Ο Τραμπ συναντά τους ηγέτες των χωρών του ΝΑΤΟ το Μάιο

6/2/17 | 0 | 0 | 432 εμφανίσεις

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συμφώνησε να συναντήσει τους ηγέτες των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ τον Μάιο, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε χθες με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, κατά την οποία έγινε επίσης αναφορά και στην κρίση στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Τραμπ εξελέγη με την προεκλογική υπόσχεση ότι θα πιέσει τα μέλη του ΝΑΤΟ να αυξήσουν τη συνεισφορά τους στη Δυτική συμμαχία, ώστε να ελαφρύνουν το οικονομικό βάρος της συνεισφοράς των Ηνωμένων Πολιτειών. Η πρόταση αυτή συγκέντρωσε τα πυρά των μελών του ίδιου του κόμματος, του Ρεπουμπλικανικού, καθώς και των Δημοκρατικών, ενώ η ιδέα έχει ανησυχήσει τους Ευρωπαίους συμμάχους που φοβούνται ότι μπορεί να εκμεταλλευτεί την κατάσταση ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο Τραμπ και ο Στόλτενμπεργκ “συζήτησαν πώς να ενθαρρύνουν όλους τους συμμάχους του ΝΑΤΟ να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους ώς προς τις αμυντικές δαπάνες τους”.

“Ο Πρόεδρος Τραμπ συμφώνησε να συμμετάσχει σε μια συνάντηση ηγετών του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη τον Μάιο”, αναφέρεται ακόμα.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν επίσης “τη δυνατότητα μιας ειρηνευτικής επίλυσης του πολέμου κατά μήκος των συνόρων της Ουκρανίας”.

koutipandoras.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας