Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί επικρίνει τους ‘αδέξιους’ Έλληνες πολιτικούς

1/3/17 | 0 | 0 | 560 εμφανίσεις

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο επικεφαλής του Κόμματος του Εθνικιστικού Κινήματος της Τουρκίας (MHP),  κάλεσε τον ελληνικό λαό να διδάξει στους «αδέξιους» πολιτικούς, τους οποίους κατηγόρησε ότι αγνοούν τις αξίες γειτονίας»

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, μιλώντας  σε συνεδρίαση της κομματικής του ομάδας την Τρίτη, επέκρινε δριμύτατα τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της Ελλάδας, σχετικά με τις βραχονησίδες των Ιμίων στο Αιγαίο Πέλαγος.

«Οι Έλληνες θα πρέπει να προειδοποιήσουν  τη διακυβέρνησή τους και να διδάξουν  τους αδέξιους, οι οποίοι αγνοούν αξίες, περιμένοντας  να δουν  να προκύπτει  κρίση, από τη στάση τους», είπε.

Ο Πάνος Καμμένος υποστήριξε την Παρασκευή ότι η Τουρκία προσπαθεί να κλιμακώσει την κρίση πάνω από τις βραχονησίδες των Ιμίων, προειδοποιώντας ότι εάν πατήσουν το πόδι τους, οι ελληνικές δυνάμεις είναι έτοιμες για ‘κάθε ενδεχόμενο’.

 Άπιαστο όνειρο η ‘΄Ενωσις’

Ο Μπαχτσελί αναφέρθηκε και στο Κυπριακό και στις πρόσφατες εντάσεις μεταξύ της τουρκοκυπριακής κοινότητας και της κυπριακής κυβέρνησης για μια αμφιλεγόμενη νομοθεσία για τον εορτασμό της ‘Ενώσεως’, του δημοψηφίσματος του 1950.

«Η Ένωσις είναι ένα άπιαστο όνειρο και επινοημένη ιστορία», είπε ο Τούρκος πολιτικός.

«Εάν η ελληνική κυβέρνηση της Κύπρου θέλει να προσαρτηθεί στην Ελλαδα, προτείνουμε να φύγουν από το νησί και να κινηθούν προς την Αθήνα και ποτέ να μην ξαναγυρίσουν», είπε.

Η ελληνική κυπριακή Βουλή, ψήφισε στις 20 Φεβρουαρίου για τον ετήσιο εορτασμό του δημοψηφίσματος του 1950, στο οποίο το 96% των Ελλήνων Κυπρίων ψήφισε για την προσάρτηση του νησιού στην Ελλάδα.

Η Τουρκία δεν θα αφήσει ποτέ την Κατεχόμενη Κύπρο, τόνισε ο Μπαχτσελί, όπως σημειώνει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

http://www.echedoros-a.gr

 

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    21/9/20 | (0 σχόλια)
    euro2day.gr/Financial Times Του Chris Giles Ποιες είναι οι διαφορές στα προγράμματα στήριξης που εφάρμοσε η Ε.Ε. και οι ΗΠΑ. Τα πλεονεκτήματα της ευρωπαϊκής προσέγγισης και η ανάγκη για στροφή στην εφαρμοζόμενη πολιτική. Δημοσιεύθηκε: 21 Σεπτεμβρίου 2020 - 08:04 Tι πρέπει να προστατεύσουμε ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας