Πάγωσε η μεταφράστρια με τα μαργαριτάρια του Τραμπ: «ΗΠΑ και Ιταλία είναι σύμμαχοι από την αρχαία Ρώμη»!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ ΤΟΝ ΙΤΑΛΟ ΠΡΟΕΔΡΟ «ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ»

ΚΟΣΜΟΣ17|10|2019 | 14:04


H μεταφράστρια στην συνάντηση Τραμπ-Ματαρέλα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα social media έφριξαν με τις ανιστόρητες και αδιανόητες «πέτρες» που πέταξε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ιταλό ομόλογό του Σέρτζιο Ματαρέλα.

Αρχικά, δεκάδες ήταν οι αναφορές στο Twitter, που ισχυρίζονταν πως ο Ντόναλντ Τραμπ αποκάλεσε τον Ιταλό πολιτικό «Μοτσαρέλα» (αντί Ματαρέλα) κατά τη διάρκεια του πύρινου λόγου του για τους κοινούς δεσμούς ΗΠΑ και Ιταλίας. «Συγγνώμη, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ αποκάλεσε τον Πρόεδρο της Ιταλίας “Πρόεδρο Μοτσαρέλα” αρκετές φορές;», γράφει κάποιος στο Twitter.

Και εδώ έρχεται η δήλωση που πραγματικά προκάλεσε γέλιο και προβληματισμό στους χρήστες του διαδικτύου. Ο Ντόναλντ Τραμπ, μιλώντας για τις σχέσεις Ιταλίας και Αμερικής, ανέφερε πως οι δύο χώρες συνδέονται από την περίοδο της αρχαίας Ρώμης.

Βίντεο: Ο Τραμπ δηλώνει πως ΗΠΑ και Ιταλία έχουν κοινούς δεσμούς από την αρχαία Ρώμη

«ΗΠΑ και Ιταλία έχουν κοινή πολιτισμική και πολιτική κληρονομιά που πάει πίσω χιλιάδες χρόνια στην αρχαία Ρώμη», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, αφήνοντας τον συνομιλητή του με το στόμα ανοιχτό να προσπαθεί να συνειδητοποιήσει τι έχει ακούσει. Δείτε το απόσπασμα στο tweet παρακάτω:

Η δύστυχη μεταφράστρια Ιταλικών και τα μαργαριτάρια Τραμπ

Εκείνο όμως που κέντρισε ακόμα περισσότερο τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ήταν οι εκφράσεις που έπαιρνε το πρόσωπο μιας γυναίκας που καθόταν πίσω από τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Η μεταφράστρια Ιταλικών του Λευκού Οίκου προσπαθούσε να συνειδητοποιήσει τι ακριβώς υποστήριζε ο Ντόναλντ Τραμπ και όλη της η απόγνωση ζωγραφιζόταν στο πρόσωπό της.

https://twitter.com/FrancoFranc024/status/1184630982931955712

Ο Τραμπ, η αρχαία Ρώμη και ο Χριστόφορος Κολόμβος

«Ιταλοί ευλόγησαν τον πολιτισμό μας με υπέροχα έργα τέχνης, με επιστήμες, φιλοσοφία, αρχιτεκτονική και μουσική», συνέχισε στο παραλήρημα για τους ιστορικούς δεσμούς Ιταλίας και ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ. «Τη Δευτέρα, αποτίουμε φόρο τιμής σε έναν Ιταλό εξερευνητή που οδήγησε το ταξίδι στην ανακάλυψη του Νέου Κόσμου. Έναν κύριο που είναι γνωστός ως Χριστόφορος Κολόμβος», είπε στη συνέχεια, εμπλέκοντας την αρχαιότητα με την εποχή των εξερευνήσεων και της ανακάλυψης της Νέας Γης.


Η εικόνα μιλά από μόνη της, αναφορικά με τον τρόπο που αντιδρά η μεταφράστρια σε όσα λέει ο Ντόναλντ Τραμπ
«Και για μένα (αυτή η μέρα) θα αποκαλείται πάντα “Ημέρα του Κολόμβου”. Σε κάποιους δεν αρέσει αυτό, εμένα μου αρέσει», είπε κλείνοντας ο Ντόναλντ Τραμπ για την ημέρα μνήμης για τον Χριστόφορο Κολόμβο.

https://twitter.com/WhiteHouse/status/1184528301194383362

Στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια έχει ανοίξει μια συζήτηση για το κατά πόσο η δεύτερη Δευτέρα του Οκτώβρη θα πρέπει να αποκαλείται «Ημέρα του Κολόμβου» ή «Ημέρα των Ιθαγενών της Αμερικής». Τουλάχιστον 8 Πολιτείες και 10 Πανεπιστήμια και περισσότερες από 130 πόλεις στις ΗΠΑ προτιμούν την εναλλακτική ονομασία της γιορτής, προκειμένου να τιμήσουν και τους ιθαγενείς πληθυσμούς που υπέφεραν πολλά από τους Ευρωπαίους κατακτητές στην Αμερική.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/pagose-i-metafrastria-me-ta-margaritaria-toy-tramp

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα