Ο.Τσελίκ: «Η πολιτική διακρίσεων εις βάρος της τουρκικής μειονότητας συνεχίζεται από την Ελλάδα»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία, ΑΚΡ, προχώρησε σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση της κεντρικής εκτελεστικής επιτροπής, όπου αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στα «προβλήματα της ‘τουρκικής’ μειονότητας στην Ελλάδα».

«Δυστυχώς, έκλεισαν 12 δημοτικά σχολεία, που ανήκουν στην “τουρκική” μειονότητα με το πρόσχημα  των οικονομικών μέτρων [περικοπές]. Είναι σαφές ότι αυτό αντίκειται στη Συνθήκη της Λωζάνης. Η συστηματική πολιτική διακρίσεων εις βάρος της τουρκικής μειονότητας, δυστυχώς, συνεχίζεται από την Ελλάδα.

Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι τα μειονοτικά σχολεία δεν επωφελούνται από πολλά [εκπαιδευτικά] άρθρα στο πεδίο εφαρμογής, από τα οποία θα έπρεπε να επωφελούνται, καθώς και ότι δεν ανοίγουν σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, παρόλο που χρειάζεται. Ως εκ τούτου, θα ήθελα να δηλώσω για άλλη μια φορά ότι απορρίπτουμε ηχηρά αυτήν την στάση διακρίσεων που εφαρμόζει η Ελλάδα», ανέφερε.

https://www.defencenet.gr/amyna/toyrkia/910121_otselik-i-politiki-diakriseon-eis-baros-tis-toyrkikis-meionotitas-synehizetai

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα