Ο Πατούλης ξηλώνει τις εξωγήινες πινακίδες «Mars Field» μετά τo κύμα θυμηδίας στο διαδίκτυο

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Το Champ de Mars, το παριζιάνικο «Πεδίον του Αρεως» όλοι το γνωρίζουμε. Field of Mars επίσης μάθαμε (μέσω Wikipedia) ότι υπάρχει κάπου στο Πίτσμπεργκ ως απόδοση και εκεί του γαλλικού όρου.

Αλλά το «Mars Field», όπως προσπάθησε ατυχώς να αποδώσει το Πεδίον του Αρεως στις νέες αγγλόγλωσσες πινακίδες της, η Περιφέρεια Αττικής, ήταν κάτι αναπάντεχο.

Προκάλεσε μάλιστα τόση θυμηδία στο διαδίκτυο που η Περιφέρεια, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε προ ολίγου, γνωστοποίησε ότι προχωρεί στην αντικατάστασή τους.

Παραθέτουμε ολόκληρη την ανακοίνωση από την οποία καταλαβαίνουμε δύο πράγματα:

  • Πρώτον ότι οι πινακίδες θα αντικατασταθούν από νέες που θα αναγράφουν πλέον Pedion tou Areos
  • Και δεύτερον ότι η Περιφέρεια μάλλον δεν κατανόησε ακριβώς τους λόγους για τους οποίους το Mars Field έγινε ολοήμερο διαδικτυακό ανέκδοτο:

Ιδού:

«Η προσπάθεια για αναβάθμιση του Πεδίου του Άρεως από την Περιφέρεια Αττικής είναι διαρκής

Η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, στα 2 χρόνια που διαχειρίζεται το Πεδίον του Άρεως, έχει προχωρήσει σε σημαντικά έργα αναβάθμισης των υποδομών του Πάρκου. Τα αποτελέσματα της προσπάθειας αυτής είναι πλέον ορατά στον κάθε πολίτη που επισκέπτεται το Πάρκο.

Στα πλαίσια αυτά προχωρήσαμε και στην τοποθέτηση νέων πληροφοριακών πινακίδων στις 7 κύριες εισόδους του Πάρκου, οι οποίες ενημερώνουν όχι μόνον τους Έλληνες αλλά και τους ξένους επισκέπτες για τα τοπωνύμια και τα χαρακτηριστικά της κάθε εισόδου.

Στις πινακίδες αυτές αποδίδεται ο όρος Πεδίον του Άρεως και στα αγγλικά. Η απόδοση αυτή αποσκοπεί στην ενημέρωση των ξενόγλωσσων επισκεπτών και σε καμία περίπτωση δεν εκδηλώνεται η πρόθεση από την Περιφέρεια να αλλάξει ή να αλλοιώσει- έστω και στα αγγλικά- την ταυτότητα αυτού του ιστορικού χώρου.

Ωστόσο, σεβόμενοι την ευαισθησία πολλών συμπολιτών μας, θα προχωρήσουμε άμεσα στην αντικατάσταση των συγκεκριμένων πινακίδων, χρησιμοποιώντας για τον όρο Πεδίο του Άρεως λατινικούς χαρακτήρες (Pedion tou Areos).

Σε κάθε περίπτωση, οι παρεμβάσεις μας στο Πεδίον της Άρεως θα συνεχιστούν, με στόχο την αναβάθμιση του μεγαλύτερου χώρου πρασίνου της Αθήνας, προς όφελος όλων των κατοίκων της Αττικής».

Ο Πατούλης ξηλώνει τις εξωγήινες πινακίδες «Mars Field» μετά τo κύμα θυμηδίας στο διαδίκτυο

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα