Ο πρόεδρος της Αλβανίας ζήτησε μεγαλύτερη εκπροσώπηση των Αλβανών στο Μαυροβούνιο

17/7/21 | 0 | 0 | 85 εμφανίσεις

Ο Πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, μίλησε σήμερα στα Τίρανα με τον Αντιπρόεδρο του Μαυροβουνίου,  Ντριτάν Αμπάζοβιτς, και με την ευκαιρία αυτή ζήτησε μεγαλύτερη ένταξη και δικαιότερη εκπροσώπηση των Αλβανών σε κρατικά και τοπικά όργανα του Μαυροβουνίου, όπως σημειώνει η Politika του Βελιγραδίου.

Σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, στη συνομιλία με τον Αμπάζοβιτς, ο Μέτα έδωσε ιδιαίτερη προσοχή σε ορισμένα συγκεκριμένα σχέδια υποστήριξης στις περιοχές όπου ζουν οι Αλβανοί,  όπως ρύθμιση του ζητήματος της ιθαγένειας των Αλβανών πολιτών που είναι παντρεμένοι στο Μαυροβούνιο, καθώς και της απασχόλησης  των Αλβανών.

Ο αρχηγός κράτους της Αλβανίας εξέφρασε την επιθυμία για καλύτερη συνεργασία, η οποία υπάρχει μεταξύ των δύο χωρών, προκειμένου να επιταχυνθεί και να εμβαθύνει περαιτέρω σε όλους τους τομείς, με πρωταρχικό στόχο την καλύτερη διασύνδεση των πολιτών και στις δύο πλευρές των συνόρων.

Ο στόχος, όπως αναφέρεται, της συνεργασίας στο ΝΑΤΟ θα πρέπει να ενθαρρύνει και να δημιουργήσει ισχυρότερες και στενότερες σχέσεις μεταξύ Αλβανίας και Μαυροβουνίου, καθώς και ότι οι δύο κυβερνήσεις έχουν όλες τις δυνατότητες να διαμορφώσουν αυτήν τη συνεργασία σύμφωνα με τις καλύτερες αξίες της Συμμαχίας.

https://www.echedoros-a.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    23/7/21 | (0 σχόλια)
    Οι Αττίλες, με τον προχθεσινό, είναι τέσσερις. 1ος 20 Ιουλίου 1974 2ος 14 Αυγούστου 1974 3ος 14 Νοεμβρίου 1983 (Ανακήρυξη ψευδοκράτους) 4ος 20 Ιουλίου 2021 Η Τουρκία προχωρά και εμείς μετράμε. Συνήθης τακτική από τότε που, ουσιαστικά, παραδοθήκαμε. Το καθεστώς της Αμμοχώστου είναι διαφορετικό ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο