Ο Τραμπ θα αναγνωρίσει ανεξάρτητο κουρδικό κράτος;

26/10/19 | 0 | 0 | 393 εμφανίσεις

Οκτώβριος 25, 2019. 22:12

«Μην εκπλαγείτε, ο Ντόναλντ Τραμπ θα αναγνωρίσει ένα ανεξάρτητο κουρδικό κράτος», γράφει ο Μάικ Έβανς στην ισραηλινή «The Jerusalem Post», «πιστεύω ότι ο πρόεδρος έχει σχέδιο να αναγνωρίσει ένα κυρίαρχο κουρδικό κράτος στο Ιράκ για να αντιμετωπίσει το Ιράν στην περιοχή, γράφει ο αναλυτής της Μέσης Ανατολής και ιδρυτικό μέλος της «Trump Evangelical Faith Initiative», Μάικ Έβανς.

Η κυβέρνηση του Ιρακινού Κουρδιστάν είχε κάνει δημοψήφισμα ανεξαρτησίας το 2017 με το 92,7% των 3.3 εκατομμυρίων ψήφων να ζητούν απόσχιση από το Ιράκ.

Ωστόσο, η ιρακινή κυβέρνηση απάντησε σοβαρά, συμπεριλαμβανομένης μιας στρατιωτικής εκστρατείας για την ανάκτηση μεγάλου μέρους  των αμφισβητούμενων περιοχών, καθώς και της πλούσιας σε πετρέλαιο πόλης Κιρκούκ, που ήταν υπό τον κουρδικό έλεγχο από την εμφάνιση του ISIS  το 2014 καθώς και τον τερματισμό των δύο διεθνών αεροδρομίων στην Αρμπίλ και Σουλαϊμάνι.

«Πιστεύω ότι ο Πρόεδρος έχει σχέδιο να αναγνωρίσει ανεξάρτητο κουρδικό κράτος. Πολλοί άνθρωποι τον αποκαλούν «Κύρο», «Κύρος ο Μέγας» (Βασιλιάς της Περσίας). Ο κουρδικός λαός προέρχεται από τους αρχαίους Μήδους. Οι σοφοί που έφεραν δώρα για να γιορτάσουν τη γέννηση του Ιησού, ήταν Μήδοι. Νομίζω ότι ο πρόεδρος έχει ένα δώρο για αυτούς τα Χριστούγεννα».

nupel.net, ahvalnews.com,

–https://www.echedoros-a.gr/2019/10/blog-post_203.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+echedoros-a%2FhHmw+%28Articles+and+Thoughts%29

The Hellenic Information Team

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    20/10/20 | (0 σχόλια)
    Η Τουρκία του όψιμου ερντογανικού μικρο-ιμπεριαλισμού δεν είναι απειλή μόνο για την Ελλάδα. Είναι απειλή για την ευρωπαϊκή ασφάλεια, σε όλα τα μέτωπα που έχει ανοίξει η Αγκυρα, από τη Λιβύη μέχρι τον Καύκασο. Η αναχαίτιση αυτής της ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας