Ο Οικονόμου παραδέχθηκε συνάντηση Γεραπετρίτη – Τζανερίκου και τη «βάπτισε» ως «θεσμική διαβούλευση»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Με τον πιο εμφατικό τρόπο ο Γιάννης Οικονόμου παραδέχθηκε την ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, χαρακτηρίζοντας τη μυστική συνάντηση του Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Χρήστο Τζανερίκο ως «θεσμική διαβούλευση».

Ο Γιάννης Οικονόμου παραδέχθηκε, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ότι ο Γιώργος Γεραπετρίτης συναντήθηκε, πριν την επίμαχη τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη, με τον παραιτηθέντα Α΄ αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, Χρήστο Τζανερίκο.

Αυτή την ωμή και εξωθεσμική παρέμβαση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τη χαρακτήρισε ως «θεσμική διαβούλευση», ενώ κανείς δεν είχε ενημερωθεί γι’ αυτή μέχρι σήμερα. Πόσω μάλλον ενώ ο κ. Τζανερίκος λίγη ώρα πριν είχε παραιτηθεί, ενώ χθες με σκληρή δήλωσή του έκανε λόγο για πρωτοφανή για τα δικαστικά χρονικά ρύθμιση και κατήγγειλε επί της ουσίας την κυβέρνηση για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη.

«Η κυβέρνηση στο πλαίσιο της νομοθετικής πρωτοβουλίας για το συγκεκριμένο ζήτημα, δεδομένου ότι υπήρχαν ζητήματα και δικονομικής λειτουργίας του δικαστηρίου, είχε προηγούμενη διαβούλευση με την ηγεσία του Αρείου Πάγου. Αυτό δεν συνιστά καμίας μορφής παρέμβαση, αντίθετα ήταν θεσμικό επιβεβλημένο», είπε χαρακτηριστικά, ενώ σε ερώτηση που δέχθηκε για το αν ήταν όντως θεσμική η συνάντηση, απάντησε: «Η κυβέρνηση θεσμικά ενημέρωσε… Υπήρχε διαβούλευση με την ηγεσία του Αρείου Πάγου για το συγκεκριμένο πλαίσιο της νομοθετικής μας πρωτοβουλίας, δεδομένου το πλαίσιο αυτό είχε και μια σειρά από ζητήματα και δικονομικής λειτουργίας του δικαστηρίου. Αυτό ήταν και καμία απολύτως παρέμβαση».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο 16:11” του βίντεο:

https://www.ieidiseis.gr/parapolitika/193048/o-oikonomou-paradexthike-synantisi-gerapetriti-tzanerikou-kai-ti-vaptise-os-thesmiki-diavoylefsi

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα