Ο ριζοσπαστικός ισλαμισμός δεν είναι πρόβλημα μόνο του Ισραήλ: Σύντομα η σύγκρουση πολιτισμών θα μεταφερθεί και στα σπίτια μας και μάλλον δεν είμαστε έτοιμοι…

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ*, Αθήνα

Ας συμφωνήσουμε κατ’ αρχήν ότι το κράτος του Ισραήλ δεν έχει ιδιαίτερη προσήλωση στα ανθρωπιστικά ιδεώδη. Όταν έρχεται η ώρα να υπερασπιστεί την ακεραιότητα του τα παρακάμπτει, χωρίς δεύτερες σκέψεις.

Η μακιαβελική αντίληψη της αυτοάμυνας προκύπτει ασφαλώς και από το υπαρξιακό πρόβλημα του εβραικού έθνους, το πρόταγμα δηλαδή της επιβίωσης, που συνδέεται με την επιχείρηση εξόντωσης του από τους Γερμανούς Ναζί.

Υπό αυτή την έννοια λοιπόν οι Ισραηλινοί δεν υπήρξαν και τα…καλύτερα παιδιά σε ότι αφορά την μεταχείριση των Παλαιστινίων με τους οποίους κλήθηκαν τις τελευταίες δεκαετίες να συμβιώσουν. Προσοχή όμως για να μη δημιουργούνται παρεξηγήσεις:

Τα όσα βλέπουμε τα τελευταία 24ώρα με την επίθεση της ισλαμικής οργάνωσης Χαμάς κατά αμάχων και τις απερίγραπτες φρικαλεότητες που επακολούθησαν, δεν έχουν μεγάλη σχέση με τον εθνικό αγώνα των Παλαιστινίων. Πρόκειται για έναν πολεμικό παροξυσμό θρησκευτικού-κατά βάση-χαρακτήρα, μία κλασσική έκφανση της «ιερής υποχρέωσης» για σφαγή απίστων που υπαγορεύει το «μαχητικό» Ισλάμ.

  • Η σουνιτική Χαμάς δεν είναι μία οργάνωση «εθνικο-απελευθερωτικού» αγώνα όπως η PLO του Γιασέρ Αραφάτ, και αργότερα η Φατάχ, που εδρεύουν στην Δυτική Οχθη. Είναι μία κατ΄εξοχήν θρησκευτική οργάνωση, παραφυάδα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, με ιδρυτές Σείχηδες και αυστηρό ισλαμικό τυπικό. Γι αυτό και δεν αποτελείται μόνο από Παλαιστίνιους.

Στις τάξεις της εσχάτως έχουν εισχωρήσει κάθε λογής …ισλαμοκανίβαλοι, ακόμη και μισθοφόροι.

Η Χαμάς, που ως γνωστόν στηρίζεται ενεργά από την Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και βεβαίως την Τουρκία του Ερντογάν, έχει ως ιερό στόχο την κατάλυση του κράτους του Ισραήλ και την εξόντωση των Εβραίων «εποίκων». Με κάθε μέσο. Γι αυτό και παρακολουθούμε αυτές τις πρωτοφανείς αγριότητες με εν ψυχρώ εκτελέσεις αμάχων, βιασμούς και απαγωγές που θυμίζουν εγκλήματα των Ναζί.

Αν οι Ισραηλινοί, στην προσπάθεια να διασφαλίσουν την επιβίωση του κράτους τους, παρακάμπτουν τα ανθρώπινα ιδεώδη, οι τρομοκράτες της Χαμάς είναι φανερό ότι δεν σέβονται ούτε το τελευταίο ίχνος ανθρώπινης αξίας, όταν πρόκειται για τις ζωές «απίστων». Σκυλεύουν πτώματα γυναικών και τα περιφέρουν ως τρόπαια στον εξαγριωμένο ισλαμικό όχλο.

Εδώ λοιπόν δεν πρόκειται για σύγκρουση Ισραηλινών και Παλαιστινίων, αλλά για σύγκρουση πολιτισμών: Του Εβραιοχριστιανικού και του Ριζοσπαστικού Ισλαμισμού.

Αυτό το τελευταίο δεν αφορά όμως μόνο το Ισραήλ. Αφορά και την Ευρώπη που τα τελευταία χρόνια έχει δεχτεί εκατομμύρια απρόσκλητους μουσαφιραίους από την Μέση Ανατολή, το Μαγκρέμπ και άλλες «κοιτίδες» ακραίων ισλαμικών κινημάτων όπως το Πακιστάν και το Αφγανιστάν.

Στο ιδεολόγημα της «Τζιχάντ», όταν μιλάμε για «άπιστους» δεν γίνεται διάκριση μεταξύ Εβραίων και Χριστιανών. Η μπάλα παίρνει και τους δύο.

Κι από την άλλη πλευρά η χριστιανική Δύση δεν φαίνεται να παίρνει ούτε στο ελάχιστο σοβαρά τον διαφαινόμενο κίνδυνο. Η Αμερική βεβαίως, μετά το ισχυρό σοκ της 11ης Σεπτεμβρίου φαίνεται να έχει θωρακιστεί επαρκώς στο εσωτερικό της, παρότι επί διακυβερνήσεως Μπάιντεν χαλάρωσαν ανεπίτρεπτα οι περιορισμοί στη μετανάστευση.

Η Ευρώπη όμως, υπό την ηγεσία της Γερμανίας, ζει σε καθεστώς απόλυτης αφασίας, ενθαρρύνοντας στην πραγματικότητα την είσοδο μουσουλμάνων στο έδαφος της. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο νέο δόγμα στρατηγικής ασφάλειας της Γερμανίας, που δόθηκε στην δημοσιότητα τον περασμένο Ιούνιο δεν υπάρχει αναφορά στην απειλή του «ριζοσπαστικού ισλάμ».

  • Σε ένα κείμενο 76 σελίδων περιέχεται μόλις μία παράγραφος για την μετανάστευση για την οποία διευκρινίζεται πώς όταν γίνεται με νόμιμες οδούς αποτελεί ένα είδος «ευλογίας», τουλάχιστον σε ότι αφορά τις ανάγκες της γερμανικής βιομηχανίας.
  • Φυσικά νόμιμη θεωρείται πλέον η χορηγία ασύλου ακόμη και σε όποιον πρώην μαχητή του Ισλαμικού κράτους δηλώσει «διωκώμενος», «πρόσφυγας» ή «ευπαθής».

Η Ευρώπη με κύρια ευθύνη των Γερμανών που έχουν διαχρονικά προνομιακή σχέση με το Ισλάμ και χρησιμοποίησαν την «Τζιχάντ» εις βάρος των Συμμάχων και στους δύο Παγκοσμίους Πολέμους, έχει γεμίσει με εκατομμύρια φανατικούς ισλαμιστές, έτοιμους να ξεσηκωθούν στο παραμικρό πρόσταγμα της ανώτατης θρησκευτικής αρχής.

Και σήμερα δεν υπάρχουν «φετφάδες» όπως αυτοί που οι Γερμανοί του Κάιζερ και του Χίτλερ υποχρέωναν τους Μεγάλους Μουφτήδες να εκδίδουν εις βάρος των Βρετανών και των Γάλλων. Υπάρχουν τα κινητά και τα social media.

Ας προσέξουμε καλά λοιπόν γιατί το πρόβλημα του ισλαμικού εξτρεμισμού δεν αφορά μόνο το Ισραήλ που γνωρίζει καλά και πώς να το αντιμετωπίσει. Αφορά την κοιμώμενη Ευρώπη που με ευθύνη της «πολυπολιτισμικής» Γερμανίας εισάγει κάθε καρυδιάς καρύδι και απομονώνει χώρες όπως η Πολωνία και η Ουγγαρία επειδή θέλουν να διατηρήσουν ανέπαφα τα σύνορα τους!

Η ισλαμική τρομοκρατία-ξαναλέω-δεν κάνει διάκριση μεταξύ Εβραίων και Χριστιανών. Και βαράει στο ψαχνό, χωρίς να λογαριάζει γυναίκες και παιδιά. Το είδαμε στους δίδυμους πύργους, το βλέπουμε στο Ισραήλ, όταν θα έρθει ή ώρα να το δούμε και στα σπίτια μας θα είναι δυστυχώς πολύ αργά…

* Γιώργος Χαρβαλιάς
Συγγραφέας του βιβλίου  «Γιαβόλ! Αίμα, Λήθη και Υποτέλεια»

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

https://hellasjournal.com/2023/10/o-rizospastikos-islamismos-den-ine-provlima-mono-tou-israil-sintoma-i-sigkrousi-politismon-tha-metaferthi-ke-sta-spitia-mas-ke-mallon-den-imaste-etimi/

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. “Η Χαμάς, που ως γνωστόν στηρίζεται ενεργά από την Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και βεβαίως την Τουρκία του Ερντογάν

    Ξέχασε τον κύριο υποστηρικτή και χρηματοδότη, που είναι το Ιράν. Η Χαμάς είναι μία τρομοκρατική οργάνωση, οι δε φρικαλεότητες που διέπραξε στο Ισραήλ, πολλή λίγη σχέση έχουν με θρησκευτικό φανατισμό. Υπαγορεύονται από αρρωστημένα (ούτε καν άγρια, ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΑ) ένστικτα δολοφόνων. Ούτε ασφαλώς πρόκειται περί “τζιχάντ”, έννοια πολύπλοκη, που σε πιο απλουστευμένη εκδοχή σημαίνει ΠΟΛΕΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΙΣΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ. Απειλήθηκε η πίστη των κτηνών αυτών από κανέναν, όπως αυτοί απειλούν την πίστη άλλων; Όχι, άρα τι “τζξχάντ” και τρίχες κατσαρές;

    Η Δύση και ειδικά η Ευρώπη καλά θα κάμει να ξυπνήσει και ν’ αντιληφθεί τον κίνδυνο, πριν ει είναι πολύ αργά. Η (γερμανική) ΕΕ καλά θα κάμει, αντί να απειλεί την Ουγγαρία και την Πολωνία, να ακολουθήσει το παράδειγμά των.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
27,000ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα