Πάσσαρης… Κουφοντίνας…Βίοι Παράλληλοι;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Τον Πάσσαρη δεν τον γνωρίζω, ούτε τον Κουφοντίνα, αλλά σήμερα 7 Μαρτίου 2021 Κυριακή της Απόκρεω που ακούσαμε το φοβερότερο Ευαγγέλιο όλης της χρονιάς, αυτό της Κρίσεως και το πώς θα κρίνει ο Χριστός τον κόσμο μου ήρθε λογισμός εάν στα σωφρονιστήρια (φυλακές) επιτελείται η όχι σωφρονισμός!

Αμέσως μετά, μου ήρθε στην σκέψη ο διαβόητος φονιάς Πάσσαρης και μετά ο Κουφοντίνας… Δύο πρόσωπα που αφαίρεσαν ζωές συνανθρώπων μας για οικονομικούς, πολιτικούς και άλλους λόγους! Δύο πρόσωπα που απασχόλησαν και απασχολούν την επικαιρότητα για πολύ καιρό. Ο Πάσσαρης συνελήφθη στο Βουκουρέστι τον Νοέμβριο του 2001 ενώ λίγους μήνες αργότερα τον Σεπτέμβριο του 2002 ο Κουφοντίνας! Σχεδόν 20 χρόνια σε Σωφρονιστικά καταστήματα και οι δύο!

Άραγε επήλθε Σωφρονισμός? Μετάνοια? Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι και οι φυλακές επιτέλεσαν το έργο του Σωφρονισμού?

Ας το δούμε λίγο βαθύτερα…Από την μια διαβάζουμε ότι ο Πάσσαρης εξομολογείται, κοινωνεί και κάνει (άκουσον-άκουσον) τρισάγια στην μνήμη των θυμάτων του. Δηλώνει ότι:

Ο κόσμος θα ήταν καλύτερος αν δεν είχα γεννηθεί.

Όταν ξαναγυρίσω στην Ελλάδα, θέλω να αναλάβω τις ευθύνες μου. Να ζητήσω συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων.

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/passaris-apo-fylaki-kaneis-den-gennietai-dolofonos

Από την άλλη, επισκέφθηκε 4 φορές τον Κουφοντίνα  ο π. Σεραφείμ Ζαφείρης με την Ευλογία του Επισκόπου του και με την ιδιότητα του Πνευματικού. Του μίλησε, του πήγε την εικόνα του Αγίου Δημητρίου, του οποίου το όνομα φέρει. Τις δυο από τις τέσσερις φορές ο ιερέας είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον ίδιο τον Κουφοντίνα, ενώ τις επόμενες δυο, από τότε δηλαδή που η κατάσταση του δεν επιτρέπει επισκέψεις, επικοινώνησε με τη σύντροφο και τον γιό τους.  Όπως είπαν στο orthodoxia.info άνθρωποι που γνωρίζουν τα των επισκέψεων τόσο ο ίδιος ο Κουφοντίνας όσο και η οικογένεια του ήταν ιδιαίτερα ευγενικοί απέναντι στον κληρικό, ωστόσο αρνήθηκαν κάθε βοήθεια.

Πηγή: https://orthodoxia.info/news/apokleistiko-tessereis-fores-ekkli/

Ο Κουφοντίνας δηλώνει μάλιστα δια της δικηγόρου του ότι:

– Έχει παραβιαστεί το Σύνταγμα και ο νόμος και η Πολιτεία κινείται με πολεμική διάθεση απέναντι στον άνθρωπο και σε μένα.

Πηγή: https://www.efsyn.gr/ellada/dikaiosyni/283923_aitima-anabolis-ektisis-poinis-gia-koyfontina-apo-ioanna-koyrtobik-kai

Δεν ξέρω γιατί αλλά μετά, μου ήρθε η εικόνα του Εσταυρωμένου Χριστού ανάμεσα στους 2 ληστές!…

Βέβαια εμείς δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να κρίνουμε τους συνανθρώπους μας και να αποφαινόμαστε για το ποιος βρίσκεται δεξιά και αριστερά του Χριστού. Απλώς παίρνουμε αφορμή από την διαφορετική στάση -προς το παρών!- των προαναφερθέντων προσώπων για να διδαχθούμε για την ασύλληπτη αξία της μετανοίας!…

Βλέπουμε ότι με την καθοδήγηση ενός πνευματικού πατρός και με την Χάρη του Αγίου Πνεύματος μπορεί να γίνει μεταστροφή και του χειρότερου εγκληματία, του διαστροφικότερου μυαλού και της αμαρτωλότερης πόρνης, να έρθει σε μετάνοια ( εις εαυτόν δε ελθών έφη πόσοι μισθίοι του πατρός μου περισσεύονται άρτων εγώ δε λιμώ ώδε απόλλυμαι… ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ 15:17) και να σώθεί!. Θα το δούμε τότε στα μάτια του. Δεν θα είναι αγριεμένα, θα μαλακώσουν, θα απαλύνουν, θα γλυκάνουν, θα δοξολογούν τον καλό Θεό για την ευκαιρία που τους έδωσε για την μεταστροφή τους. Για την «έμπρακτη» μετάνοια τους!

… και εμείς;

Ποια θα πρέπει να είναι η στάση μας;  Σκληρή; Άτεγκτη; Εκδικητική; Μη συγχωρητική; Δυστυχώς έτσι γίνεται συγχωρούμε τα δικά μας λάθη και είμαστε αδέκαστοι Κριτές ΟΛΩΝ των άλλων… (τι δε βλέπεις το κάρφος το εν τω οφθαλμώ του αδελφού σου την δε εν τω σω οφθαλμώ δοκόν ου κατανοείς…ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ 7:3)

Θα πρέπει λοιπόν αδερφοί μου όταν βλέπουμε έμπρακτη μετάνοια να συγχωρούμε, να βοηθούμε και να δοξολογούμε τον Θεό για τα θαυμάσια Του.

Καλή και Αναστάσιμη πορεία στην Μεγάλη Τεσσαρακοστή που ανοίγεται μπροστά μας. Καλή Μετάνοια σε όλους μας.

olympiobima.gr

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα