“Οther People’s Money”: Πώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη έδωσε από τα λεφτά μας 32 εκατ. ευρώ στον σύζυγο της Φον ντερ Λάιεν

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο σύζυγος της προέδρου της Κομισιόν πήρε «δωράκι» από τον Α.Γεωργιάδη για την εταιρεία Orgenesis την οποία αντιπροσωπεύει

Με αφορμή την έναρξη της διερεύνησης από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία των αγορών εμβολίων κατά του κορωνοϊού από την ΕΕ, η ιταλική εφημερίδα La Verità αποκάλυψε μία ακόμα υπόγεια διαπραγμάτευση που έκανε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία μεσολάβησε υπέρ της εταιρείας όπου εργάζεται ο σύζυγός της, για να λάβει επιχορήγηση από την ελληνική κυβέρνηση ύψους 32 εκατ. ευρώ!

«Η Ελλάδα, μετά την τραγική κρίση χρέους και μετά την αποπληρωμή της τελευταίας δόσης του δανείου πριν από δύο μήνες, είναι πάντα μια νόστιμη μπουκιά για τους ξένους επενδυτές» λέει η εφημερίδα.

Το κατάλαβε ακόμα και ο Χάικο φον ντερ Λάιεν, σύζυγος της Προέδρου της Κομισιόν, ο οποίος κατόρθωσε να μπει σε ένα μεγάλο πρόγραμμα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, αντιπροσωπεύοντας την αμερικανική Orgenesis Inc, την πολυεθνική εξειδικευμένη σε γονιδιακές θεραπείες, στην οποία ο «πρώτος κύριος» κατέχει τη θέση του ιατρικού διευθυντή.

Η διυπουργική επιτροπή για τις στρατηγικές επενδύσεις, της οποίας προΐσταται ο Έλληνας Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης, ενέκρινε επένδυση της κοινοπραξίας της ελληνικής Theracell SA και της Orgenesis Inc, ύψους 83 εκ ευρώ, διασφαλίζοντας μάλιστα κρατική επιχορήγηση ύψους 32 εκατ. ευρώ.

Μια μεγάλη επιτυχία για τον σύζυγο της Ursula von der Leyen, που κατάφερε να φέρει στην Orgenesis – μια εταιρεία εισηγμένη στον Nasdaq και ελεγχόμενη από το Vanguard Fund – ένα έργο που περιλαμβάνει την κατασκευή μονάδας παραγωγής (θεραπειών) και τη λειτουργία εργαστηρίων έρευνας στην Κόρινθο.

Η κοινοπραξία μεταξύ της Orgenesis και της Theracell γεννάται το 2019.

H στρατηγική συνεργασία περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας πλατφόρμας για την ανάπτυξη και την εμπορία κυτταρικών – γονιδιακών θεραπειών για δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία στην Ελλάδα.

Η κρατική επιχορήγηση ακολούθησε όλως τυχαίως, την επίσκεψη της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην Αθήνα, τον Ιούλιο του 2021.

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ήταν προσκεκλημένη της ελληνικής κυβέρνησης σε εκδήλωση στην Αρχαία Αγορά, που διοργανώθηκε για να την επίσημη ανακοίνωση της έγκρισης του ελληνικού προγράμματος για το Ταμείο Ανάκαμψης

Μια πολύ εγκάρδια επίσκεψη που επισφραγίσθηκε με έναν μεγάλο περίπατο, με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, έως τον Ναό του Ηφαίστου.

H κρατική επιχορήγηση των 32 εκ. ευρώ στην κοινοπραξία στην οποία συμμετέχει η εταιρεία του συζύγου της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, έρχεται μερικούς μήνες αργότερα και ανακοινώνεται από το Bloomberg, χωρίς να αναφερθεί όμως το όνομα του Χάικο.

Εν τω μεταξύ, το πρόγραμμα ξεκινά με σκοπό να παράσχει στο ελληνικό σύστημα υγείας πόρους για την ανάπτυξη προηγμένων θεραπειών για ένα ευρύ φάσμα ασθενειών στην ογκολογία, την αιματολογία και για την κάλυψη άλλων ιατρικών αναγκών.

Σκοπός του προγράμματος, σύμφωνα με το καταστατικό, είναι η παροχή στους Έλληνες ασθενείς μιας σειράς κυτταρικών και γονιδιακών θεραπειών σε προσιτές τιμές.

Στη συνέχεια, το άρθρο αναφέρεται σε επιχορηγήσεις της ιταλικής κυβέρνησης σε εταιρείες, μεταξύ των οποίων και η Orgenesis, στις αρχές του 2022, καθώς και στη δυσαρέσκεια που προκλήθηκε από την άρνηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αποκαλύψει τα επίμαχα μηνύματα μεταξύ Μπουρλά και ντερ Λάιεν, που αφορούν στα εμβόλια του Covid-19.

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/i-kyvernisi-mitsotaki-kai-o-kyrios-fon-nter-laien-pou-eisprattei-32-ekat-eyro/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα