Πέθανε ο “Mr Ray Ban”, Λεονάρντο Ντελ Βέκιο: Ο Ιταλός δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Luxottica * Μια απίθανη ιστορία ζωής

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Έφυγε από τη ζωή στα 87 του χρόνια, ο Ιταλός επιχειρηματίας Λεονάρντο Ντελ Βέκιο, πρόεδρος της εταιρείας κατασκευής γυαλιών οράσεως και ηλίου EssilorLuxottica και ένας από τους πλουσιότερους επιχειρηματίες της Ιταλίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα η εταιρία.

«Η EssilorLuxottica με λύπη ανακοινώνει σήμερα ότι ο πρόεδρός της πέθανε», ανέφερε η εταιρία σε δήλωση, προσθέτοντας ότι το διοικητικό συμβούλιο θα συνεδριάσει για να «καθορίσει τα επόμενα βήματα».

Ο Ντελ Βέκιο μεγάλωσε από την παιδική του ηλικία σε ένα ορφανοτροφείο για να φτάσει κάποια στιγμή να  συγκεντρώνει μια περιουσία δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ σε μια από τις πιο διάσημες ιστορίες αυτοδημιούργητων διασημοτήτων που ξεκίνησαν από το μηδέν στη μεταπολεμική οικονομική ανάκαμψη της Ιταλίας.

“Ο Λεονάρντο Ντελ Βέκιο ήταν ένας σπουδαίος Ιταλός. Η ιστορία του, από το ορφανοτροφείο μέχρι την ηγεσία μιας επιχειρηματικής αυτοκρατορίας, μοιάζει με μια ιστορία μιας άλλης εποχής. Αλλά είναι ένα παράδειγμα για το σήμερα και το αύριο. RIP”, δήλωσε στο Twitter ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι. .

«Με τον θάνατο του Ντελ Βέκιο, το Μιλάνο χάνει μια από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες της πρόσφατης ιστορίας του», έγραψε στο Twitter ο δήμαρχος του Μιλάνου Τζουζέπε Σάλα.

  • Ο Ιταλός επιχειρηματίας ίδρυσε τη Luxottica το 1961 και δημιούργησε μια εταιρεία που κατείχε το εμπορικό σήμα Ray-Ban και συνδύασε τις δυνάμεις του με τη γαλλική Essilor σε μια μεγάλη συγχώνευση το 2018.

Η εταιρεία, η οποία κατασκευάζει σκελετούς για πολυτελείς οίκους όπως η Armani και η Prada, εκτός από την κατοχή επωνυμιών όπως η Ray-Ban, έχει περισσότερους από 180.000 υπαλλήλους και 8.000 καταστήματα σε όλο τον κόσμο.

Παράλληλα ήταν ο μεγαλύτερος μέτοχος της ιταλικής εταιρείας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Mediobanca, ενώ είχε συμμετοχή περί το 10% στην μεγαλύτερη ιταλική ασφαλιστική, Generali.

  • Η EssilorLuxottica είναι η κορυφαία εταιρεία λιανικής πώλησης γυαλιών στον κόσμο και ο μεγαλύτερος παραγωγός διορθωτικών φακών.

Η επιρροή του επεκτάθηκε πέρα από τη δική του επιχείρηση, καθώς πέρα από την εξαγορά συναφών εταιρειών, επεκτάθηκε και στο λιανεμπόριο.

Ο  Λεονάρντο Ντελ Βέκιο άφησε την τελευταία του πνοή στο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου.

  • Ο  Ντελ Βέκιο ήταν σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων Bloomberg Billionaires Index, ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στην Ιταλία και ο 41ος πλουσιότερος στον κόσμο, με την περιουσία του να αγγίζει τα 32,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

Με πληροφορίες από Reuters

Πέθανε ο “Mr Ray Ban”, Λεονάρντο Ντελ Βέκιο: Ο Ιταλός δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Luxottica * Μια απίθανη ιστορία ζωής [videos]

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα