Πέθανε ο γάλλος επιχειρηματίας Μπερνάρ Ταπί σε ηλικία 78 ετών

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο Γάλλος επιχειρηματίας και πρώην πολιτικός Μπερνάρ Ταπί απεβίωσε σε ηλικία 78 ετών, μετέδωσε το δίκτυο BFM TV επικαλούμενο πηγές της οικογένειάς του.

Ο πρώην πρόεδρος της Μαρσέιγ  έδινε σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Τον περασμένο Ιούνιο είχε κυκλοφορήσει ένα βιβλίο του δημοσιογράφου Φράντς-Ολιβιέ Ζισμπέρ στο οποίο ο Μπερνάρ Ταπί αφηγείται τις χίλιες ζωές του σχετικά με την πολιτική, τις επιχειρήσεις, τους έρωτες, αλλά και τα προβλήματα με τη δικαιοσύνη και τον καρκίνο που τον ταλαιπωρούσε.

Στο βιβλίο αυτό εν είδει διαθήκης που φέρει τον τίτλο «Μπερνάρ Ταπί. Μαθήματα ζωής, θανάτου και αγάπης», ο επιχειρηματίας επανερχόταν κυρίως στην «πιο μεγάλη» από τις «βλακείες» ολόκληρης της σταδιοδρομίας του, σύμφωνα με τα αποσπάσματα που δημοσιεύονται σήμερα από το εβδομαδιαίο περιοδικό Paris-Match: την πώληση του ομίλου Adidas στα χρόνια του 1990 για να γίνει υπουργός.

Στο βιβλίο του μιλούσε επίσης για τη σχέση του με τον Θεό, τη θέση του ως οιονεί «υπ’ αριθμόν ένα δημόσιου κινδύνου», μετά την πτώση του και την αποστέρηση της περιουσίας του, τη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του, τη μάχη του κατά του καρκίνου τον οποίο πίστευε πως είχε νικήσει, και έως και την επίθεση που δέχθηκε από «αποβράσματα» στις αρχές του περασμένου Απριλίου.

Ο πρώην πρόεδρος της Μαρσέιγ τη δεκαετία του ’90, έδινε σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Fiile Photo: Ο Γάλλος μεγιστάνας Bernard Tapie στο εφετείο του δικαστηρίου του Tribunal de Paris. Ο Ταπί είχε αθωωθεί στην υπόθεση της επίμαχης διαιτησίας για την πώληση της Adidas. EPA,CHRISTOPHE PETIT TESSON

Με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Πέθανε ο γάλλος επιχειρηματίας Μπερνάρ Ταπί σε ηλικία 78 ετών

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα