Πάνω από 13 χιλιάδες Αλβανοί έλαβαν υπηκοότητα Βόρειας Μακεδονίας

2/4/21 | 0 | 0 | 211 εμφανίσεις


«Όποιος πληροί τις προϋποθέσεις θα λάβει υπηκοότητα», δήλωσε ο Αρτάν Γκρούμπι

Απρίλιος 1, 2021. 17:31. Ελλάδα.

Πάνω από 13.000 Αλβανοί έλαβαν υπηκοότητα της Βόρειας Μακεδονίας,  καθώς βρισκόμαστε στην κυβέρνηση, ανακοίνωσε σήμερα ο Αρτάν Γκρούμπι,  πρώτος Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργό Πολιτικών Συστημάτων και Διακοινοτικών Σχέσεων στην κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ.

Ο Γκρούμπι, ο οποίος είναι επίσης αξιωματούχος του κόμματος στο DUI, καυχιέται στο Facebook για τον μεγάλο αριθμό υπηκοότητας που έχει χορηγηθεί στους Αλβανούς ενώ αυτό το κόμμα είναι στην εξουσία.

«Μέχρι στιγμής, περισσότεροι από 13.000 Αλβανοί πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας έλαβαν υπηκοότητα, ενώ συνολικά μόνο 2.674 αιτήσεις βρίσκονται σε διαδικασία, συμπεριλαμβανομένων όλων των άλλων κοινοτήτων», ανέφερε ο Γκρούμπι.

Η ανακοίνωσή του ακολουθεί μια απάντηση σε έναν προτεινόμενο νόμο περί υπηκοότητας από τη Συμμαχία για Αλβανούς και Εναλλακτικούς.

Ο Γκρούμπι επισήμανε στη δημοσίευσή του ότι εάν υπάρχει μόνο ένας χωρίς υπηκοότητα που πληροί τις προϋποθέσεις, θα λάβει οπωσδήποτε υπηκοότητα.

Denesen

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    12/5/21 | (3 σχόλια)
    Διαβάστε προσεκτικά το παραπάνω κείμενο. Η ελληνική πολιτεία αναγνωρίζει την διδασκαλία Μακεδονικής Γλώσσας και καταχωρεί στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του υπουργείου πολιτισμού την σχετική αίτηση. Η επωνυμία της Κίνησης: Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας "ΚΡΣΤΕ ΜΙΣΙΡΚΟΒ"! Υπο μία έννοια, ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας