Ο Σαλβίνι τα βάζει με τον Ρίτσαρντ Γκιρ: Πάρε τους μετανάστες στο Χόλιγουντ με το αεροπλάνο σου, βάλτους στις βίλες σου

11/8/19 | 1 | 0 | 529 εμφανίσεις

ΓΙΑΤΙ ΕΞΟΡΓΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΗΘΟΠΟΙΟ

Ο Ματέο Σαλβίνι τα έβαλε με τον Ρίτσαρντ Γκιρ, επειδή ο ηθοποιός «τόλμησε» να επισκέφθηκε τους 160 μετανάστες που είναι σε πλοίο ΜΚΟ, ανοιχτά της Ιταλίας.

Την Παρασκευή, ο Γκιρ πήγε στο πλοίο της οργάνωσης Open Arms, που είναι ακινητοποιημένο στη Μεσόγειο, επειδή δεν του επιτρέπεται να προσεγγίσει στα λιμάνια της Ιταλίας. Ο ηθοποιός μετέφερε τρόφιμα και άλλες προμήθειες στους μετανάστες, μίλησε μαζί τους, ενώ κάλεσε την παγκόσμια κοινότητα να τους βοηθήσει.

Σαλβίνι: Να τους πάρει μαζί του ο Γκιρ
Η επίσκεψη αυτή προφανώς εξόργισε τον Ματέο Σαλβίνι. «Ευχαριστούμε τον γενναιόδωρο εκατομμυριούχο που εξέφρασε τις απαιτήσεις του για την μοίρα των μεταναστών του Open Arms. Μπορεί να τους πάρει όλους με το ιδιωτικό αεροσκάφος του στο Χόλιγουντ και να τους κρατήσει στις βίλες του», ανέφερε σε ανακοίνωσή του για τον Ρίτσαρντ Γκιρ ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών.
Η πάγια τακτική του Σαλβίνι είναι να απαγορεύει σε πλοία με μετανάστες, κυρίως από τη Βόρεια Αφρική, να μπαίνουν στα ιταλικά χωρικά ύδατα. Τώρα, που όπως όλα δείχνουν η Ιταλία οδηγείται σε πρόωρες εκλογές, αναμένεται να κλιμακώσει την αντιμεταναστευτική ρητορική του, η οποία τον έχει κάνει τον πιο δημοφιλή πολιτικό στη χώρα.

Τι είπε όμως ο Ρίτσαρντ Γκιρ και ενόχλησε τον Σαλβίνι; Ο 69χρονος, που έχει έντονη ακτιβιστική δράση, κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες να βρουν μια λύση για τους μετανάστες. «Το πιο σημαντικό είναι να μπορέσουν αυτοί οι άνθρωποι να φτάσουν σε ένα λιμάνι, να αποβιβαστούν και να ξεκινήσουν μια νέα ζωή», είπε ο ηθοποιός. Ομως για το Σαλβίνι το αίτημα για αποβίβαση είναι πρόκληση και κάλεσε την Ισπανία (τη σημαία της οποίας φέρει το πλοίο) να δεχθεί τους μετανάστες, κάτι που αρνούνται οι ισπανικές αρχές.

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/salbini-ritsarnt-gkir-pare-metanastes-holigoynt

Category: Ειδησεις

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Επισκέπτης says:

  “Ο Ματέο Σαλβίνι τα έβαλε με τον Ρίτσαρντ Γκιρ, επειδή ο ηθοποιός «τόλμησε» να επισκέφθηκε τους 160 μετανάστες που είναι σε πλοίο ΜΚΟ, ανοιχτά της Ιταλίας”

  Η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το ολόκληρο ψέμμα. Δεν εξοργίστηκε ο Σαλβίνι λόγω επισκέψεως (συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια), αλλά λόγω τής υποδείξεως τού εν λόγω ανθρωπιστή πολυτελείας ““να δαιμονοποιεί ανθρώπους” και να βοηθήσει τους μετανάστες που βρίσκονται στο πλοίο”. Και έχει απόλυτο δίκιο.

  Πριν από χρόνια, είχα δει μία ταινία, “Πέρα από τα σύνορα” (Beyond Borders), η οποία καυτηρίαζε ακριβώς αυτόν τον ανέξοδο ανθρωπισμό.

  Κι εδώ έρχονται αυτοί οι επαγγελματίες ανθρωπιστάδες και μάς κάνουν συστάσεις και παρατηρήσεις … αυστηρές (!), επειδή τα καταλύματα στην Μόρια, ή όπου αλλού, δεν είναι κατάλληλα, λες και η Ελλάδα, όπως και η Ιταλία, είναι υποχρεωμένες να δέχονται τις στρατιές των Αφροασιατών λαθρομεταναστών, που βαπτίζονται πρόσφυγες, και που ξεμπαρκάρουν από την Τουρκία κυρίως (για την Ελλάδα), ή την Αφρική για την Ιταλία.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  21/9/20 | (0 σχόλια)
  euro2day.gr/Financial Times Του Chris Giles Ποιες είναι οι διαφορές στα προγράμματα στήριξης που εφάρμοσε η Ε.Ε. και οι ΗΠΑ. Τα πλεονεκτήματα της ευρωπαϊκής προσέγγισης και η ανάγκη για στροφή στην εφαρμοζόμενη πολιτική. Δημοσιεύθηκε: 21 Σεπτεμβρίου 2020 - 08:04 Tι πρέπει να προστατεύσουμε ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας