Ο Σ.Κυμπουρόπουλος «καρφώνει» ευρωβουλευτές της ΝΔ: «Δεν υπέγραψαν όλοι την επιστολή για την δολοφονία Καραϊβάζ»!

20/4/21 | 0 | 0 | 131 εμφανίσεις

«Μπορεί να μην το έκαναν για τεχνικούς λόγους… μπορεί και για άλλους λόγους που δεν μπορώ να γνωρίζω…»

Μιλώντας το πρωί της Τρίτης στην εκπομπή «Αλήθειες με την Ζήνα» στο Star, ο κ. Κυμπουρόπουλος επιβεβαίωσε τις  πληροφορίες που αποκάλυψαν προ ημερών τo Piperata.gr, την άρνηση δηλαδή ευρωβουλευτών της ΝΔ να προσυπογράψουν την επιστολή προς την Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν για την υπόθεση Καραϊβάζ.

Συγκεκριμένα, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος ερωτηθείς για το αν υπήρχαν ευρωβουλευτές που αρνήθηκαν να την υπογράψουν ανέφερε χαρακτηριστικά ότι

«υπήρξαν Έλληνες ευρωβουλευτές που δεν υπέγραψαν, μπορεί για τεχνικούς λόγους… μπορεί και για άλλους λόγους που δεν μπορώ να γνωρίζω…», αφήνοντας με τις δηλώσεις του σαφείς αιχμές.

Υπενθυμίζεται ότι την επιστολή προσυπέγραψαν ευρωβουλευτές από έξι διαφορετικές πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κυρίως από την αριστερά και την κεντροαριστερά.

Την επιστολή αυτή προς τις Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τη Βέρα Γιούροβα, για τη βάναυση δολοφονία του Έλληνα δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, τη συνυπέγραψε και ο ευρωβουλευτής, τέως επικεφαλής της ευρωομάδας της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Ουσιαστικά, οι κ. Κυμπουρόπουλος και Κεφαλογιάννης θέτουν, μέσω της επιστολής αυτής, ζήτημα προστασίας των δημοσιογράφων, λογοκρισίας, δημοκρατίας και ελευθερία των μέσων ενημέρωσης σε συγκεκριμένες χώρες της ΕΕ, που έχουν δολοφονηθεί εκπρόσωποι των ΜΜΕ.

Κι αυτό με αφορμή τη δολοφονία Καραϊβάζ στην Ελλάδα. Και ζητούν από την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να χρησιμοποιήσει «όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της για να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η φυσική ακεραιότητα των δημοσιογράφων στην ΕΕ».

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/nd/980272_aihmes-apo-s-kympoyropoylo-gia-eyrovoyleytes-tis-nd-den-ypegrapsan-oloi

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    AΡΙΑΔΝΗ ΧΑΤΖΗΓΙΩΡΓΗ Χτες δεν ακούστηκε η σπηλαιώδης φωνή της. Βγήκα στις δύο το πρωί, στις τρεις. Ούτε η βαριά φιγούρα της να ψάχνει στους κάδους και να κόβει με το βλέμμα τα αυτοκίνητα σαν τσομπάνισσα που φυλάει το βοσκοτόπι ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας