Πέθανε σε ηλικία 79 ετών ο Γιάννης Πουλόπουλος 

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Πέθανε ο Γιάννης Πουλόπουλος, ένας από τους μεγαλύτερους ερμηνευτές της ελληνικής μουσικής και απόλυτα ταυτισμένος με το Νέο Κύμα.

Η καρδιά του σύμφωνα με πληροφορίες δεν άντεξε άλλο, επιβαρυμένη και αυτή από τα χρόνια προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε αυτή η εμβληματική φωνή

Φωνή που απογείωσε τα τραγούδια του Μίμη Πλέσσα και του Λευτέρη Παπαδόπουλου στον περίφημο «Δρόμο», τον εμπορικότερο δίσκο όλων των εποχών, με πωλήσεις που έχουν ξεπεράσει το1.500.000 αντίτυπα, αν και δημοσιεύματα λένε ότι ο αριθμός είναι διπλάσιος.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι αν ο ελληνικός κινηματογράφος είχε φωνή αυτή ήταν σίγουρα η δική του, η φωνή ενός παιδιού που γεννήθηκε στην Χίο και έμελλε να μεγαλουργήσει.

Ήταν ένας καλλιτέχνης προικισμένος με μια φωνή που «σημάδευε» τα τραγούδια, προικισμένη με βαθιά συναισθηματικά ηχοχρώματα, που έμπαινε στο στούντιο και τα έλεγε με την μία.

Ο «Δρόμος» στον οποίο είπε τα δέκα από τα δώδεκα τραγούδια του δίσκου ηχογραφήθηκε όλος μέσα σε δέκα ώρες κι αυτό εν πολλοίς οφείλεται στον Πουλόπουλο.

Έναν άνθρωπο χαμηλών τόνων που τα τελευταία χρόνια είχε αποτραβηχτεί από την δημοσιότητα-δεν ήταν και ποτέ φανατικός της οπαδός-και ζούσε μια ήσυχη ζωή μαζί με την σύζυγό του Μπέτυ και την κόρη του Άντα.

Μίλαγε σπάνια και όταν το έκανε τα έλεγε έξω από τα δόντια για την κατάσταση στον χώρο του τραγουδιού: «Δισκογραφικές εταιρείες δεν υπάρχουν, μαγαζιά δουλεύουν δύο φορές την εβδομάδα. Πως, λοιπόν, να αναδειχθούν οι νέοι καλλιτέχνες; Κατέστρεψαν το τραγούδι, όπως κατέστρεψαν και την Ελλάδα! Είναι δυνατόν να περνούν οι Έλληνες όλα αυτά τα δεινά; Τους έχουν εξοντώσει και δεν ντρέπομαι να το πω και το θέμα δεν είναι οι μεγάλοι, είναι τα νέα παιδιά που δεν τους δίνεται το δικαίωμα να κάνουν πολλά πράγματα για να καταξιωθούν επαγγελματικά!…»

Έχοντας διαπιστώσει ότι η δισκογραφία μεταλλάσσεται και ότι η νύχτα ευτελίζεται αποφασίζει το 1999 να σταματήσει την μουσική του διαδρομή.

Έκτοτε δεν επέστρεψε ποτέ πίσω, ασχολήθηκε με την οικογένειά του και μια ζωή μακριά από φλας και άσκοπες δημόσιες εμφανίσεις.

Ταλαιπωρήθηκε πολύ τα τελευταία χρόνια από ένα τροχαίο ατύχημα και το γλαύκωμα στα μάτια του, αυτά τα μελαγχολικά μάτια που αποτύπωσε η κάμερα του Γιάννη Δαλιανίδη να ερμηνεύουν τραγούδια που έμειναν για πάντα.

Όπως το «Πάμε για ύπνο Κατερίνα» στο οποίο ο Γιάννης Πουλόπουλος με την συγκλονιστική ερμηνεία του αποτυπώνει ανάγλυφα την Ελλάδα που έζησε, την Ελλάδα που ονειρεύεται: «Πάμε για ύπνο Κατερίνα, πάμε να αλλάξουμε ζωή, να βρούμε όνειρα από κείνα που τελειώνουν το πρωί…».

«Καμαρούλα μια σταλιά» τραγουδούσε ο Γιάννης Πουλόπουλος τη δεκαετία του’60, όταν το άστρο του άρχισε να λάμπει. Η «καμαρούλα» όμως με τα χρόνια εξελίχθηκε σε μία μεγάλη ακίνητη περιουσία, ακολουθώντας την ανοδική πορεία της καριέρας του αγαπητού τραγουδιστή.

Εξάλλου ο ίδιος ποτέ δεν έκρυψε ότι προτιμούσε να επενδύει σε γη τα χρήματα που κατέθεταν στα πόδια του δισκογραφικές και νυχτομάγαζα, ιδίως στα χρόνια της μεγάλης ακμής, ακολουθώντας το ρεύμα της εποχής.

Όμως, αυτή η μεγάλη ακίνητη περιουσία είχε αρχίσει να «ξηλώνεται», καθώς τράπεζα έβγαλε σε πλειστηριασμό τον Φεβρουάριο, ένα από τα «φιλέτα» που κατέχει ο λαϊκός βάρδος.

Επρόκειτο για ένα οικόπεδο 1.466τ,μ. στην Εκάλη, με τιμή εκκίνησης τα 757.218 ευρώ. Το συγκεκριμένο περιουσιακό στοιχείο είχε περιέλθει στην κατοχή του κ. Πουλόπουλου τη δεκαετία του 70. Εντός του οικοπέδου υπήρχε παλιά ένα διώροφο κτίσμα που έχει κατεδαφιστεί, ενώ σήμερα, όπως καταγράφει το δελτίο πλειστηριασμού, υπάρχει ασύμμετρος πισίνα 20 τ.μ. με φρεάτιο.

Επίσης, περιμετρικά του οικοπέδου υπάρχουν 25 πεύκα και τέσσερα κυπαρίσσια. Είναι περιφραγμένο με κάγκελα και έχει τρεις πόρτες εισόδου. Μία μονή και δύο διπλές.

Το ακίνητο της Εκάλης ο δημοφιλής τραγουδιστής, φέρεται να το είχε βάλει σε υποθήκη το 2014, όταν έλαβε δάνειο ύψους 300.000 ευρώ από τράπεζα για να ενισχύσει την οικογενειακή επιχείρηση που διατηρεί στην Άνοιξη Αττικής.

Πρόκειται για έναν πολυχώρο κοινωνικών εκδηλώσεων, με την ονομασία «Ranch Ekru», που δημιούργησε η οικογένεια του το 2009, όταν δηλαδή ξεκινούσε η οικονομική κρίση.

Στο τιμόνι της επιχείρησης βρίσκονται η σύζυγός του Μπέττυ Κοκκινάκη και η κόρη του Άντα (σ.ο. Αλεξάνδρα) Πουλόπουλου. Ο πολυχώρος, ο οποίος χρησιμοποιείται και ως τουριστικό κατάλυμα μιας και διαθέτει τρεις σουίτες, προφανώς δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις και ως εκ τούτου η τράπεζα προχωρά τώρα στον πλειστηρι­ασμό του υποθηκευμένου οικοπέδου.

https://www.pronews.gr/politismos/prosopa/908425_efyge-apo-ti-zoi-se-ilikia-79-eton-o-giannis-poylopoylos-vinteo

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Όλοι οι άνθρωποι είναι μοναδικοί ,αλλά ξεχώριζε ο σιωπηλός και σεμνός Γιάννης Πουλόπουλος,που ήταν και μοναδικός τραγουδιστής στην 10ετία του 1970 .
    Καλή ανάπαυση της ψυχής του και εξ΄ύψους παρηγορία στους δικούς του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα