Ο πρίγκιπας Φίλιππος αποσύρεται από τα καθήκοντά του ανακοίνωσε το παλάτι

4/5/17 | 0 | 0 | 441 εμφανίσεις

ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Επιβεβαιώθηκαν εν μέρει οι φήμες που έκαναν λόγο για σημαντικές εξελίξεις στο Μπάκιγχαμ μετά την έκτακτη σύσκεψη όλων των εργαζομένων του παλατιού, που συγκάλεσε σήμερα η βασίλισσα Ελισάβετ.

 
Ο πρίγκιπας Φίλιππος αποσύρεται από τα καθήκοντά του ανακοίνωσε το παλάτι

Όπως μεταδίδει το βρετανικό δίκτυο BBC, το Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος, σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, πρόκειται να αποσυρθεί από τα βασιλικά του καθήκοντα το προσεχές φθινόπωρο.

Η απόφαση ελήφθη από τον ίδιο τον πρίγκιπα Φίλιππο και υποστηρίζεται από την βασίλισσα, ανέφερε ο εκπρόσωπος του παλατιού.

 Μέχρι τον Αύγουστο, ο σύζυγος της Ελισάβετ θα συνεχίσει να παρίσταται σε προγραμματισμένες εκδηλώσεις, ωστόσο, από το φθινόπωρο δεν θα αποδέχεται νέες προσκλήσεις και θα σταματήσει να έχει ενεργό ρόλο στα επίσημα δρώμενα του παλατιού.

«Ο Δούκας του Εδιμβούργου είναι Προστάτης, Πρόεδρος ή μέλος σε περισσότερες από 780 οργανώσεις, στις οποίες θα συνεχίσει να μετέχει, παρά το γεγονός ότι δεν θα έχει πλέον ενεργό ρόλο με την παρουσία του σε υποχρεώσεις. Η Μεγαλειότητά της η Βασίλισσα Ελισάβετ θα συνεχίσει να εκτελεί το πλήρες πρόγραμμα των επίσημων υποχρεώσεων με την υποστήριξη των μελών της Βασιλικής Οικογένειας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του παλατιού.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι της συγκεκριμένης απόφασης του Δούκα του Εδιμβούργου, ωστόσο υπενθυμίζεται πως ο Φίλιππος πέρασε μία περιπέτεια με την υγεία του τα Χριστούγεννα.

Η βασίλισσα και ο σύζυγός της είχαν ένα βαρύ κρυολόγημα, γεγονός που ανάγκασε την Ελισάβετ να μην παραστεί σε παραδοσιακές εκδηλώσεις για πρώτη φορά στην ιστορία της και προκάλεσε μεγάλη ανησυχία.

Η απόφαση της βασίλισσας να συγκαλέσει σήμερα έκτακτη σύσκεψη όλου του προσωπικού του παλατιού, προκάλεσε όργιο φημών για την κατάσταση της υγείας της ίδιας, αλλά και του συζύγου της.

Η Ελισάβετ έγινε 91 ετών μόλις τον περασμένο μήνα, ενώ ο πρίγκιπας Φίλιππος πρόκειται να γιορτάσει τα 96α γενέθλιά του τον Ιούνιο.

ethnos.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    17/1/21 | (2 σχόλια)
    Του Παντελή Σαββίδη Επειδή η εξουσία απομονώνει από το λαό, το ερώτημα αν θέλει να αυτοκτονήσει ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι ανεδαφικό. Ο Έλληνας πρωθυπουργός και η ομάδα των Συμβούλων του με ορισμένες από τις επιλογές τους δίνουν την εντύπωση ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας