Πέθανε ο πρώην υπουργός της ΝΔ Νίκος Γκελεστάθης

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 90 ΕΤΩΝ
Πέθανε σε ηλικία 90 ετών ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη, Νίκος Γκελεστάθης.

Γεννήθηκε το 1930 στη Δεσφίνα Φωκίδας. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εξελέγη βουλευτής Φωκίδας με τη Νέα Δημοκρατία το 1981, 1985, 1989 (Ιούνιο και Νοέμβριο), 1990, 1993, 1996 και 2000. Διετέλεσε υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών (1990 – 1992) και υπουργός Δημόσιας Τάξης (1992 – 1993), στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

ΝΔ: Εκφράζουμε τη μεγάλη μας θλίψη για την απώλεια του Νίκου Γκελεστάθη
Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για την απώλεια του πρώην υπουργού και βουλευτή Νίκου Γκελεστάθη.

«Εκφράζουμε τη μεγάλη μας θλίψη για την απώλεια του Νίκου Γκελεστάθη, βουλευτή, υπουργού και κορυφαίου στελέχους του κόμματός μας επί σειρά ετών. Ο Νίκος Γκελεστάθης ανήκε σε μια γενιά που είχε θέσει ως μέγιστο καθήκον την υπηρεσία προς τον τόπο και την προσφορά προς το έθνος. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σε όλο του το βίο δούλεψε σκληρά για την αγαπημένη του Φωκίδα και τους ανθρώπους της. Οι συμπατριώτες του, του επέστρεψαν αυτή την αγάπη και τον εξέλεξαν οκτώ φορές βουλευτή Φωκίδας για τη Νέα Δημοκρατία, από το 1981 μέχρι το 2000.

Στην περίοδο της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, το ’90-’93, πρόσφερε στη χώρα από τη θέση του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών (1990-1992) και Δημοσίας Τάξεως (1992-1993). Ο Νίκος Γκελεστάθης υπηρέτησε τη Νέα Δημοκρατία με πάθος και πρόσφερε πολλά σε πολύ δύσκολα χρόνια για την παράταξή μας. Στην οικογένειά του και ειδικότερα στην κόρη του Ιωάννα εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η πολιτική ζωή αποχαιρετά, σήμερα, μία ευγενική μορφή της και η Νέα Δημοκρατία ένα ιστορικό στέλεχος της
Η συλλυπητήρια δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την απώλεια του Νίκου Γκελεστάθη.

«Η πολιτική ζωή αποχαιρετά, σήμερα, μία ευγενική μορφή της και η Νέα Δημοκρατία ένα ιστορικό στέλεχός της. Επί δεκαετίες, ο Νίκος Γκελεστάθης υπηρέτησε με ήθος και συνέπεια την πατρίδα ως βουλευτής και υπουργός. Του αξίζει, λοιπόν, κάθε τιμή. Προσωπικά είχα την τύχη να τον γνωρίσω από τα πρώτα μου βήματα. Και οι σοφές συμβουλές του θα με συνοδεύουν πάντα. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/pethane-o-proin-ypoyrgos-tis-nd-nikos-gkelestathis

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα