Πάνω  από 2.300 Αρμένιοι στρατιώτες σκοτώθηκαν, οι Αρμένιοι καίνε τα σπίτια τους πριν φτάσουν οι Αζερμπαϊτζανοί

14/11/20 | 0 | 0 | 440 εμφανίσεις

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Αρμενίας, η Alina Nikoghosian, δημοσιοποίησε αυτά τα στοιχεία στο Facebook. Το Αζερμπαϊτζάν, από την πλευρά του, δεν έχει δηλώσει ακόμα τις δικές του στρατιωτικές απώλειες.

Πηγή : Le Monde και του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP), 14-11-2020

Μετάφραση και επεξεργασία : Αλκης Καλλιαντζίδης

Συγκεκριμένα οι Αρμενικές αρχές έχουν αναφέρει μέχρι στιγμής 1.339 στρατιώτες και 50 πολίτες σκοτωμένους στις εχθροπραξίες που ξεκίνησαν στα τέλη Σεπτεμβρίου 2020. Το Αζερμπαϊτζάν, από την πλευρά του, δεν αποκάλυψε τις στρατιωτικές του απώλειες. Ανέφερε μόνο 93 αμάχους που σκοτώθηκαν από την πλευρά του.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, από την πλευρά του, δήλωσε την Παρασκευή ότι οι μάχες στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ έχουν προκαλέσει περισσότερα από 4.000 θύματα και 8.000 τραυματίες, καθώς και δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες.

Καμένα σπίτια

Στο χωριό Charketar, κάτοικοι έκαψαν τα σπίτια τους πριν φτάσουν οι Αζεμπαϊτζανοί.ALEXANDER NEMENOV / AFP

Ως ένα σύμβολο αυτής της ταπεινωτικής ήττας, οι Αρμένιοι προτίμησαν να κάψουν το σπίτι τους παρά να το δουν να πέσει στα χέρια των δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν την παραμονή της αναμενόμενης άφιξής τους σε ορισμένες περιοχές.

Την Παρασκευή, οι Ρώσοι ειρηνευτές εισήλθαν στο Στεπανακέρτ, την πρωτεύουσα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, και έλεγξαν τις πέριξ περιοχές και την κοντινή γραμμή του μετώπου. Συνολικά, σχεδόν 2.000 Ρώσοι στρατιώτες πρόκειται να κινητοποιηθούν με θωρακισμένα και ειδικά οχήματα.

Ενώ περιμένουμε την πλήρη ανάπτυξη των ρωσικών δυνάμεων και την επανέναρξη του διαδρόμου Lachin, ένα ομφάλιο λώρο που συνδέει την Αρμενία με τον θύλακα, η μόνη οδός πρόσβασης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ είναι ο δρόμος στα βόρεια του θύλακα, από την περιοχή Kalbajar, η οποία πρέπει να παραδοθεί στο Αζερμπαϊτζάν την Κυριακή.

 

 

Category: Διπλωματία

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    1/12/20 | (1 σχόλια)
    Νίκος Χ. Βαρσακέλης Καθηγητής Βιομηχανικής Πολιτικής Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης barsak@econ.auth.gr Μετα το καλοκαίρι, και ειδικά μετά τον Οκτώβριο, η δημόσια συζήτηση και η συμπεριφορά πολιτών, πολιτικών και κομμάτων μου έφερε στον νου το ποίημα του αείμνηστου συνάδελφου Μελέτη Θεοφίλου: Λέω να ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας