Ο πρόεδρος της Αλβανίας μιλάει στους Αγίους Σαράντα για τη συμφωνία με την Ελλάδα

14/2/21 | 0 | 0 | 144 εμφανίσεις

 

«Ερωτηθείς για τη θαλάσσια συμφωνία με την Ελλάδα, ο Πρόεδρος Μέτα είπε ότι είναι υπέρ μιας δίκαιης λύσης, με τους συνταγματικούς και διεθνείς κανόνες, ενώ από τον Πρωθυπουργό Ράμα δεν υπήρξε ούτε διαφάνεια ούτε σοβαρή και αξιόπιστη συνεργασία, όπως αξίζει η σημασία τέτοιων ζητημάτων».

Άγιοι Σαράντα.

Ο πρόεδρος Ιλίρ Μέτα, αναφέρθηκε στο θέμα της συμφωνίας με την Ελλάδα επισκεπτόμενος τους Αγίους Σαράντα στο πλαίσιο της υποστήριξης που παρέχει στη Συμμαχία για την Αιμοδοσία.

Πραγματοποίησε συνάντηση με τους αιμοδότες, οι οποίοι αυτή τη φορά ήταν όλοι αλλοδαποί που κατοικούν στους Αγίους Σαράντα.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Μέτα έδραξε την ευκαιρία να σχολιάσει τις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού Έντι Ράμα.

«Δεν έχω ιδιαίτερο λόγο να κάνω ειδικά σχόλια από τους Αγίους Σαράντα. Υπάρχει μια ειδική απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου που ζητήθηκε από την αντιπολίτευση εκείνη την εποχή και ο πρόεδρος της αντιπολίτευσης που είναι σήμερα και ο πρωθυπουργός, Έντι Ράμα.

Ήμουν με τη σωστή λύση, και όλες οι ενέργειές μου ήταν σύμφωνες με το σύνταγμα, ενώ δυστυχώς από την πλευρά του πρωθυπουργού δεν υπήρχε διαφάνεια ούτε αξιόπιστη συνεργασία, καθώς αυτό το ζήτημα αξίζει μεγάλης προσοχής. Πρέπει να επιλυθεί με τον πιο δίκαιο τρόπο και για τις δύο χώρες και αυτό εξυπηρετεί μόνο η διαφάνεια», είπε ο Μέτα.

Shqiptarja

 

https://www.echedoros-a.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    15/6/21 | (7 σχόλια)
    Από το 1988, όταν για τις ανάγκες της εφημερίδας "Θεσσαλονίκη" πραγματοποίησα το πρώτο μου ταξίδι σε Σκόπια και Βελιγράδι, έχω ταχθεί κατά της πολιτικής της γειτονικής χώρας. Βεβαίως, τάχθηκα και κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, κυρίως, διότι με αυτήν ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο