναπέμψει μία φορά, οπότε θα χρειαζόταν να ψηφισθεί και πάλι από τούς 151. Μπορούσε να κάμει μία προσπάθεια. Δεν την έκαμε, όμως. Την υπέγραψε σούμπιτος και σαν καλός υπηρέτης τού ΣΥΡΙΖΑ. Ο Σκοπιανός ομόλογός του αρνήθηκε να την υπογράψει και μάλιστα δύο φορές.

    ΥΓ: Όταν συμβουλεύεις κάποιον τι να διαβάσει, οφείλεις ΕΣΥ να τού το υποδείξεις, όπως έκαμα εγώ παραπάνω. Είσαι 7 χρόνια εδώ μέσα και δεν έμαθες ακόμη τούς όρους τού “παιχνιδιού”.

    _____________________________________

    Χάριν τού ΣΥΡΙΖΑ, ο Πάκης παραβίασε κατάφορα το Σύνταγμα ευθύς εξ αρχής (2015), δεχόμενος πολιτικό όρκο, ο οποίος, καλώς ή κακώς, δεν το συζητώ τώρα, ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ από το Σύνταγμα. 4 χρόνια μάς κυβέρνησε κυβέρνηση, η οποία δεν είχε ορκισθεί συνταγματικά. Ο Πάκης είναι ένα αξιοθρήνητο ανθρωπάκι. Ο/Η Bluben έχει δίκιο.

    • Περιμένω και τον κ.BLUBEN να απαντήσει ,αλλά μάλλον κατάλαβε ότι το ”γαϊδούρι”-οι ΤσιπροΚαμμενος αποκλειστικά -φταίνε ,αλλά εσείς συνεχίζετε να αποδίδετε ευθύνη στον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλο (ανεβαίνετε στην συνείδηση των αναγνωστών όταν τον αποκαλείτε Πάκη),για να βοηθήσετε-ολοφάνερα πια-τον κ. Τσίπρα, μόνο που η Ιστορία αυτόν και τους κ.κ. Κοτζιά και Καμμένο θα γράψει στις 17 Ιουνίου 2018 για την Συμφωνία των Πρεσπών.
     Κανένας Πρόεδρος Δημοκρατίας δεν κάνει προσπάθεια αναποτελεσματική ,γιατί διχάζει βαθιά και φανατικά .Αλλά τι γράφω τώρα . Εσάς σας τρέφει ο διχασμός και ο φανατισμός . Ευτυχώς μείνατε λίγοι και μετά την Κυριακή ελπίζεται να λιγοστέψετε .

     • Άλλον αποκαλείς γαϊδούρι, αλλά εσύ έχεις το πείσμα του. Δεν αποδίδω ευθύνες. Εκθέτω γεγονότα και ο αναγνώστης βγάζει συμπεράσματα. Η αναπομπή θα γινόταν, αν δεν ήταν ΠτΔ ένας ανθρωπάκος. Η εμμονή σου με τα κόμματα και η προσκόλλησή σου σ’ αυτά, αντικαθιστούν τον πατριωτισμό άλλων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,748ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
25,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα