Ο Τραμπ είναι πιο απομονωμένος από ποτέ από τους συνεργάτες του

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Οι αμφιλεγόμενες κινήσεις που έφεραν συγκρούσεις στο Λευκό Οίκo

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μοιάζει να είναι πιο απομονωμένος από ποτέ μετά την παραίτηση του υπουργού Άμυνας Τζέιμς Μάτις μετά τις αποφάσεις του.

Ο Τραμπ έχει αποδείξει κατά τη διάρκεια της Προεδρίας του ότι του αρέσει να αγνοεί την ομόφωνη γνώμη των ειδικών του και να παίρνει τις δικές του αποφάσεις

Τελευταίο είναι το παράδειγμα της Συρίας με την απόφασή του να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα που βρίσκονταν κατά μήκος των συνόρων Ιράκ-Συρίας και μάχονταν εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Με τα εσωτερικά του προβλήματα να μεγαλώνουν και μια έρευνα να βρίσκεται σε εξέλιξη ο Τραμπ φροντίζει να στρέψει αλλού τα φώτα της δημοσιότητας με την απόφασή του να επιστρέψουν οι στρατιώτες στις ΗΠΑ.

Ωστόσο κάθε μέρα ανοίγει και νέα μέτωπα, ενώ φέρνει παραιτήσεις στην κυβέρνησή του.

Πριν λίγες μέρες ο πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτήρισε την Ομοσπονδιακή Τράπεζα «το μοναδικό πρόβλημα της οικονομίας» της χώρας. Αιτία το γεγονός ότι η Fed αποφάσισε να αυξήσει τα επιτόκια και να αναθεωρήσει προς τα κάτω τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη το 2018 και το 2019.

«Το μοναδικό πρόβλημα της οικονομίας μας είναι η Fed», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανάρτησή του στο Twitter. «Δεν νιώθουν την αγορά, δεν καταλαβαίνουν τους εμπορικούς πολέμους», πρόσθεσε.

Για τον Τραμπ, «η Fed μοιάζει με δυνατό γκόλφερ που δεν μπορεί να βάλει το μπαλάκι στην τρύπα γιατί του λείπει η ακρίβεια».

Σε αντίθεση με τους προκατόχους του ο Αμερικανός πρόεδρος επικρίνει συστηματικά τις αποφάσεις της Fed. Την περασμένη εβδομάδα είχε καλέσει τον πρόεδρο της ομοσπονδιακής τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ, να μην αυξήσει τα επιτόκια, εκτιμώντας ότι μια τέτοια απόφαση θα ήταν «λανθασμένη».

Το Σαββατοκύριακο, το CNN και το Bloomberg μετέδωσαν ότι ο Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να απολύσει τον Πάουελ, που ο ίδιος είχε επιλέξει για τη θέση αυτή. Η πληροφορία αυτή ωστόσο διαψεύστηκε από τον υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν.

Μάλιστα το ανησυχητικό είναι ότι ο Τραμπ τόνισε την Τρίτη πως διατηρεί την εμπιστοσύνη του στον υπουργό Οικονομικών, μια ημέρα μετά τη βουτιά των αγορών εν μέσω ανησυχιών για τη Fed και τις επαφές του Στίβεν Μνούτσιν και των CEO των τραπεζών.

«Ναι έχω» απάντησε το βράδυ της Τρίτης ο κ. Τραμπ όταν ρωτήθηκε αν έχει εμπιστοσύνη στον Μνούτσιν. «Πολύ ταλαντούχος, πολύ έξυπνος» πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα την Τρίτη, το CNN είχε μεταδώσει πως ο Αμερικανός πρόεδρος είναι εκνευρισμένος με τον υπουργό Οικονομικών του.

Η παραίτηση του στρατηγού Τζιμ Μάτις από τη θέση του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ εγγράφεται στον μακρύ κατάλογο των αποχωρήσεων από τη διοίκηση του Ντόναλντ Τραμπ.

Μεταξύ των πλέον ηχηρών απομακρύνσεων, βρίσκονται εκείνες του Στιβ Μπάνον, του πρώην στενού συμβούλου του μεγιστάνα, του Τζέιμς Κόμεϊ, του πρώην διευθυντή του FBI, του Σον Σπάισερ, του πρώην εκπροσώπου τύπου του Λευκού Οίκου, που παρέμεινε στη θέση του για 181 ημέρες αλλά και του Ρεξ Τίλερσον, του πρώην υπουργού Εξωτερικών με θητεία 423 ημερών. Επίσης, της Νίκι Χέιλι, που παρέμεινε στη θέση της πρέσβειρας των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη για 705 ημέρες αλλά και του Μάικλ Φλιν, του συμβούλου εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ, με θητεία 25 ημερών και του Άντονι Σκαραμούτσι, που παρέμεινε στη θέση του διευθυντή επικοινωνίας του Λευκού Οίκου για μόλις 11 ημέρες.

newsbeast.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα