Ο Σαλί Μπερίσα καλεί τους Αλβανούς να αντιταχθούν στη «Βαλκανική Μίνι Σένγκεν»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, δήλωσε ότι το σχέδιο που ξεκίνησε ο Έντι Ράμα και πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, αποσκοπεί στην περαιτέρω απομόνωση του Κοσσυφοπεδίου, την de facto οικονομική αποδυνάμωση του,  μια πρακτική που θα χρησιμοποιηθεί στην τελική συμφωνία με τη Σερβία.

Ο Μπερίσα, σε συνέντευξή του στην Gazeta Express του Κοσόβου, είπε ότι οι ιδέες για την αποδυνάμωση του Κοσσυφοπεδίου και της καθιέρωσής του ως δορυφόρου της Σερβίας χρονολογούνται από την εποχή που ο δικτάτορας Ενβέρ Χότζα συνεργάστηκε με τον Γιουγκοσλάβο δικτάτορα, Τζόζεφ Μπρος Τίτο.

«Η ηγεσία του Κοσσυφοπεδίου καθορίζει τη δική της θέση, αλλά η πεποίθησή μου και η πληροφόρησή μου μου δίνουν το δικαίωμα να πω ότι η βαλκανική μίνι Σένγκεν είναι μια σερβική πρωτοβουλία εναντίον του Κοσσυφοπεδίου και επιδιώκει  την πολιορκία του από τη Σερβία, όπως είχε κάνει το ίδιο με την Αλβανία το 1946», είπε ο Μπερίσα.

«Αυτή η πρωτοβουλία Συμφωνίας Βούτσιτς – Ράμα, είναι ουσιαστικά η ίδια με τη Συμφωνία Τίτο-Χότζα για τελωνειακή ένωση και τον de facto μετασχηματισμό της Αλβανίας σε έβδομη δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας.  Αυτή η συμφωνία στοχεύει και πάλι μέσω της Αλβανίας να απενεργοποιήσει και να μετατρέψει de facto το Κοσσυφοπέδιο σε οικονομικό χώρο της Σερβίας και ως δορυφόρου της», πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο Μπερίσα είπε ότι οι γκάνγκστερ Ράμα και Βούτσιτς  (gangsterë Ramën e Vuçiçin) δημιουργούν χώρο για τη ρωσική επιρροή στα Βαλκάνια και κάλεσε όλους τους Αλβανούς να αντιταχθούν στην ιδέα.

sot.com.al

ttp://www.echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα