Ο Ρώσος πρέσβης προειδοποίησε τη Σερβία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
 06/06/2022 11:48
Ειδήσεις στο Διαδίκτυο
Tanjug Aleksandar Vucic και Aleksandar Bocan-Kharchenko
Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στο Βελιγράδι, Aleksandar Bocan-Kharchenko, δήλωσε ότι η επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία μπορεί να βλάψει την οικονομία και την κοινωνική σφαίρα της Σερβίας. – Η οικονομία της Σερβίας συνδέεται πολύ θετικά με τη Ρωσία. Όλοι καταλαβαίνουν ότι οι αντιρωσικές κυρώσεις θα οδηγούσαν σε σημαντική ζημιά στην οικονομία και την κοινωνική σφαίρα – δήλωσε ο Μπόκαν-Καρτσένκο σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Vesti online Tanjug
Επικαλούμενος τους λόγους για τους οποίους πιστεύει ότι το Βελιγράδι δεν θα επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία, ο πρέσβης δήλωσε την επίσημη θέση του Σέρβου Προέδρου Αλεξάνταρ Βούτσιτς, την εντύπωση από τις προσωπικές επαφές μαζί του, τη γνώμη της απόλυτης πλειοψηφίας των Σέρβων πολιτών.
Όταν ρωτήθηκε ποιο είναι το σύστημα αμοιβαίων πληρωμών με τη Σερβία, δήλωσε ότι η Σερβία είναι φιλική χώρα και γι’ αυτό ο τρόπος πληρωμής παραμένει ο ίδιος.
– Ταυτόχρονα, στο σύνολο του εμπορίου μας, έχει τεθεί το καθήκον της μετάβασης σε πληρωμές σε εθνικά νομίσματα και θα επιλυθεί σταδιακά – πρόσθεσε ο Bocan-Kharchenko.
Ανέφερε ότι το καθεστώς της Σερβίας ως υποψήφιας για ένταξη στην ΕΕ “δεν αποτελεί, απολύτως, εμπόδιο για την ανάπτυξη διμερών σχέσεων”, εάν το Βελιγράδι ακολουθήσει την πολιτική που ακολουθεί τώρα. «Ταυτόχρονα, υπάρχει μια αυξανόμενη κατανόηση στη Σερβία ότι είναι απαραίτητο να αντισταθεί πιο ενεργά στις δυτικές πιέσεις όχι μόνο στον οικονομικό τομέα, αλλά και στις πολιτικές και διεθνείς υποθέσεις, στις διεθνείς πλατφόρμες», είπε ο Ρώσος πρέσβης.
spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα