Ο τουρκικός στρατός μπαίνει στο Ναχιτζεβάν! Η Αρμενία προειδοποιεί και παρακολουθεί

2/8/20 | 1 | 0 | 330 εμφανίσεις

Ο τουρκικός στρατός μπαίνει στο Ναχιτζεβάν! Η Αρμενία προειδοποιεί και παρακολουθεί

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εισήλθαν στο έδαφος του Ναχτσεβάν για να πραγματοποιήσουν στρατιωτικές ασκήσεις. Η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει, ότι από τις 29 Ιουλίου έως τις 10 Αυγούστου θα ξεκινήσουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με το Αζερμπαϊτζάν, που θα δεσμεύσει και την περιοχή Ναχιτζεβάν.Αυτές οι ασκήσεις δεν είναι οι πρώτες, οι δύο χώρες διεξάγουν τέτοιες στρατιωτικές ασκήσεις από το 2014. Οι φετινές ασκήσεις είναι αξιοσημείωτες λόγο των δηλώσεων που έπεσαν με τις ημέρες της έντασης στα σύνορα, και ο Ναχιτσεβάν επιλέγεται ως μέρος για την διεξαγωγή των από κοινού στρατιωτικών ασκήσεων σε αυτή την περιοχή.

Αυτό ως «μήνυμα» παρέχει διάφορους στόχους.

Η επίγεια φάση των στρατιωτικών ασκήσεων θα διεξαχθεί στο Μπακού, στο Αρμενικό Γκάντζακ, Λπινκ – Κϊουρταμίρ και Εβλάχ, και από τις 1-5 Αυγούστου στο θα λάβει μέρος στο Ναχιτζεβάν.

Στις ασκήσεις θα συμμετάσχουν μεγάλος αριθμός τεθωρακισμένων οχημάτων, πυροβολικού, μαχητικών αεροσκαφών, συστημάτων αεροπορικής άμυνας.

Αν και οι Αρμενικές Ένοπλες Δυνάμεις γνωρίζουν τι όπλα θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών ασκήσεων, δεν σχολιάζουν, ώστε να μην δημοσιεύσουν περιττές πληροφορίες.

Η εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας Shoushan Stepanian, εκ νέου δηλώνει, ότι η Αρμενία θα παρακολουθήσει προσεκτικά τις στρατιωτικές ασκήσεις Τουρκίας-Αζερμπαϊτζάν.

Το Υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι είναι έτοιμο για οποιονδήποτε σενάριο ανάπτυξης και είναι έτοιμο να δώσει αξιόλογη απάντηση.

Ωστόσο, σε αυτό το στάδιο, οι αναλυτές δεν προβλέπουν νέες εντάσεις στα σύνορα της Αρμενίας.

ΠΗΓΗ: el.armradio.am

Category: Ειδησεις

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Επισκέπτης says:

  Την στιγμή αυτή, παρά την αμέριστη στήριξη από τούς “συμμάχους” μας και δη την Γερμανία, η Τουρκία φαίνεται να τα παίζει όλα για όλα. Έχει ανοίξει 4-5 μέτωπα, τα οποία, σε περίπτωση σύρραξης με την Ελλάδα, ή και απλού θερμού επεισοδίου, μπορεί να καταστούν ολέθρια γι αυτήν. Ο Ερντογάν φαίνεται να βιάζεται να δει την νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία και να φύγει από την ζωή ως ο μέγιστος των Τούρκων/Οθωμανών ηγετών, έχοντας τελείως παραμερίσει τον Κεμάλ “πατέρα των Τούρκων”.

  Αν η Ελλάδα είχε ηγεσία τολμηρή, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή, για ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Ο Ερντογάν βαδίζει στα χνάρια τού Χίτλερ, ενώ η Ελλάδα σ’ αυτά τού Τσάμπερλαιν και χειρότερα. Διότι υποπτεύομαι ότι υπάρχουν άνομες συμφωνίες υπό την εποπτεία τής Γερμανίας και των ΗΠΑ.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  του Παντελή Σαββίδη Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο θα βρίσκεται από το Σάββατο το βράδυ στην Ελλάδα. Το γεγονός προκαλεί εντύπωση γιατί δεν διαφαίνεται κάποιος, ιδιαιτέρως, σοβαρός λόγος ο κ. Πομπέο να βρεθεί για άλλη μια φορά στην ...

Ροή Ειδήσεων

  30/9/20 | (0 σχόλια)
    Το Άρδην Θεσσαλονίκης διοργάνωσε διαδικτυακή εκδήλωση την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020 στις 19.30 με θέμα: “Νεο-οθωμανισμός – Ελλάδα – Ευρώπη” Θα μιλήσουν οι: Μάνος Καραγιάννης, αν. καθ. διεθνούς ασφάλειας King’s College – Πα.Μακ. Γιώργος Καραμπελιάς, συγγραφέας – επικεφαλής ...

  30/9/20 | (0 σχόλια)
  Του Ανδρέα Καψαμπέλη Πολλά ερωτήματα, που συνδέονται με τη συγκυρία της έναρξης των διερευνητικών επαφών και του διαλόγου με την Τουρκία, κρίσιμη παράμετρος του οποίου τείνει να αναδειχθεί το θέμα της αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου, δημιουργούν οι αλλαγές ...

  30/9/20 | (0 σχόλια)
  Γιώργος Χαρβαλιάς Διερωτώμαι πραγματικά αν περνάει, έστω και ξώφαλτσα, από το μυαλό αυτών που μας κυβερνούν ότι ο πόλεμος που φαίνεται να ξεσπά μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν είναι και δικός μας πόλεμος. Αν η Αρμενία αντέξει τώρα την πίεση της επίθεσης ...

  30/9/20 | (2 σχόλια)
                        Από τον Μανώλη Κοττάκη Η ελληνική εξωτερική πολιτική ευρίσκεται μπροστά σε μεγάλες , ιστορικής σημασίας, αναθεωρήσεις όσον αφορά τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τις συμμαχίες της πατρίδας μας στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, του Καυκάσου, των Βαλκανίων και της Μεσογείου. Και όσο είναι ...


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας