Πέθανε ο «πατέρας» της Arte Povera, Γιάννης Κουνέλλης

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Διπλή απώλεια για τον ελληνικό πολιτισμό και τις τέχνες μέσα σε ένα βράδυ. Μετά το χαμό του ζωγράφου Δημήτρη Μυταρά, έγινε γνωστό ότι «έφυγε» από τη ζωή, στη Ρώμη, και ο διεθνούς φήμης εικαστικός και «πατέρας» του κινήματος της Arte Povera, Γιάννης Κουνέλλης.

Ο Γιάννης Κουνέλλης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1939, ενώ ζούσε και εργαζόταν από την ηλικία των 20 ετών στην Ιταλία, όπου σπούδασε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών.

Αργότερα, διετέλεσε καθηγητής στην Ακαδημία Καλών Τεχνών του Ντίσελντορφ.

Ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του 1960 εμφανίστηκε στον χώρο της σύγχρονης τέχνης με ένα ιδιότυπο, πολύ προσωπικό πλαστικό λεξιλόγιο που αρχικά πρόβαλε ως κωδικοποιημένη γραφή, υπό τη μορφή γραμμάτων και εξισώσεων, και κατέληξε ακολούθως στη δημιουργία εικόνων από το πιο πρόσφατο βιομηχανικό-αστικό παρελθόν.

Έχει πραγματοποιήσει πλήθος εκθέσεων, κυρίως στο εξωτερικό.

Το 2005, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης τον τίμησε με τη διάκριση του επίτιμου διδάκτορα στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής για το σπουδαίο εικαστικό έργο του, τη διεθνή του παρουσία και τη θέση του μεταξύ των σημαντικότερων προσωπικοτήτων του μοντερνισμού.

pontos-news.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα