«Ο πόλεμος στη Μαύρη Θάλασσα είναι θέμα χρόνου…»- τούρκικο δημοσίευμα

22/3/21 | 0 | 0 | 405 εμφανίσεις

Με το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ USS Dwight D. Eisenhower επικεφαλής της Ομάδας Επίθεσης, με πολεμικά πλοία που διασχίζουν τον Βόσπορο και ανοίγονται στον Εύξεινο Πόντο, ο κόσμος φοβήθηκε από την πρωτοφανή κίνηση της Ρωσίας, γράφει η τουρκική Μιλιέτ.

Το USS Monterey  που είναι ικανό να μεταφέρει κατευθυνόμενους πυραύλους κρουζ και  το USS Thomas Hudner πλοίο εξοπλισμένο με καθοδηγούμενους πυραύλους, το Σάββατο 20 Μαρτίου, διέσχισαν το Βόσπορο κατά τη διάρκεια της ημέρας  με πορεία προς τα βόρεια.

Στην άσκηση του ΝΑΤΟ «Θαλάσσια Ασπίδα 2021»/ «Sea Shield 21», που φιλοξενείται από τη Ρουμανία  συμμετέχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Τουρκία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Αγγλία, η Ιαπωνία, οι Κάτω Χώρες, η Πολωνία, η Ισπανία, η Ελλάδα, η Κροατία, η Αλβανία και η Ουκρανία.

Στην άσκηση που θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Μαρτίου λαμβάνουν μέρος 18 πολεμικά  πλοία και 10 μαχητικά αεροσκάφη. Από την Τουρκία συμμετέχει η φρεγάτα Κεμάλ Ρεις και περιπολικό αεροσκάφος του ναυτικού, όπως σημειώνεται.

Λόγω της άσκησης και του μεγάλου αριθμού των πολεμικών πλοίων που συσσωρεύτηκαν στον Εύξεινο Πόντο μ ε 2400 μέλη των στρατών του ΝΑΤΟ στην περιοχή, ο κόσμος στράφηκε προς τη Ρωσία, όπως εξάλλου αναμένονταν.

Το ρωσικό ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti, καθώς ξεκίνησε η άσκηση του ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε ότι έχουν αποσταλεί όλα τα υποβρύχια στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Οι Ρώσοι διοικητές περιγράφουν την κίνηση του Βλαντιμίρ Πούτιν ως «άνευ προηγουμένου».

Ο διοικητής του στόλου, Αντιναύαρχος Ιγκόρ Οσίποφ «Όλα τα υποβρύχια του στόλου της Μαύρης Θάλασσας έχουν εγκαταλείψει τις βάσεις τους για να εκπληρώσουν συγκεκριμένο έργο. Δεν βρίσκονται στις βάσεις υποβρυχίων», είπε.

Ο Πλοίαρχος Ανατόλι Βαρόσκιν, διοικητής του υποβρύχιου στόλου, δήλωσε ότι παρόμοια αποστολή δεν είχε πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα, τονίζοντας «Αυτό δεν είχε συμβεί ποτέ πριν σε άλλους στόλους της Ρωσίας».

Οι ασκήσεις του ΝΑΤΟ, ειδικά στη Μαύρη Θάλασσα και τη Βαλτική Θάλασσα, εξοργίζουν τους Ρώσους, σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Milliyet

https://www.echedoros-a.gr

 

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  Υπάρχουν τέσσερα ζητήματα της σημερινής επικαιρότητας τα οποία, πολύ σύντομα, θα ήθελα να σχολιάσω. 1.- Το πρώτο είναι το τέλος της εποχής Ερντογάν και η αρχή της μετα-ερντογανικής εποχής. Δεν είναι σαφές πως θα διαμορφωθεί. Πρέπει, όμως, να εξετάσουμε ...

Ροή Ειδήσεων

  13/5/21 | (0 σχόλια)
  Ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου ΥΠΠΟΑ "Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημερώνει πως η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας» με αριθμό καταχώρησης 5/2018 στα βιβλία εταιρειών του Πρωτοδικείου Έδεσσας, έχει διαγραφεί από το ...

  13/5/21 | (0 σχόλια)
     Σε λιγότερες από 24 ώρες από τη στιγμή που ήρθε στη δημοσιότητα το ΑΤΟΠΗΜΑ του Υπουργείου Πολιτισμού, εκδόθηκε η ανάκληση της έγκρισης του αυτονομιστικού φορέα από την Αριδαία.         Η τοπική κοινωνία της Πέλλας έδωσε ...

  13/5/21 | (0 σχόλια)
  Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η απομάκρυνση της Λιζ Τσέινι από την προεδρία της κοινοβουλευτικής ομάδας μπορεί να ευνοήσει βραχυπρόθεσμα το κόμμα, συσπειρώνοντας τους οπαδούς του Τραμπ (φωτ. REUTERS/Evelyn Hockstein). ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Την υπ’ αριθμόν τρία στην ιεραρχία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ...

  13/5/21 | (0 σχόλια)
  Ρούλα Σαλούρου 13.05.2021 • 07:54  «Τεκτονικές» θεωρούνται οι αλλαγές που επιβάλλει στο συνδικαλιστικό κίνημα το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, καθώς προβλέπει την υποχρέωση καταγραφής των συνδικαλιστικών οργανώσεων σε ένα ενιαίο μητρώο, περικόπτει δικαιώματα συνδικαλιστών, τροποποιεί την προστασία τους έναντι των απολύσεων, προβλέπει ...


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας