Ο Ν. Παρασκευόπουλος για τις δηλώσεις Χρυσοχοϊδη για τις φυλακές.

4/12/20 | 1 | 0 | 155 εμφανίσεις

Δήλωση του Νικ. Παρασκευόπουλου πρ. Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων  για την τοποθέτηση  του Yπουργού  κ. Χρυσοχοΐδη  στη Βουλή (3-12-2020) για τις φυλακές.

“Αποτελεί ένα θλιβερό κατόρθωμα να καταφέρει ένας οποιοσδήποτε άνθρωπος να χωρέσει τόσο πολλά μυθεύματα  σε τόσο λίγες γραμμές. Ισχυρίστηκε ο κ. Χρυσοχοΐδης στη Βουλή:  «Πριν από δύο χρόνια κάθε μέρα, κάθε εβδομάδα περίπου, είχαμε πολλές δολοφονίες στον Κορυδαλλό.., 7ή 8 από κρατούμενους σε κρατούμενους..»,  όταν κατά τα έτη 2015, 2016, 2017, 2018 δεν είχαμε καμία δολοφονία στη φυλακή και το 2019 δύο. «Η φυλακή δεν έκλεινε τις ώρες που έπρεπε» ισχυρίστηκε  παρακάτω, όταν τόσα χρόνια δεν είχαμε αποδράσεις.

Καλό θα ήταν  να θυμάται ο κ. Χρυσοχοΐδης τις δύο δολοφονίες που έγιναν επί των ημερών του, τις αυτοκτονίες, τα όπλα που βρέθηκαν στην Κέρκυρα, τις αιματηρές συμπλοκές, τους εμπρησμούς οχημάτων υπαλλήλων και άλλα πολλά. Αν τα φιλικά προς την κυβέρνηση ΜΜΕ δεν λένε ούτε λέξη, δεν σημαίνει ότι δεν γίνονται.

Αναφέρεται σε «νομοσχέδιο του κ. Παρασκευόπουλου»  και προφανώς εννοεί το νόμο.

Αναφέρεται σε ομολογία αποτυχίας, τη στιγμή που σταθερά ο Σύριζα υποστηρίζει ότι: Οι άθλιες συνθήκες υπερσυνωστισμού στις φυλακές τότε εξομαλύνθηκαν και έγιναν ανθρώπινες, οι σωρηδόν καταδίκες της χώρας μας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που ντρόπιαζαν και υποχρέωναν σε καταβολή τεράστιων προστίμων ελαχιστοποιήθηκαν, οι κρατούμενοι -πολύ λιγότεροι από τους αναφερόμενους- που απολύθηκαν ούτως ή άλλως θα απολύονταν  (οι ρυθμίσεις δεν αφορούσαν ισοβίτες) με αποσυμφορητικές διατάξεις  και η γενική εγκληματικότητα σε βαριά εγκλήματα όπως οι ανθρωποκτονίες και οι ληστείες μειώθηκε.

Πρώτη φορά ακούω πολιτικό που διαχειρίζεται βαριές ευθύνες να αναφέρεται σε θανάτους και συνθήκες κράτησης με τόση ελαφρότητα και μάλιστα σε μέρες πανδημίας και με τόσα κρούσματα μέσα στις φυλακές.

Κρίμα”!

Category: Ειδησεις

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Σ.Α.Ν. says:

  Καλώς ,αλλά ο ”δημοκράτης” από τα νιάτα του κ.Χρυσοχοίδης, ανέφερε ότι με τον νόμο Παρασκευοπούλου αποφυλακίσθηκαν 4000 κρατούμενοι με βαρειές ποινές-όσοι απέμειναν μετά τον νόμο του κ.Καστανίδη επί κυβερνήσεως του κ.Γ.Α.Π- και μπαινόβγαιναν με άδειες όταν ήθελαν οι τρομοκράτες και οι έμποροι ναρκωτικών και όχι μόνο.
  Αυτές οι ”καλωσύνες” γιατί έγιναν;;;.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  17/1/21 | (2 σχόλια)
  Του Παντελή Σαββίδη Επειδή η εξουσία απομονώνει από το λαό, το ερώτημα αν θέλει να αυτοκτονήσει ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι ανεδαφικό. Ο Έλληνας πρωθυπουργός και η ομάδα των Συμβούλων του με ορισμένες από τις επιλογές τους δίνουν την εντύπωση ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας