Ο Τραμπ αίρει τις κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας -Ο Πούτιν έκανε τη συμφωνία, ο Αμερικανός πανηγυρίζει

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

«ΜΟΝΙΜΗ Η ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΠΥΡΟΣ»

ΚΟΣΜΟΣ23|10|2019 | 19:03


Ο Ντόναλντ Τραμπ πανηγυρίζει ότι τα κατάφερε στη Συρία/ Φωτογραφία: AP/ Jacquelyn Martin
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή να αρθούν οι οικονομικές κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ στην Τουρκία, μετά την εισβολή στη Συρία.

Στις δηλώσεις που έκανε, ο Τραμπ ανέφερε πως η Αγκυρα ενημέρωσε την Ουάσινγκτον ότι η κατάπαυση πυρός θα είναι μόνιμη στη Συρία. Ως απάντηση, ο Αμερικανός πρόεδρος αποφάσισε την άρση των κυρώσεων που είχαν επιβληθεί στις 14 Οκτωβρίου. Ομως, προειδοποίησε ότι οι κυρώσεις θα επιβληθούν εκ νέου αν η Αγκυρα παραβιάσει την κατάπαυση πυρός. «Αίρουμε τις κυρώσεις εκτός αν συμβεί κάτι που δεν θα μας κάνει χαρούμενους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τραμπ και είπε ότι σε τέτοια περίπτωση θα έρθουν νέες «παραλυτικές» για την τουρκική οικονομία κυρώσεις, μεταξύ των οποίων αυξήσεις των δασμών στον χάλυβα και σε άλλα προϊόντα.

Τραμπ: Εμείς το καταφέραμε αυτό, κανένας άλλος
Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά τη συμφωνία που έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Βλαντιμίρ Πούτιν για τη Συρία. Παρόλα αυτά, ο Τραμπ υποστήριξε ότι πρόκειται για αμερικανική επιτυχία. «Αυτό το αποτέλεσμα το δημιουργήσαμε εμείς, κανένας άλλος», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Σώσαμε τις ζωές πολλών Κούρδων», συμπλήρωσε ο Τραμπ.

Ακόμη, ο Αμερικανός πρόεδρος για μία ακόμη φορά επιτέθηκε στις ευρωπαϊκές χώρες, τις οποίες κάλεσε να πάρουν από τη Συρία τους τζιχαντιστές που συνέλαβαν οι Αμερικανοί, έτσι ώστε να δικαστούν στις χώρες τους. «Είναι ώρα να δράσουν!», συμπλήρωσε ο Τραμπ.

Σε ό,τι αφορά τα αμερικανικά στρατεύματα, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι θα μείνει μία πολύ μικρή δύναμη στη Συρία, ενώ για μία ακόμη φορά υπεραμύνθηκε της απόφασής του να αποσύρει από τα βορειοανατολικά της χώρας τους Αμερικανούς.

Επαινοι Τραμπ για Ερντογάν
Στις δηλώσεις του ο Ντόναλντ Τραμπ μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον ευχαρίστησε για τη δουλειά που έκανε προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία για τη Συρία.

«Θέλω να ευχαριστήσω την αμερικανική ομάδα που βοήθησε στην επίτευξη της κατάπαυσης πυρός στη Συρία, έσωσαν τόσες πολλές ζωές. Και τον πρόεδρο Ερντογάν, έναν άνδρα που έχω γνωρίσει πολύ καλά και έναν άνθρωπο που αγαπά τη χώρα του. Στο μυαλό του, κάνει το σωστό πράγμα για τη χώρα του», είπε ο Τραμπ και συμπλήρωσε ότι θα συναντήσει τον Τούρκο ομόλογό του στο άμεσο μέλλον.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/tramp-airei-kyroseis-toyrkias-gia-ti-syria

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα